Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.02.2014 09:29 - Често задавани въпроси за сглобяемите къщи - част 1
Автор: sglobyaemikashti Категория: Бизнес   
Прочетен: 5716 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 02.02.2014 09:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Продължаваме започната в първия ни пост дискусия за митовете за сглобяемите къщи и продължаваме с най-често задавани въпроси за тях.

Въпр.: За колко време се строи една сглобяема къща?

Отг: Сглобяемите къщи се отличават със срокове на строителство много по-кратки от тези при конвенционалното строителство с тухли и стоманобетон. Необходимото време се определя основно от застроената площ и етажността на сградата. Като отправна точка за сроковете може да ви служи срока за изграждане на сграда със застроена площ от 100 м2, който е около 60 календарни дни.

image (тази определено ще отнеме малко повече време)
Въпр.: Кой изгражда основите на къщата?

Отг.: Зависи от специфичния контрактор, с който се разберете. Можем да гарантираме, че ИзиХоум поемат изграждането на фундамента, но същото не важи за много от другите доставчици на пазара към момента.

Въпр.: Колко сеизмично устойчиви са сглобяемите къщи?

Отг.: Сглобяемите къщи тип ИзиХоум се строят според сеизмичните изисквания на различните райони в България, като задължително отговарят на изискванията за издържливост на 9-та степен по Рихтер.

Въпр.: Мога ли да подменям фасади, дограми и други по сглобяема къща?

Отг.: Сглобяемите къщи не се различават в това отношение от традицонното строителство. Строителните системи, които се използват, са универсални и се прилагат широко в жилищното строителство.

Въпр.: Възможно ли е в къщата ми да се появи конденз/кондезни петна?

Отг.: Категорично не и при къща тип Изихоум. Те се изпълняват без наличие на термомостове, което предотвратява появата на влага и конденз. (повече за термомостовете ще публикуваме в някой от следващите ни постове).

Въпр.: Може ли да разглобя/преместя къщата си след време?

Отг.: Зависи от типа къща. Къщи със солидна конструкция, правени по индивидуален проект - по скоро не. Специално къщите тип ИзиХоум не са разработени като преместваеми. За да може вече завършена сграда да бъде преместена, то тя ще трябва да бъде разглобена в обратен ред, което ще доведе до разрушаване на много елементи от нея и ще направи задължителна подмяната им с нови.

Очаквайте част 2!





Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sglobyaemikashti
Категория: Бизнес
Прочетен: 83138
Постинги: 8
Коментари: 0
Гласове: 8
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031