Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.10.2008 11:45 - Волен Сидеров: Сега е моментът ДАНС да разплете всичко около ДПС
Автор: zabylgarite Категория: Политика   
Прочетен: 894 Коментари: 0 Гласове:
0



Волен Сидеров: Сега е моментът ДАНС да разплете всичко около ДПС
Трябва да се отървем от страха в полицейско-мутраджийската България, в която ни вкараха

ВЕЛИЗАР ЕНЧЕВ*

- Г-н Сидеров, как ще коментирате смъртта на шефа на политическия кабинет на Ахмед Доган? ДПС е мафиотска партия, но никой не е допускал, че различията в тази партия ще се разрешават с куршуми!
- Не. За мен това не е кой знае колко голяма изненада. Нека да си спомним, че срещу Доган беше стреляно вече поне два пъти. До момента той е с някаква невероятна охрана и никой не обяснява от кого и защо е застрашен. Така че убийството на един човек, близък до Доган, не ме изненадва. То е дори логично. Нека Юнал Лютфи да забрави призивите към журналистите да не се занимават с това убийство, защото то не е някакво битово убийство на неизвестен гражданин, а е свързано с управляващата политическа сила, защото Доган и ДПС управляват България. Не може да намерите застрелян шефа на кабинета и това да не предизвика интереса на медиите. Естествено е. Въпросът е защо самият Доган го няма, къде е той, защо никой не го разпитва, защо не разпитват хората от елита на ДПС, който елит живее и работи в този сарай. Този т.нар. сарай, е една огромна постройка, която служи като резиденция на върхушката на ДПС. Там живеят вероятно постоянно, някои от тях имат апартамент, така че те трябва да бъдат разпитани, дори задържани.
- А допускате ли Ахмед Доган да е бил разпитван?
- Не. Това не може да стане, без да бъде снет имунитетът му. Той е народен представител, за да бъде разследван и разпитван, той трябва сам да се съгласи. Ако досега Доган беше давал някакви показания, това щеше да стане известно.
- Смятате ли че други хора, които са присъствали на това убийство, са били разпитвани?
- Досега няма никаква информация, а интересът е огромен. Ако бяха разпитани Юнал Лютфи или Касим Дал, щеше да стане известно. Не се знае някой от върхушката на ДПС да е разпитван, което е изключително нелогично и абсурдно. Видях репортаж по телевизията, в който стана ясно, че министърът на земеделието Валентин Цветанов е бил последният, който бил разговарял с въпросния Емин. Значи той трябва вече да е дал показания.
- Как ще коментирате поведението на главния секретар на МВР комисар Павлин Димитров, който буквално час след тази драма направи изявление, че става дума за самоубийство.
- Това е не само насочване, това е изключително недопустимо. Как установи главният секретар на МВР, че става дума за самоубийство при неприключило или току-що започващо следствие? Оттам нататък кой е този дознател, който ще тръгне да противоречи на главния си секретар? Това е едно предпоставяне на теза, която вече съответните разследващи ще трябва да нагаждат към това, което е казал висшият началник. Недопустимо е да се заявява какво се е случило, преди да е свършило следствието
- Според вас покойният шеф на кабинета на Ахмед Доган е имал ролята на сив кардинал.
- Така говорят хора, които са го познавали. Аз искам само да обобщя логически какво е станало. Уволняват шеф в ДАНС, който се оказва много скъп за Доган, Доган дава специална пресконференция, на която го защитава истерично - с пяна на уста той казва, че това е грешка и едва ли не се заканва да разваля мнозинството в парламента. Заканва се на премиера, че не го е уведомил за смяната на Драшков, и започва да рекетира. Очевидно това е било чадър за Доган, той се оголва без този чадър, става уязвим и доколкото разбирам, срещу обръчите на Доган от страна на ДАНС започват някакви действия.
- Вие имате ли информация, че започва такова разследване от страна на ДАНС?
