Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.07.2008 21:31 - Гоце и Станишев ще полагат ново начало в стария бардак
Автор: zabylgarite Категория: Политика   
Прочетен: 1328 Коментари: 1 Гласове:
0



Гоце и Станишев ще полагат ново начало в стария бардак
Дъртите каки си остават, ще боядисваме помещенията с прясна червена боя

Проф. Петър Иванов

 

 Когато един цивилизован европеец по някаква причина иска да се разведе с благоверната си съпруга, той й казва, че иска да положи ново начало в живота си. После й завива каишката и я пуска по Елисейските полета, по-известни като "Шанз-Еелизе", ако действието се развива в Париж, или по "Унтер-ден-Линден", ако е в Берлин. Евфемизмът "ново начало" (New Start) е много известен и много се ползва в съвременна Европа. С него се изразява коренна промяна на нещо, което се е оказало изключително вредно. В същото време е синоним на края на някакво зло. Символизира също така и смъртта.
Двата доклада на Европейската комисия за съдебната система и престъпността, и за кражбите на еврофондовете, най-критични и най-жестоки за всички времена, имат едно мото - "Ново начало". В тях съвсем пряко се говори за нови усилия, нови решения и т.н. Европейците ни казаха: "Братя българи, трябва ви ново начало! Край! До тука! Опичайте си акъла! Това е за последно!" Кой както иска, така да го разбира. По-умните от българите, които са некомунисти и недепесари, веднага, подобно на благоверната съпруга, ще разберат, че всичко е свършило. Нищо не може да продължи по същия начин както досега. Необходими са: последен валс,
сбогуване, сълзи, отпътуване
в небитието и... забрава. Европейската комисия ни казва "Махнете тези хора, които са престъпници, крадат еврофондове, ограбват България, които са част от мафията ви! Сложете нови лица, с нови идеи и нов морал! Иначе, нали разбирате?" Става дума за правителството на турско-комунистическата коалиция, за  групата хора, които ощетиха всички нас, българите, с над хиляда милиона евро и нанесоха неимоверни щети в областта на репутацията и самочувствието ни като българи. Заради тях това наименование стана символ на престъпност, цигания, корупция, кражби, наглост и политическо варварство.
Нашенските големци, уредили се по линия на агентурното си минало или на комунистическата си генеалогия с високи държавни постове, се направиха обаче, че не разбират посланието на Европа. Представете си, всичките ни големци се изредиха да коментират с абсурдно самочувствие, с безпределна арогантност "ала Румен Петков-Запалката" и даже с неподправена шеговитост убийствените доклади. За новото начало, тутакси след като докладът на ЕКбеше оповестен официално, говориха премиерът Сергейчо Станишев, др. Кунева, др. Борис Велчев и т.н.
Едно време и техните роднини, съответно Димитър Станишев, Борис Велчев, Иван Пръмов, излязоха на поредния комунистически пленум на БКП в същия ред да слагат по указание на др. Тодор Живков-Янко ново начало на светлия комунизъм. Сега наследниците им, ограбили до шушка България, низвергнати от цяла Европа, искат пак те, същите, да слагат нови начала.
Изтръпналите българи сякаш виждат духове и бесове от близкото минало
въплътени в отрочетата на номенклатурата. Изказаха се по въпроса за ново начало и такива стари муцуни като др. Иван Костов, др. Лидия Шулева, др. Петър Стоянов и др. Естествено, за ново начало пледира и агент Гоце. Точно половината от всички, които вземат думата по докладите на Европейската комисия, са бивши агенти, а останалите са свързани по роднинска линия и с червената комунистическа номенклатура. Имаш чувството, че гледаш архивни филми от епохата на нямото кино, толкова архаични, демодирани и отживели времето си хора се струпаха по медиите. Сякаш самите доклади ни връщат назад във времето. 
След като откраднаха еврофондовете, тези хора узурпираха правото да се произнасят срещу крадците на еврофондове и да ги съдят. Те се виждат и като главни борци и организатори на поръчаните ни от Евросъюза битки с корупцията и престъпността, като в същото време тъкмо те, чрез връзките си с мафията, са в центъра и на корупцията, и на престъпността. Такава наглост не е описвана дори и във фентъзи литературата. За подобни случаи нашият народ казва, че все едно да сложиш вълка за пазач на стадото и да чакаш напролет да ядеш агнешко. Другарят Калфин пък дори изигра един кратък водевил на обидена чрез пощипване девица, като изрази фино недоволство от ситуацията и упрекна опозицията, тъмните сили и международното положение. Така де, все някой трябва да е виновен...
Получи се така, че заръката за ново начало се разбра като искане за нов бардак със старите каки. В този контекст украинецът Станишев посочи витиевато, че няма да прави никакви смени, т.е. старите каки си остават. Бардакът ще го пребоядисат с прясна червена боя от промоцията "Нов живот" на Оргахим. И както казват нашенските фолклорни мъдреци, "Пременил се Илия, погледнал се -  пак в тия".
Другият аспект на проблема е неоспоримият факт, че българската нация
пак изпусна златен шанс в своята история
Защото става все по-ясно, че изпъждането ни от Европа е само отложено. И то не може да не се състои, след като политическата система у нас е направена така, че комунисти и турци да се възпроизвеждат като коалиция на всички избори, а уплашеният народ няма смелостта да изхвърли от политическата сцена разбойниците и крадците.
Каквото и да се е случвало в европейската история, по-свестните нации са се възползвали и са решавали важни за тях проблеми. Най-културните и най-образованите европейски народи спечелиха дори от паденията и катастрофите си. Някои  спечелиха и от най-мрачните си политически доктрини и сега са най-богати в Европа и в Азия. А при нас, българите, даже и от ортодоксалния ни комунизъм нищо не ни остана. Докато други страни се индустриализираха и развиха много силно различни стопански отрасли и след влизането си в Евросъюза това им дойде като сервирано каре аса, ние си погубихме традиционните приходоносни направления в икономиката - селското стопанство и енергетиката. Сега с бетонните безумия по курортите  погубваме и туризма. Душим по най-зверския начин и екологията си. Влизането ни в Европейския съюз по всичките възможни параграфи можем да сложим в графата "Загуби". Като с това станем единствената страна, излязла още първите години на червено във финансовите си взаимоотношения със ЕС и оттеглила се по най-безславен начин от него, бедна, самотна и изоставена... на вълците.
Сола е абандоната, както се пее в един реквием.
Бог да ни помага. Амин. 

http://www.vestnikataka.com/?module=displaystory&story_id=51231&format=html



Тагове:   начало,   ново,   Гоце,   Станишев,   бардак,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
1. анонимен - lVmVtSacPWYXqcicHaT
29.10.2012 14:31
AbyKtN <a href="http://mmdekifdprvg.com/">mmdekifdprvg</a>, [url=http://oogrmavdaodb.com/]oogrmavdaodb[/url], [link=http://aysnzrbpaumx.com/]aysnzrbpaumx[/link], http://zpvsdpxikbct.com/
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: zabylgarite
Категория: Други
Прочетен: 4467439
Постинги: 1910
Коментари: 3929
Гласове: 8226
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930