Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.01.2011 00:30 - 10 въображаеми топ дестинации
Автор: marishka Категория: Лични дневници   
Прочетен: 11924 Коментари: 28 Гласове:
5

Последна промяна: 27.01.2011 21:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

За вас не знам, но аз предпочитам да живея с нагласата, че светът е пълен с чудеса.

Е, може и да е наивно и глупаво, но пък това, да запазиш детския дух у себе си, е едно от най-мъдрите неща, които би могъл да направиш в живота си.

Защо ли? Защото по този начин ще запазиш цвета на живота, душата му и аромата му, или просто казано, ще запазиш своето въображение.

Когато го имаш, за теб невъзможни неща няма: можеш да постигнеш всичко, за което мечтаеш и да отидеш навсякъде – дори и на чудните места, описани отдавна в класическите книги и пресъздадени във филмите.

И така, този материал е за хората с въображение.

Всеки има своята любима Страна на чудесата. Затова, реших да подбера и десетте въображаеми топ  дестинации.

Седнете на вълшебното килимче.... пригответе се... фиууу!

Стоакровата гора

image

Домът на Мечо Пух, Кристофър Робин, Прасчо, Йори, Тигър и всички останали любими герои от романите на Алън Александър Милн.

Намира се някъде в графство Съсекс, Англия.

Гората е доста предпочитана дестинация от любителите на мед, катерене по дърветата и детските мечти.

Тамошните обитатели са известни със своето гостоприемство и неподправена любов, а такова нещо като пари, бюрокрация, злоба и завист просто не съществуват.

Извън сезона ще получите й отстъпка за нощувка в хотел „Голямата хралупа.“

image


Нарния

image

Вълшебното кралство Нарния, оживяло в книгите на К. С. Луис, очарова своите посетители от самото начало: входът му е един уникален дрешник, който служи като портал между световете.

Адреналинът докато минавате през него е гарантиран.

Вдъхновена от природата на Северна Ирландия, Нарния ще ви вземе дъха с красивите си планини, древните си замъци и приказните си долини.

Решите ли да я посетите, получавате и специален пакет „Приключения“, включително яздене на лъв, обиколка на Леденото царство на Бялата Вещица и посещение на гората с говорещите животни.

Стане ли лято пък, обезателно направете един круиз до вълшебните й острови.

image

image

Ел Дорадо

image

Митичният град от злато ще разкрие пред вас неща, за които „невероятни“ е слаба дума.

Вдъхновен от историите на старите изследователи, Ел Дорадо е известен със своите несметни богатства.

Векове наред, жадни за пари и слава смелчаци са се опитвали да го открият и да намерят изгубения Свещен Граал.

Ако искате да се потопите в джунглите на Централна и Южна Америка и да изживеете едно невероятно приключение, купете своя златен билет още сега!

Ако го поръчате до края на месеца, получавате 10% отстъпка, плюс първата насочваща следа, написана от Едгар Алан По: „Къде ли може да е Ел Дорадо? Горе, в Планините на Луната, дълбоко в Долината на Сенките...“

image


Невърленд

image


Всички знаят, че само децата биват допускани в страната Невърленд, но сега ви се отваря една невероятна възможност да отидете лично до приказния дом на Питър Пан, Капитан Кук и изгубените деца.

Многото слънца и луни са причината за едно доста шантаво време, но шансът да можете да полетите над дъждовната гора и да се погмуркате в красивия морски залив, заедно с Питър и неговара малка фея не е за изпускане.

Невърленд е дестинацията, която предлага най-разнообразните приключения: от летене, през круиз със стар пиратски кораб, та чак до оцеляване в гората. Пътят до там също си заслужава: имайки предвид, че до там се стига през небесата и Луната.

image

image

Камелот

image

Ултимативната мечта на всички, запалени по приказките за рицари, магьосници и дракони.

За кралството е казано: „Камелот, който не се намира никъде в частност, може да бъде навсякъде.“

Това не е спряло историците и изследователите на старите езически богове, да бродят Британските острови на длъж и на шир и да търсят мястото, където Крал Артур, Мерлин и Рицарите са играли белот (или скрабъл) на Крългата маса.

