Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.09.2008 21:28 - Вдигнаха джамия срещу паметника на Капитан Петко войвода
Автор: zabylgarite Категория: Политика   
Прочетен: 5984 Коментари: 5 Гласове:
0



Лудогорието се превръща в турско-мюсюлмански анклав Вдигнаха джамия срещу паметника на Капитан Петко войвода в Шуменско
Екип АТАКА

Красимир зарежда магазините в Лудогорието и е притеснен от масовата турцизация на района и от бесния строеж на джамии през последните години. В училището в Тутракан карат и българчетата да учат турски език и мои приятели напуснаха града заради това, разказва Калчев. По пътя за разградското село Ясеновец плакатите на фолкаджийката Глория са на турски език, потресено споделя човекът. Пътните знаци от Разград до Исперих са облепени от двете страни с плакати на ДПС-кандидати още от миналогодишните местни избори и дъжд не ги чисти, допълва Кирчо Апостолов от Омуртаг.
Нашият край е забравен от политиците, с огорчение разказва Апостолов, дошъл в София да се включи в подписката на АТАКА за оставката на президента Първанов и кабинета "Станишев".

В Омуртаг българите са едва 16% от населението
останалите са турци и турчеещи се цигани. Двете джамии в града не създавали проблеми доскоро, когато ходжата се изхитрил да пуска високоговорител, вместо да пее от минарето. В село Кардам воят на имама идва не от храма, а от магазина в циганската махала, разказва Красимир. Магазинерът му признал, че е недоволен от непрекъснатото буботене от високоговорителя, но го пускал, защото така са му наредили, а при турците дисциплината е закон.
Върхът на гаврата беше вечерта на 22 септември в Омуртаг, когато градът беше разтърсен от заря по случай поредната циганска сватба, ядосва се Кирчо Апостолов. Заможните цигани взели разрешение от ДПС-кмета Неждет Шабан и полицейските патрулки мълчаливо наблюдавали ромското парти. Кметът Шабан привикал директорите на училищата и детските градини и им разпоредил за ремонтите на заведенията да ползват единствено услугите на Хасан Хасанов, който е собственик на местното БКС.
Хасан Хасанов е една от големите акули в дърводобива и дървопреработването в Лудогорието. Той е единственият, сдобил се с лиценз за търговия и неговите камиони редовно правят рейсове до Гърция и Турция. Дейността му особено се активизирала след идването на ДПС на власт като коалиционен партньор при Симеон, но сега размахът на бизнеса му е още по-голям. Разделянето на горите от земеделието не е попречило с нищо на Хасанов, защото зад гърба му стои кметът Неждет Шабан. Градоначалникът разрешил на Хасанов 25% сеч на 130 дка общинска гора, но Хасанов започнал да сече и местния парк Кайника. Дейността продължава не от вчера, а залесяване не се прави, разказват местните. Вече няма да говорим за Лудогорие, защото гори няма
изсякоха ги, притесняват се добруджанци. Според тях почнаха с горските пояси отначало, а сега сечта е поголовна. По време на път от Попово до Бяла, разстоянието между които е 50 км, преброих 63 големи камиони, натоварени с дърва, разказва Красимир Калчев.
Драмата с общинските гори довършват и циганите, които незаконно секат диви череши и липи и остават 6-8-метровите им стволове на място, а обират само годното за отопление, разказва Кирчо Апостолов.  Според него  от общината "внезапно установяват пораженията" и дават терена за разчистване на фирма. Фирмата е на познатия ни Хасан Хасанов, който се заема да "разчисти" гората от ценната дървесина.
Ставащото тук не е случайно - Лудогорието е един от районите у нас, където сепаратистката партия ДПС, под диктовката на Анкара, се стреми да установи пълен политически, икономически,  религиозен и дори езиков монопол. Същата политика се прилага и в Кърджали, Силистра, Добрич, в Западните и Централните Родопи. Всичко това се вписва във великодържавната стратегия на югоизточната ни съседка чрез икономическо проникване, турцизиране на българомохамеданите и широка експанзия на исляма  да се промени изцяло облика на т. нар. смесени райони, да се автономизират, а в бъдеще - да се присъединят към територията на Турция. Мощни фирми на Анкара изкупуват нашите предприятия
в Разград, Търговище и Шумен, в които българските  работници са нежелани и са подложени на всевъзможни унижения. Драстичен е примерът със завода за стъкло - сега собственост на холдинга "Шише джам". Българите бяха прогонени от там за сметка на пришълците от Анадола, а малцината останали получават  обидно ниски заплати.
Заплахите и политическият рекет срещу християните вървят паралелно с икономическия. Целта е те да бъдат изтласкани от региона и той да се капсулира по етно-религиозен признак, т. е. да се превърне в турско-ислямски анклав. Тъкмо за това разни фундаменталистки организации от Анкара и Близкия изток наливат огромни пари за строежа на все повече джамии - те се изграждат и там, където мюсюлманите се броят на пръсти. Освен религиозното училище в Шумен, на територията на областта и навсякъде в Лудогорието джамиите се превръщат в координационни центрове за контролиране на антибългарски и антихристиянски подривни операции и подготовка за джихад. В тях действат и тайни, нерегламентирани от закона мюсюлмански училища, където често преподават емисари на терористични организации от Египет, Турция, Саудитска Арабия, Йордания.
Именно в този регион, с благословията на Главното мюфтийство, ръководено от йорданския възпитаник Мустафа Хаджи, започнаха да се организират т. нар. национални състезания по четене и наизустяване на Корана. Те бяха предварителен сондаж на обществото и след като безхаберните ни власти и правителството не реагираха, подобно състезание наскоро бе организирано и в центъра на София - в Двореца на културата. На сборището се говореше на турски, на същия език четеше молитвите си и главният мюфтия, а децата на българомохамеданите пееха "Аллах е един, единствен!". Този рефрен всъщност е перифраза от фундаменталисткия канон : "Аллах е най-велик!"
Лудогорието стана пристан и на разни организации, дублиращи ДПС, чрез които Анкара иска да гарантира позициите си у нас. Такова е Националното движение за права и свободи (НДПС), начело с бившата дясна ръка на Доган - Гюнер Тахир. Появи се и т. нар. Турска демократическа партия на Адем Кенан, който нарече българите "нация от изроди" и демонстративно постави върху покрива на къщата си в с. Ясенково, Шуменско, турското национално знаме. След това поиска федериране на България, признаване на турско национално малцинства и въвеждането на турския като втори официален език. Пак той отправи публични заплахи, че ако не бъдат удовлетворени исканията му, щял да оглави въоръжена борба срещу държавата. За всичко това бе "наказан" от съда със символична глоба.
В Лудогорието , все така необезпокоявано и безнаказано от властите, се провеждат конспиративни сборища за създаването на нова сепаратистка организация
наречена "Съюз на турците в България". Целта му е да обедини всички антибългарски и антихристиянски сили у нас, да подпомогне ислямската експанзия и да провокира етнически конфликти, които биха превърнали страната във второ Косово, а  районите от Родопите до Лудогорието, Силистра и Добрич да се превърнат в автономни области. Така Анкара и нейната пета колона у нас ще постигнат съкровената си цел: тотален срив на българската държавност.

