Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.09.2008 08:51 - Финансовият консултант Кольо Парамов: Българската икономика е пред срив
Автор: zabylgarite Категория: Политика   
Прочетен: 932 Коментари: 1 Гласове:
0



Финансовият консултант Кольо Парамов: Българската икономика е пред срив
Правителството лъже, че паричното състояние на страната е наред

Паричното състояние на страната е много тежко, въпреки че правителството казва, че всичко е наред. Липсата на доходи и повишаване на цената на кредитите са две противоположни условия, които раждат стагнация. Това заяви вчера финансовият консултант Кольо Парамов по повод световната финансова криза, след фалита на американската банка "Лемън Брадърс". Фронтална загуба в момента за българския пазар не може да се констатира, защото пряка връзка между фалитите в САЩ и българските банки няма, коментира Парамов. Голямата загуба обаче ще дойде по косвен път и тя ще се изрази в условието за по-скъпия кредитен ресурс, който ще се наложи да се плаща от българските кредитополучатели и това, че може да липсва въобще такъв ресурс. По този повод партия АТАКА готви пресконференция в парламента на тема "Бюджет" 2009 и отражението на световната финансова криза в България". На нея Волен Сидеров е поканил да участват Кольо Парамов, доц. д-р Боян Дуранкев, главен секретар в УНСС и член  на Управителния съвет на Българската асоциация по маркетинг и професор Кръстьо Петков.
Голямата лъжа на правителството беше при ангажимента при преразпределение на излишъка от миналата година, когато обявиха, че тази година ще се наблюдава бум в пътното строителство и част от фирмите, включително и "Трейс" направиха фалшива реклама, с която успяха да наберат от БФБ над 300 млн. лева, заяви още Кольо Парамов. С тези пари купиха техника и заради рязкото рекламиране на техните акции, борсата регистрира уникална активност, която в момента е с обратен знак. Спадът с 50 на сто на БФБ е ясно отражение на един ярък фалшификат на правителството за неговите намерения и за възможностите, които то на практика обещаваше, а не реализира, заяви Кольо Парамов.
Според него спадът от 51 до 54 на сто на Българската фондова борса е фатален за нея. Оттук нататък, според него състоянието на борсата ще влече всички участници в нея. За състоянието на българската борса се съобщаваше от момента, когато започна да има проблеми и да се забелязва спад, но много малко хора успяха да разберат за какво става въпрос, каза той. Проблемът е, че този факт не се популяризира, а малките инвеститори, които дават по 10 000 лв., например, не знаят за какво са си дали парите.
Според премиера Станишев обаче в България нямало да има финансова криза. "Светът е във финансова криза. Слава Богу, тази криза засега не засяга България. Това е потвърждение на правилността на финансовата ни политика", похвали се Станишев. 

http://www.vestnikataka.com/?module=displaystory&story_id=53093&format=html



Тагове:   срив,   консултант,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
1. анонимен - За чесността
18.09.2008 16:31
Знае се ,че Кольо Парамов е комунист или по точно е бил такъв. Писмото което написа на Доган ,а и някои от изказванията,които слушам от него показват, че понякога и сред бившите се събужда чесност. Питам се само ,колко ли дълго ще са будни.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: zabylgarite
Категория: Други
Прочетен: 4465354
Постинги: 1910
Коментари: 3929
Гласове: 8226
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930