Удивителната шотландска природа предразполага към дълги разходки с дракони и процедури за подмладяване чрез специални вещерски техники, а самият замък изобилства от зали за забавления (включително тази за средновековни мъчения).

Страната на чудесата

image

Определено една от най-желаните дестинации от любителите на силни усещания и силен опиум.

Преди време обитателите й решиха да въведат доста строг режим да пропускане на туристи през Заешката дупка, заради огромната й популярност и тълпите от малки момиченца, твърдящи, че са Алиса.

Сега обаче разбрахме, че Бялата кралица отново е дошла на власт, след последните провели се избори, и е назначила Комитет по туризма, с председатели Шапкаря и Белия Заек.

Те са смекчили стриктните мерки, така че получавате една уникална възможност да посетите мястото, където всичко се подчинява на законите на анти-логиката.

Предупреждаваме ви само да внимавате с непознатите субстанции, на които пише „Изяж ме“ и „Изпий ме“.

Повечето са забранени в останалата част на света, заради комплицирания ефект върху съзнанието и пропорциите на тялото.

image

image

Атлантида

image
(след)

Обект на горещи дебати, още откакто Платон пръв споменава за нея през 360-та година преди Христа, легендата за Атлантида разказва, че тя е била потопена на морското дъно за една вечер някъде през 9000-та година п.Хр., след природно бедствие.

Много предположения има за местонахожденията на Атлантида, но още не е изяснено къде всъщност се намира тя. Някои я поставят на Южния полюс, други на о-в Тера, трети в Атлантическия океан, четвърти в Южна Америка,Средиземно море, Индийския и Тихия океан.

До нея обаче може да се стигне с подводницата на Капитан Немо – Наутилус, за която се продават специални билети. Е, малко са скъпички, но едно пътешествие в дълбините на Световния Океан определено си струва средствата.

image
(преди)
 

Страната Оз

image

Заобиколена от пустини от всички страни, Страната Оз на Франк Баум, образно казано се дели на четири части (включително и Мунчикин) със своята столица, Смарагдовия град в средата и свързващия различните територии жълт път.

Популярна със своите летящи маймуни и макови полета, вълшебната страна Оз може да ви предложи всичко: живи роботи, вещици, обувки – убийци, говорещи лъвове, корумпирани магьосници...

Оз съчетава красивите природни гледки на американския юг с урбанизацията на градове като Сидни, Чикаго и Дубай.

Самаргдовият град е един истински мегаполис, предлагащ всички градски забавления. А ако не сте доволни, само обуйте пантофките на Дороти и чукнете пета в пета.
 
image

 

Светът на диска

image


Чудният елипсовиден плосък свят на диска, положен върху гърбовете на четири слона, стъпили на гърба на древната А-Туин, Вселенската костенурка, е една от най-очарователните въображаеми дестинации.

Измислена от Тери Прачет, тя се е превърнала в меката на магията и невъобразимите приключения. Природата е разнообразна: от стръмни скалисти планини, до океани, които се изливат от ръба на Света.

Изобилства от магьосници, вещици, приказни създания и герои, а най-отличителният й белег е това, че е известна като едно от най-забавните и смешни места във вселената.
Само не започвайте да залагате или да се пазарите за съмнителни стоки.

image

Средната Земя

image

Трудно би се намерила по-детайлно документирана и картографирана въображаема дестинация от Средната Земя на Толкин.

За света от „Властелина на пръстена“ има повече истории, от много действителни държави и даже е вдъхновила създаването на цял нов език.

Режисьорът Питър Джаксън определено е отъждествил Средната Земя от своята филмова трилогия с Нова Зеландия. У нея обаче има и много от типичните природни и културни чертни на Аржентина, Шотландия, Румъния и Финландия.

Разбира се, околностите на Мордор наподобяват доста на викторианска индустриална Англия.

