Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.03.2013 20:05 - Отново впечатляващо изпълнение на българска група
Автор: zabylgarite Категория: Музика   
Прочетен: 2263 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 20.03.2013 20:25


Казват,че стила бил гръндж

Няма значение хареса ми много

Иначе ето тук за групата:

Като гимназисти слушахме гръндж. Тези, които го слушаха, търпяхa доста критики, защото "стига с тази депресия" и "нали онзи наркоман се самоуби, това ли искате". Ние пък може би държахме най-много именно на правото на депресия и трудно се досещахме, че това музикално течение не се изчерпва с лошото настроение, че голямата игра е над настроението. Нямаше и достатъчно информация. Предполагахме обаче, че гръндж музиката е важна и ще остане в историята (доста смътно понятие), тъй като "фалшивите" акорди бяха нещо качествено ново. Гръндж вълната не намери много фенове у нас – успя да пооткрадне хора от стройните редици на метъл феновете и от вече станалия за посмешище комерсиален хард-рок. После всичко свърши изведнъж и аз сам не разбрах кога чалгата напусна кръчмите и тръгна на концерти, турнета и мегатурнета. Ние слушахме какво ли не – реге, ска, пънк, метъл, блек метъл, но броят на чалга феновете растеше. За грънджа обаче човек можеше да научи много повече благодарение на интернет. Стана ясно, че Сиатълската сцена е предлагала огромна свобода на пънк и рок изява, че тя е разнообразна и не свършва с великолепната четворка Нирвана, Саундгардън, Алис ин чейнс и Пърл Джем. Като добър фен тайничко си мечтаех за някакво възраждане.
През 2000 година Вили Попов, понастоящем китарист на групата DER HUNDS, ентусиазирано се запознаваше с ранното творчество на Саундгардън и естествено, обсъждахме албумите по фенски. Години по-късно го срещнах случайно и научих за DER HUNDS (в превод на немски "кучетата", грешката в изписването е съвсем целенасочена). Групата е формирана през пролетта на 2003 година от трима дългогодишни приятели, свирили в различни формации заедно и поотделно: Боби Косатката – вокал, китара; Миро Мравояда – бас и Георги Фидлер – барабани. По това време те свирят основно в клуба за авторска музика О!Шипка, като към тях се присъединява и още един китарист – Тоше и така групата става квартет. Стилът на групата клони към гръндж и алтернатив рок и съвсем логично стават редовни участници на събитието, наречено Seatlle-night.
В началото на 2008 година Вили Попов застава на мястото на Тоше на китарата и с него DER HUNDS записват дебютния си албум "Blue Animals", включващ 10 парчета, който излиза през 2009 година. Заснемат и видео към първaта песен – "Mr. Blister". Следва поредица от клубни концерти в София и страната в подкрепа на албума, както и изяви в радио Z-Rock и някои телевизии.
В начлото на 2011 година бас-китарата поема Мартин Евстатиев, познат от многобройни формации и член на Panican Whyasker. През пролетта на 2011 година DER HUNDS печелят конкурса на ELEVATION FESTIVAL за българска група сред 312 други групи, но поради лошото време не участват на фестивала. През август забиват на рок сцената на фестивала SPIRIT OF BURGAS.
Сега DER HUNDS подготвят втория си студиен запис, който се очаква да излезе през пролетта на 2012 г.

Mr. Blister (Video)
No Matter What We Do (Unplugged)
Swan Song (Live At Thin Red Rock Week)






Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: zabylgarite
Категория: Други
Прочетен: 4463615
Постинги: 1910
Коментари: 3929
Гласове: 8222
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930