Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.09.2008 13:30 - Волен Сидеров: Само българският национален интерес ще обедини опозицията
Автор: zabylgarite Категория: Политика   
Прочетен: 813 Коментари: 0 Гласове:
0



Волен Сидеров: Само българският национален интерес ще обедини опозицията Сваляне на тройната коалиция и принципно ново управление ще възродят държавата

Българският национален интерес е форматът, който трябва да следваме, за да се обедини опозицията срещу сегашните управляващи. Това заяви вчера пред бТВ лидерът на АТАКА Волен Сидеров. Той посочи, че този модел вече действа успешно в Бургас, в Русе и в други градове на страната. Водещият Николай Бареков пък изненадващо призна, че АТАКА е втората политическа опозиционна сила. Сидеров формулира целите на опозицията - първо смяната на тройното управление, второ изграждане на един модел, една формула на управление, която да бъде не само алтернативна и много различна от досегашното и да доведе до скокообразно развитие на България.
Обединяването на десните във формат членове на ЕНП не пречи за общи действия, ако партиите не само говорят, но и провеждат реални действия срещу управляващата тройна коалиция, подчерта Сидеров.
Ние трябва да покажем, че има алтернатива, а не тази легенда, тази клевета, която се повтаря непрекъснато - нямало алтернатива. Напротив, на кражбата има алтернатива - да не се краде, на корупцията - да не си корумпиран, на мафията - да бъде прибрана, където и е мястото, поясни националистът.
През месец август опозицията, която беше на своя пост, беше АТАКА, заяви лидерът на патриотите и допълни, че не е видял друга опозиция, която да прави нещо. По думите му за всичко това, което от партия АТАКА правят вече повече от един месец, останалите партии все още говорят в бъдеще време. Сидеров допълни, че няма късен момент за протест и ако някоя от другите партии реши да направи това е "добре дошла", защото основната цел е тройното управление да бъде свалено.
Патриотът обясни, че желанието за сваляне на кабинета може да бъде показано на хората с действия и с написана план-програма. Той припомни, че още през април е предложил десет примерни точки за ново управление на страната, но не е получил отговор от парламентарните опозиционни лидери за предложенията си.
Сидеров коментира и заявката, която Бойко Борисов е направил, че ДПС трябва да бъде извадено от властта. По думите му изявлението на Борисов показва, че тезите, които АТАКА налага през годините, са верни и няма нищо лошо в това, че отделни политически лидери стигат до тях по-късно. Това показва, че АТАКА не е тази негативна политическа формация, която някои коментатори са се опитвали да пропагандират през първата година, заяви още лидерът на патриотите.
Волен Сидеров благодари на Бойко Борисов за това, че е отговорил на АТАКА за безпрецедентния полицейски терор над евродепутата Димитър Стоянов, внук на първия български дисидент Радой Ралин. Той е получил съпричастие и от лидера на "Ред, законност и справедливост" - Яне Янев. Патриотът каза още, че очаква от останалите партийни лидери също да осъдят полицейския терор. Той припомни, че като противник на комунистическата власт е бил преследван преди и през 1989 г. заради "Подкрепа" и "Екогласност".
Аз съм един от хората, които на 26 октомври 1989-та година бях сред тези удряни, бити, арестувани пред "Кристал". Тогава също не ми пукаше да изляза сред активистите на "Екогласност" и да заявя отново моята гражданска позиция, заяви Сидеров. Сега го правя отново и виждам с огромно съжаление и отвращение как нищо не се е променило за 20 години. Полицията отново е репресивна машина, отново в центъра на София пребиват активист на политическа организация поставена в парламента, евродепутат, пребиват пред очите ми - онзи ден пребиха фермери, млекопроизводители, които бяха излезли пред Министерския съвет да искат своите права. Същите полицаи, същите биячи, които се упражняваха върху АТАКА ги изпратиха там, каза още Волен Сидеров.
http://www.vestnikataka.com/?module=displaystory&story_id=52452&format=html




Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: zabylgarite
Категория: Други
Прочетен: 4451783
Постинги: 1909
Коментари: 3928
Гласове: 8203
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031