Това й е хубаво – има по много от всичко. Що се отнася до приключенията: невъобразими! Така че – не се колебайте!
image





Гласувай:
5



1. анонимен - налудностите ме карат да се чувс...
27.01.2011 00:35
налудностите ме карат да се чувствам зле
цитирай
2. marishka - :)
27.01.2011 00:36
анонимен написа:
налудностите ме карат да се чувствам зле
А какво е "налудност"?
цитирай
3. анонимен - питай психиатъра бай Сашо той ще ти ...
27.01.2011 00:37
питай психиатъра бай Сашо той ще ти обясни
той е компетентен
цитирай
4. marishka - ауч
27.01.2011 00:40
Зата(ъ)пи ме, признавам! :D
цитирай
5. анонимен - това не ми е било цел но ти ще ми в...
27.01.2011 00:46
това не ми е било цел
но ти ще ми върнеш нещата по местата и ще спреш да ми се парвиш на велик бай сашо
цитирай
6. ferre - интересен постинг :)
27.01.2011 08:34
интересен постинг :)
цитирай
7. marishka - Обещавам!
27.01.2011 11:05
анонимен написа:
това не ми е било цел
но ти ще ми върнеш нещата по местата и ще спреш да ми се парвиш на велик бай сашо

Обещавам най-тържествено, че ще спра да се правя на "велик бай Сашо"! :D :D :D
цитирай
8. marishka - Мерси :)
27.01.2011 11:06
ferre написа:
интересен постинг :)

Мерси :)
цитирай
9. chinaware - Много красив постинг ,
08.02.2011 14:28
Идеята е чудесна , . . . а мечтателите никога няма да свършат. И аз съм от тях.
цитирай
10. анонимен - Компания «Газовоз» — автономная газификация. Профессионально
02.02.2012 05:40
<img>http://www.gazovoz.com/images/logo1.jpg</img>

Несмотря на то, что наша страна является одним из крупнейших производителей и экспортеров природного газа, далеко не везде есть возможность подключения к централизованной сети газоснабжения. Даже в Ленинградской и Московской областях есть еще немало мест, куда не проведены газопроводы. Именно там часто строятся загородные дома, коттеджные поселки и промышленные объекты. Однако это не означает, что новые дома и коттеджи придется топить по старинке углем или дровами. Для того, чтобы обеспечить их «голубым топливом», достаточно обратиться в нашу компанию и заказать монтаж системы автономного газоснабжения.

<a href=http://www.gazovoz.com/faq.php>как часто нужно запрявлять газгольдер</a>

<a href=http://www.gazovoz.com/catalog.php>техника безопасности с газовыми оборудованиями</a>

<a href=http://www.gazovoz.com/faq.php>при расходе газа 0 8м3/ч какая будет температура</a>

