Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.01.2009 23:22 - Община Варна прави абсурден подбор на деца за яслите
Автор: zabylgarite Категория: Политика   
Прочетен: 921 Коментари: 0 Гласове:
0



Община Варна прави абсурден подбор на деца за яслите

 

Омръзна ми невежеството на хората, които управляват общината, града, областта, държавата. Тези дни в новините беше съобщено, че община Варна сменя начина за подбора при записване на деца в яслите. Заинтригува ме обяснението на поредния некомпетентен управляващ. "Така ще толерираме хората които плащат данъци във Варна" . За целта се изискват следните документи:
1. Документ, че двамата родители работят в общинско, държавно предприятие, частно търговско дружество или сдружение с нестопанска цел на територията на община Варна. Документът от работодателя трябва да съдържа: изх. №, мокър печат с подпис и Булстат на фирмата.
2. Документ от съответното поделение на територията на община Варна за служителите по договор към МО и МВР.
3. Удостоверение от община Варна, дирекция "Местни данъци" за наличие или липса на задължения за всеки от родителите, съгласно чл. 87, ал. 6 от ДОПК.
4.Заверено копие от годишна данъчна декларация по чл.50 от ЗДДФЛ за предходната календарна година за самоосигуряващи се родители.
5. Документ за регистрация от Бюро по труда - Варна, за безработните родители.
Значи по точка първа отпадат работещите във всички фирми с регистрация извън община Варна. Какво са виновни хората, че шефът им си мести регистрацията или да намерят шефа на някои международен холдинг и да му почукат по главата и на чист български да му поискат пререгистрация в община Варна, чинно, почтено и считано до май месец. По желание на варненския кмет.
Третата точка също е много интересна. Защо искат от себе си информация? Отговорът е прост - протакане и такси. Много по-лесно е да се самоинформират, но така няма да осигурят работа за служителите си.
По четвърта точка. Запознайте се с българското законодателство, господа, не всички самоосигуряващи се са длъжни да подадат същата декларация. Тях какво ги правим ?
За финал ще кажа, че ще е добре занапред властите първо да помислят, преди да правят абсурдни предложения.

 Лилия Добрева, Варна 
http://www.vestnikataka.com/?module=displaystory&story_id=57600&format=html



Тагове:   община,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: zabylgarite
Категория: Други
Прочетен: 4464575
Постинги: 1910
Коментари: 3929
Гласове: 8224
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930