Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.10.2008 11:39 - СЪДЪТ: Сидерови са напълно невинни
Автор: zabylgarite Категория: Политика   
Прочетен: 2239 Коментари: 0 Гласове:
0



СЪДЪТ: Сидерови са напълно невинни
Прокуратурата призна, че обвиненията срещу двамата издишат, лъжите на Чернев не минаха пред Темида

Волен и Капка Сидеров са невинни по всички повдигнати им обвинения. Това обяви точно в 12.20 ч. вчера съдия Милена Панева, председател на ХV състав на Софийския градски съд. Присъстващите в съдебната зала националисти бяха станали на крака и очакваха със затаен дъх решението на съдията. При първото произнасяне на думата "невинен"множеството избухна в аплодисменти - "Волен, АТАКА". В съда бяха дошли представители на патриотите от цялата страна, народни представители от АТАКА и евродепутатите Димитър Стоянов, Слави Бинев и Десислав Чуколов.
Председателката изчака и обяви накратко мотивите си: в делото има само несъставомерни факти, които се основават единствено на ненадеждни и недостатъчни свидетелски показания. Затова Волен и Капка Сидерови са напълно оправдани по всички обвинения за лично укривателстване и подбуждане към лъжесвидетелстване по делото за магистрала "Тракия". Съдия Панева подчерта, че приема напълно всички доводи на защитата.
Два часа по-рано прокурор Георги Тафров изненада защитата и присъстващите с изаявлението, че не поддържа обвиненията, отправени от прокуратурата към Капка Сидерова. Така стана ясно, че събраните в хода на следствието "доказателства" от поръчковия следовател Емил Иванов и предубедения наблюдаващ прокурор Иванка Трифонова са напълно негодни за съдебната зала. Иванов и Трифонова са известни като лица, свързани с бившия вътрешен министър Румен Петков. Въпреки многобройните жалби на защитата на Сидерови, те не бяха отзовани от предварителното производство.
Прокурорът Тафров обаче поиска две ефективни присъди от по 6 месеца затвор за Волен Сидеров. Той мотивира иска си със свидетелските показания на свидетели като Павел Чернев, гавазинът му Пело Стоев, осъдения вече шофьор Любомир Бакърджиев, близките до Глъвъта Явор и Ромео Докови, както и на самия Румен Петков. Обвинителят добави, че би приел обща условна присъда от шест месеца с тригодишен изпитателен срок или пробация по 6 месеца за всяко от двете обвинения.
В защитната си пледоария адвокат Явор Нотев настоя за оправдателна присъда по всички обвинения. Събраните материали дават широка и неясна картина на станалото, от доказателствата става ясно, че Павел Чернев е дал неверни показания, посочи защитникът.
Той акцентира върху факта, че Чернев и Сидеров са давали показания пред оперативен работник в Пазарджик, без да е образувано дознание. Несъстоятелно е за едно деяние Сидерови да бъдат обвинени хем в укриване на факти, хем в подбуждане към лъжесвидетелстване, посочи Нотев. Невъзможно е двамата едновременно да са подбудили едно лице към престъпление. Дори от показанията на Румен Петков и заместникът му в МВР Камен Пенков става ясно, че Сидеров никога не е твърдял, че Чернев бил управлявал ситроена при опита за покушение на магистрала "Тракия" на 7 април 2006 г., се разбра в съдебната зала. Че делото е скалъпено пролича и от факта, че то се води в Градския съд, при все че е редно Капка Сидерова да отговаря в Районния съд, а съпругът й в СГС, защото е депутат.
Нотев посочи, че е налице недопустимо извращаване на данните, казани от Румен Петков пред поръчковия му следовател Емил Иванов, само и само да се формулира обвинение срещу лидера на националистите. Тъй като липсва престъпление на Чернев, е несъстоятелно да се приписва подбудителство към него на Сидерови, подчерта адвокатът.
"Това обвинение е скалъпено, несъстоятелно и недоказано, отхвърлям го и не се признавам за виновен. Разчитам на вашата съвест" каза Сидеров пред съда. Съпругата му Капка, добави "Вярвам, че ще бъдем оправдани".
В края на заседанието съдия Панева обяви, че делото може да бъде обжалвано в законово установения срок и отмени паричните гаранции на Капка и Волен Сидерови. После двамата попаднаха в прегръдките на съмишлениците си.
http://www.vestnikataka.com/?module=displaystory&story_id=54441&format=html



Тагове:   напълно,   невинни,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: zabylgarite
Категория: Други
Прочетен: 4467789
Постинги: 1910
Коментари: 3929
Гласове: 8226
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930