<a href=http://www.gazovoz.com/faq.php>сколько м3 и одном литре сжиженного пропана</a>
цитирай
11. анонимен - viagra online 360 17208
17.10.2012 02:13
<a href=http://buyviagraonlinemall.com/#14377>buy generic viagra</a> - <a href=http://buyviagraonlinemall.com/#18896>buy generic viagra</a> , http://buyviagraonlinemall.com/#12221 generic viagra
цитирай
12. анонимен - payday loans online 849 16556
17.10.2012 02:13
<a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#9724>payday loans online</a> - <a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#8102>payday loans online</a> , http://usapaydayloansonlinetoday.com/#19792 payday loans online
цитирай
13. анонимен - levitra 10 mg 1680
20.10.2012 09:40
<a href=http://orderlevitrahere.com/#iinmm>levitra 10 mg</a> - <a href=http://orderlevitrahere.com/#wyyov >levitra 40 mg</a> , http://orderlevitrahere.com/#zdmng levitra 20 mg
цитирай
14. анонимен - viagra online without prescription 2838
20.10.2012 17:53
<a href=http://ordercheapviagrahere.com/#joveu>buy cheap viagra</a> - <a href=http://ordercheapviagrahere.com/#seuwp >viagra online without prescription</a> , http://ordercheapviagrahere.com/#botgm buy generic viagra
цитирай
15. анонимен - payday loans 762 14880
21.10.2012 03:39
<a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#15877>payday loan</a> - <a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#779>payday loans</a> , http://usapaydayloansonlinetoday.com/#4141 payday loan
цитирай
16. анонимен - buy viagra 716 8285
21.10.2012 06:03
<a href=http://buyviagraonlinemall.com/#18248>viagra online</a> - <a href=http://buyviagraonlinemall.com/#17333>buy viagra online</a> , http://buyviagraonlinemall.com/#10077 buy generic viagra
цитирай
17. анонимен - kamagra oral gel 12794
22.10.2012 06:54
<a href=http://orderkamagranow.com/#ooxtc>buy cheap kamagra</a> - <a href=http://orderkamagranow.com/#myvpw >kamagra soft</a> , http://orderkamagranow.com/#zxalh buy kamagra
цитирай
18. анонимен - payday loans 482 3497
22.10.2012 20:25
<a href=http://paydayloansveryquickly.com/#6121>payday loans</a> - <a href=http://paydayloansveryquickly.com/#13129>payday loans</a> , http://paydayloansveryquickly.com/#18533 payday loans
цитирай
19. анонимен - generic cialis 681 9100
22.10.2012 21:39
<a href=http://buycialisonlinesafe.com/#13340>buy cialis online</a> - <a href=http://buycialisonlinesafe.com/#300>buy cialis</a> , http://buycialisonlinesafe.com/#14354 generic cialis
цитирай
20. анонимен - cheap cialis online 16378
23.10.2012 05:01
<a href=http://ordercheapcialishere.com/#xceex>buy cialis</a> - <a href=http://ordercheapcialishere.com/#iogxx >cialis without prescription</a> , http://ordercheapcialishere.com/#vvwsz cheap cialis
цитирай
21. анонимен - buy viagra 4227
24.10.2012 09:37
<a href=http://viagrastorehere.com/#mpnkn>generic viagra</a> - <a href=http://viagrastorehere.com/#iuvmj >viagra online</a> , http://viagrastorehere.com/#nxzdc buy viagra online
цитирай
22. анонимен - generic levitra 12542
24.10.2012 16:26
<a href=http://levitrastorehere.com/#rzfhb>generic levitra</a> - <a href=http://levitrastorehere.com/#rdddd >cheap levitra</a> , http://levitrastorehere.com/#gdapz buy levitra
цитирай
23. анонимен - buy generic cialis 461 11081
26.10.2012 02:42
<a href=http://buycialisonlinesafe.com/#11496>cialis online</a> - <a href=http://buycialisonlinesafe.com/#21265>buy cialis online</a> , http://buycialisonlinesafe.com/#4947 buy cialis online
цитирай
24. анонимен - cheap generic levitra
26.10.2012 07:35
If you want to buy levitra use keywords http://onlinelevitrabuy.com/#3261 - buy cheap levitra, <a href=http://onlinelevitrabuy.com/#6235>cheap levitra online</a> or this link http://onlinelevitrabuy.com/#6818 online
цитирай
25. анонимен - cheap cialis 20195
26.10.2012 08:08
<a href=http://cialisstorehere.com/#hibrm>cialis online</a> - <a href=http://cialisstorehere.com/#qjsqm >buy cialis</a> , http://cialisstorehere.com/#foems buy cialis online
цитирай
26. анонимен - buy cialis 304 16944
28.10.2012 00:53
<a href=http://buycialisonlinepharma.com/#14283>buy cialis</a> - <a href=http://buycialisonlinepharma.com/#20105>buy cialis</a> , http://buycialisonlinepharma.com/#2265 buy generic cialis
цитирай
27. анонимен - payday loans 382 14176
28.10.2012 01:09
<a href=http://paydayloansonlinenofaxusa.com/#18745>payday loans</a> - <a href=http://paydayloansonlinenofaxusa.com/#6795>payday loans</a> , http://paydayloansonlinenofaxusa.com/#19030 payday loans
цитирай
28. анонимен - zithromax 250 mg 696 1399
01.11.2012 07:47
<a href=http://buyzithromaxonline24h.com/#11329>zithromax online</a> - <a href=http://buyzithromaxonline24h.com/#15743>buy zithromax uk</a> , http://buyzithromaxonline24h.com/#8562 zithromax online
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marishka
Категория: Лични дневници
Прочетен: 228072
Постинги: 82
Коментари: 141
Гласове: 278
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930