Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.08.2008 00:39 - Отново драма в България, Първанов отново с ловци
Автор: zabylgarite Категория: Политика   
Прочетен: 918 Коментари: 1 Гласове:
0



Отново драма в България, Първанов отново с ловци
Вместо да подкрепи бедстващите фермери, президентът поиска Закон за лова

Велизар Енчев

 

 Има някаква странна закономерност в поведението на държавния глава в последните месеци. Случи ли се житейска драма или остър социален конфликт, президентът бяга от очите на обществеността или заминава на лов. Вместо да се съобрази с националния траур след огнения ад във влака София-Кардам, Георги Първанов отиде на лов за лисици. Това грозно поведение шокира почтените хора, които потресено се питаха: "Този човек нормален ли е?" Но тъй като Първанов не е избран с гласовете на почтените и нормални граждани, той високомерно отмина народното възмущение.
Тези дни фермерите са във война с полицията на тройната коалиция. Става дума не само за препитанието на хиляди млекопроизводители в България. На карта е заложено физическото оцеляване на социално съсловие, което се труди денонощно, но живее в оскъдица и постоянен стрес. Без силна фермерска класа всяка държава е обречена да стане колониален придатък на мултинационалните компании. И точно в този съдбоносен момент, когато се решава бъдещето на българското животновъдство, президентът отново отсъства. Вместо да се обърне към нацията и влезе в ролята на неин грижовен баща, главата на държавата се припича в резиденция Евксиновград, под зорките погледи на въоръжените си охранители. И между две влизания в морето отегчено прочита секретните сводки на МВР, МВнР, ДАНС и НРС. След което се изтяга под персоналния чадър на личния си плаж, на който са трупали морски тен комунистически и капиталистически величия. Какво достойно занимание за политик, самообявил се за "социален президент"!
И когато мнозина мислеха, че Първанов е отлетял за олимпийските игри в Пекин, той светна на политическата сцена, облечен в бяла спортна униформа. Президентът обаче не се срещна с бягащите от България стопани, чиито стада бяха спрени на гръцката граница. Първанов и не понечи да разговаря по телефона с Андриан Цаконски - водача на млекопроизводителите, станал редовен клиент на полицейските арести в Северна България. "Социалният президент" дори не пожела да имитира съпричастност с отрудените животновъди, чиито изгорели от слънцето лица никога не са виждали морската шир от министерски плаж.
 Като шлифован демагог Георги Първанов отмина фермерските бунтове и коментира руско-грузинската война. Направи го с банални до втръсване слова: "Не може да не сме разтревожени за това, че в тези дни, в които върви олимпиадата - най-мирното събитие от векове наред, се случват тези действия, тръгва този конфликт. Надявам се, че ще бъдат чути призивите на нашите европейски партньори, на световната общност за прекратяване на военните действия и за търсене на мирно решение на проблема"...
И нито една дума за млечните бунтове! Тук социалното бездушие на президента достига своя епически връх. А под върха е моралната пропаст на  Георги Първанов. Защото  тази  коравосърдечна персона  (с ампутирани за чуждата мъка сетива ) изрича плоската си декларация за Южна Осетия на ... XI-ия събор на Съюза на ловците и риболовците в България. Това фундаментално за живота ни събитие се случва в местността Узана, край Габрово. Формалният повод за президентското присъствие на ловно-рибарската софра е 110-та годишнина от създаването на Ловно-рибарския съюз. И за да е пълен фарсът на президента-ловец, агенциите предадоха още една безумна новина, която ще цитираме дословно:
"...Очаква се след официалното си слово към ловците и риболовците в България президентът  Георги Първанов да пусне на свобода 1 бухал и 6 керкенеза. Птиците са родени в Рехабилитационния център за диви животни в Стара Загора, а инициативата за тяхното разселване е на Природен парк "Българка", който става на 6 години...Сред официалните гости се очаква да бъдат министрите Меглена Плугчиева, Емилия Масларова, Михаил Миков, Валери Цветанов, Джевдет Чакъров, председателят на Държавната агенция по горите Стефан Юруков, около 25 народни представители, областни управители, кметове на общини. На повече от 30 дка, в продължение на два дни, ловните дружинки ще въртят 39 чевермета..."
Ала падението на Първанов не спира дотук. Вместо да подкрепи справедливите искания на млекопроизводителите за държавна субсидия от 20 ст. на литър мляко, той демонстрира трогателни грижи за ловджийското съсловие. И изстрелва предложение към парламента, разкриващо скромните му духовни хоризонти и порочното му разбиране за социална солидарност:
"Искам от тази висока трибуна да апелирам към народните представители - още в първите дни на септемврийската сесия на българския парламент да бъде приет един нов закон за лова, който да регламентира по модерен, европейски начин, но в духа на нашите традиции, развитието на ловната организация и ползването на ловните полета за утвърждаването на демократичния характер на нашето движение".

 Първанов дори не крие циничното си пренебрежение към фермерите и покровителството над ловното си хоби. За него днес спешният проблем на държавата са не болките на млекопроизводителите, а страстите на ловците.
След всичко изнесено дотук, има ли и един български гражданин, който ще сложи ръка на сърцето си и ще изрече с гордост: "Това е моят президент"?!
Дошло е време разделно, когато трябва да признаем с гняв: Първанов е президент не на народа, а на избрани олигарси от калибъра на Людмил Стойков, Валентин Златев, Георги Гергов. Обитателят на бялата сграда на "Дондуков" 2 е президент не на фермерите и миньорите, а на спортистите-бъдещи мутри, чалга певиците и ловните дружинки на криминалния елит.
 Не трябва ли да се срамуваме, че България има такъв държавен глава?
http://www.vestnikataka.com/?module=displaystory&story_id=51761&format=html
------------------------------------------------------
ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА ВЕЛИЗАР ЕНЧЕВ!!!



Тагове:   българия,   драма,   Отново,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
1. bulgarianation - Казанлък гърми, Етем пак ли е на Ривиерата?
11.08.2008 00:42
Казанлък гърми, Етем пак ли е на Ривиерата?

Взривовете в завод "Арсенал" в Казанлък вчера отново "изненадаха" бедственото вице Емел Етем. Също както при предишния случай в Челопечене, Министерството на извънредните ситуации пропусна да реагира. Лятна августовска дрямка бе обхванала както Етем, така и подчинените й чиновници. Сайтът на министерството не се отваряше, препратка към него от правителствения портал отвежда към закритото вече ведомство на бедствията и авариите. И на двете места липсваше информация за извънредната ситуация в оръжейните заводи.От телефон 112, който е на подчинение на Етем отговаряха, че нищо не знаят и все пак препращаха към Гражданска защита - Казанлък.
Поредният случай доказва отново, че министерството на Етем е напълно излишно, след като не е в услуга на българските граждани. Вицето Емел, което се явява мандатоносител в кабинета "Станишев", навярно пак припича телеса някъде по Френската Ривиера. А може би е на яхтата за милиони на патрона си Ахмед Доган? Безхаберието е обхванало и самия министър-председател Сергей Станишев, който разпусна министрите си в отпуск и също зачезна, без дори да си определи заместник. И това ако е държавно управление...


цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: zabylgarite
Категория: Други
Прочетен: 4464444
Постинги: 1910
Коментари: 3929
Гласове: 8224
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930