http://www.vestnikataka.com/?module=displaystory&story_id=53361&format=html



Тагове:   капитан,   джамия,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
1. анонимен - Лудогорието се превръща в турско-мюсюлмански анклав
05.10.2008 16:09
Добре, всички виждаме как турците действат. Какво правим ние? Примерно аз вече два пъти вдигнах скандал в хранителен магазин в Търговище, затова че продавачка говори на турски с клиент - също амуджа
цитирай
2. zabylgarite - AЗ СЪЩО ДАВАМ
06.10.2008 23:22
ОТПОР НА АНТИБЪЛГАРИТЕ---- СТАВАЩИ ВСЕ ПО-НАГЛИ В ПОВЕДЕНИЕТО СИ
НЯКОЛКО СЛУЧАЯ ИМАХ ЗА 1-2 МЕСЕЦА.
СМЯНА НА ВЛАСТТА ПО-СКОРО,ТОВА Е НУЖНО МИСЛЯ!
КОРЕННО РАЗЛИЧНА ПОЛИТИКА.ЗАБРАНА ЗА ДПС И НАБУТВАНЕ В ЗАТВОРИТЕ.ТАКОВА КРАДЕНЕ И ТУРЦИЗИРАНЕ НЕ БИВА ДА ОСТАНЕ НЕНАКАЗАНО.
СЛЕД ТОВА СЕ ЗАЕМАМЕ С БКП-БСП.
цитирай
3. анонимен - Прошка няма да има!
28.10.2008 10:24
...и то ще проличи на следващите избори... На България са нужни смели и лукави държавници, които да й върнат самоличността и да я централизират, но дали това ще стане без кръв и насаждане на страх не знам... И още един надявам се хубав въпрос - защо наще официозни медии мълчат и гледат в другата посока и дума не отронват за случващото се в милата ни Родина!?!
цитирай
4. анонимен - Един истински случай!
28.10.2008 10:31
Продавачка в Кърджали отказа на мой приятел хляб, защото се осмели да говори на български език. Той вдигна голям скандал и присъстващите в магазина турчуляци решиха да наложат турския със сила, но не познаха... Моя човек не отстъпи, въпреки, че го заплашиха с убийство и остана в магазина готов да мре, но да не им отстъпва и какво стана - оказа се, че магически ханъмата проговори български като същински Вазов и обслужи нашето момче. Но какво излиза - в турските региони или си готов да умираш или не влизаш в магазин. Същото е и в администрацията - само турски, никой не ебава да заговори български!!! А българите са принуждавани да продават имотите си на безценица и да се изнасят... Който ми обещае, че това ще спре ще получи моя глас на следващите избори!!!
цитирай
5. анонимен - anonimen
15.03.2010 15:34
stiga ste se zayajdali s tursite
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: zabylgarite
Категория: Други
Прочетен: 4464806
Постинги: 1910
Коментари: 3929
Гласове: 8224
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930