Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.07.2008 22:46 - Грабеж и брутално насилие - формулата на управление на триглавата мафия
Автор: zabylgarite Категория: Политика   
Прочетен: 1263 Коментари: 0 Гласове:
0



Грабеж и брутално насилие - формулата на управление на триглавата мафия
Докато кабинетът "Станишев" е на власт, България ще си остане правова джунгла, в която всеки е виновен

Магдалена ТАШЕВА

 

 Онзи ден стана ясно, че въпреки имитацията на промени в прояденото от корупция и престъпления МВР, копоите, които Румен Петков - Главътъ употребяваше за смазване на всеки политически и синдикален протест, продължават да действат "по ръба на закона и оттатък него". Нито замяната на Главътъ с Миков, ни оставката на шефа на столичната полиция Румен Стоянов и назначаването на Николай Янев не промениха функцията, която МВР изпълнява и очевидно ще изпълнява до края на мандата на това правителство. Към днешна дата българският полицаи е редуциран до най-ниските етажи на престъпността - мафиот, убиец, рекетьор. И бияч, употребяван за смазване на всеки, който каже на глас, че България трябва да бъде правова държава.
Поредният полицейски побой над активисти на партия АТАКА на 30 юли - деня на вота на недоверие към управляващата коалиция БСП-НДСВ-ДПС, е доказателство, че кабинетът "Станишев" няма друг лост, за да се задържи на власт, освен полицейското насилие. И разчита с него да уплаши недоволния и гневен народ. "Асиметричното" изкарване на 1000 полицаи срещу 200 протестиращи и блокирането на няколко улици около Пето РПУ, с което МВР се помъчи да скрие от погледа на медиите и минувачите протеста на АТАКА говори, че управляващата хидра изпитва смъртен  страх от протести и демонстрации.

 На 30 юли бяха бити, малтретирани, заплашвани с убийство и унижавани евродепутатът Димитър Стоянов и няколко непълнолетни привърженици на АТАКА. "Вината" им е политическа - протестират срещу управлението на Доган, Станишев и Сакскобургготски. И въпреки че следите от насилието - кръвнасядания, прорезни рани, синини, подутини - се виждат с просто око, полицията продължава да отрича побоя, да лъже и да фабрикува оправдания. Вчера по Нова ТВ полицейски началник показа снимка на вериги и ножове, с които искаше да оправдае насилието, извършено от неговите подчинени. На зрителите трябваше да се внуши, че този театрален реквизит е иззет от арестуваните непълнолетни младежи ПРЕДИ те да бъдат пребити. Без доказателства. Ясно е, че в МВР разполагат със снимки на всякакъв инвентар от типа на боксове, бутилки, вериги, железни пръти, ножове, и др. Откъде следва, че сниманите и показани по Нова ТВ са били носени на 30 юли от малтретираните протестиращи? Отникъде. Затова и водещата Лора Крумова съобразително "забрави" да зададе този въпрос на интервюирания по телефона полицай.
Полицейско насилие бе документирано и срещу протестиращите същия ден фермери. И в протестите срещу организирания от властта гей парад преди месец. И в протестите срещу визитата на турския ислямист Ердоган. И в случая "Чората", когато полицаи с маски убиха пред очите на излезлите по балконите съседи един човек, само защото той знаеше кои от тях делят парите от наркотрафика с местните дилъри. И в още десетки случаи на хора, задържани без обяснение и "случайно" умрели в ареста.
Но какво значение имат доказателствата в джунглата България? Нима целият Благоевград не видя синините и отоците, останали по лицето на Чората от полицейските кубинки? Въпреки това лекари-мафиоти  издадоха на убийците оправдателна медицинска "експертиза", според която жертвата на полицейското насилие умряла от "кардиогенен шок", т.е. от страх. Нима камерите не регистрираха как полицаи малтретираха миньора Кольо Колев, как го събориха - върху националнорто знаме! - и му разбиха главата в паважа? И въпреки това осъден беше той, жертвата, с твърдението, че сам, по собствено желание си е удрял главата в паважа, а после, на всичкото отгоре, "обидил" полицаите.

 Във всяка що-годе цивилизована страна подобни събития биха донесли на полицаите присъди от поне 2-3 години. Да не говорим, че уволнението на техните преки шефове би следвало автоматично само след показаните немонтирани кадри по ТВ СКАТ на 30 юли вечерта. В днешна България обаче това е невъзможно. Просто защото "в България всеки е виновен до заплащане на противното", както гласеше един от лозунгите на атакистите, протестиращи пред Съдебната палата. Законността би означавала в затвора да влязат управляващите и техните пионки в силовите министерства. Затова, ако българското общество не се мобилизира още сега за сваляне на триглавата коалиция от власт чрез улични протести и стачки, насилието над всеки ограбен, ощетен, недоволен ще продължи поне до юни следващата година, независимо дали става дума за разрешена демонстрация на политическите противници на Доган, Станишев и Сакскобургготски, стачка на ограбени миньори или протести на измамени фермери. 
http://www.vestnikataka.com/?module=displaystory&story_id=51505&format=html



Тагове:   мафия,   грабеж,   насилие,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: zabylgarite
Категория: Други
Прочетен: 4444596
Постинги: 1908
Коментари: 3927
Гласове: 8195
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031