- Неформално излезе такава информация. Аз мога да го приема като контрамярка на Станишев срещу рекета на Доган. Нека да го разглеждаме като тактическа игра, при която вече става опасно за самия Доган и в такива случаи вече изгаря бушон, т.е. човекът, който знае много, може да го каже, може да разобличи своя шеф и той изгаря. Сега дали сам е дръпнал спусъка, доведен до това, или му е помогнал някой - едва ли наистина някога ще разберем, но логиката е такава. В случая Емин е бушон, който изгаря, за да не изгори главата на цялата организация - Доган. Сега Доган се е покрил, изчезнал, дори чувам някакви информации, че се е скрил в Турция, защото никой не може да го намери, не се появява пред медии. Прокуратурата би трябвало да го издири и да го извика на разговор. Медиите би трябвало да могат да го намерят.
- Вие говорите за мандатоносителя на българското правителство - това е уникална ситуация. Говорите за мандатоносителя като за престъпник!
- Премиерът e трябвало да го извика и в този троен съвет, който управлява България. Станишев, Симеон и Доган да се събират в резиденция Лозенец и да извикат и президента. Къде е сега президентът, който да свика консултативен съвет?
- Той каза, че не бива да се прави екшън от подобни драми и трябва да се отнасяме по-сериозно и отговорно към такива драми.
- Екшънът е налице: има убит човек, и то много важен човек в управляващата партия на България.
- Вие казахте, че имате предположение Доган да е в Турция. Не е ли това голямо предизвикателство към съдебната ни система?
- Доган е човек, който е свикнал да си играе и със съдебната система. Напълно е възможно да е в Турция. Там той има хора, които го подкрепят. Неведнъж сме говорили за висши фигури в турската политика и мафия, задкулисие, шефове на групировки, които гостуват на конгресите на Доган. Тези хора са в абсолютно състояние да го покрият в Турция, докато тук нещата попреминат. Но аз мисля, че не бива да преминават нещата по този случай, защото това е повод да се разплетe всичко около ДПС, да се разследват тези сараи. Какво значи "намерен на Беловодски път"? Ами тази постройка на кого е, кой плаща данъци за нея, как може някакъв 27-годишен човек да притежава такъв хотел? Каква функция върши този хотел? Колко още в България са резиденции, спа центрове, които се водят на Доган, яхтата, от която той се подиграва открито на българския народ и помахва с ръка на своите бедни избиратели. Всичко това трябва да се разследва. И сега е моментът ДАНС да го направи. Защото, като от ДАНС са казали "а", да кажат и "б". Освободени от своите вътрешни подводници, те тръгнаха да правят някакви акции - като тази срещу Братя Галеви, и веднага се вдигна медийна шумотевица, сякаш са тръгнали да задържат Нелсън Мандела.
- Направи ми огромно удоволствие начинът, по който заковахте Братя Галеви в студиото на бТВ. Би трябвало повече политици и обществени дейци така открито да се съпротивляват на мафията в България.
- Мисля, че медиите не трябва да бъдат така благосклонни. Като знам колко удари и критики съм понесъл като политик, да са така благосклонни към хора, които не могат да отговорят какъв точно е бизнесът им... Какво са произвели точно в България хора, които са определено част от сенчестия бизнес и това всеки в Дупница го знае.
- Но в Дупница цари страх, г-н Сидеров, и този страх може да се разбие само като се говори по този начин.
- Страхът трябва да се преодолее, защото иначе няма да се отървем никога от тези параметри на милиционерско-мутраджийската България, в които ни вкараха.

* Интервю по тв СКАТ в предаването "Зад фасадата"
http://www.vestnikataka.com/?module=displaystory&story_id=54446&format=html

 

У нас · Спонсорът на БСП Марио Николов източил 18 милиона, иска още 26
· Не направиха парафинови натривки на свидетелите на смъртта на Емин


Тагове:   ДПС,   Около,   моментът,   ДАНС,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: zabylgarite
Категория: Други
Прочетен: 4463318
Постинги: 1910
Коментари: 3929
Гласове: 8221
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930