Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.01.2009 21:18 - Антибългарска експанзия превръща Родопите и смесените райони в мюсюлмански анклави
Автор: zabylgarite Категория: Политика   
Прочетен: 1806 Коментари: 4 Гласове:
0



Антибългарска експанзия превръща Родопите и смесените райони в мюсюлмански анклави

Нарастващите турски заплахи към християните у нас отразяват стратегията на Анкара за автономизиране и откъсване на големи територии от България. Тази имперска политика е изразена ясно от редица нейни политици и тяхната агентура у нас - от водачите на т. нар. Корнишка турска република и на тайната антибългарска организация ТНОДБ, до лидерите на сепаратистката партия ДПС. Ето казаното от тях едно към едно:

- Тургут Йозал, бивш министър-председател: "Днес българите няма да ги превземаме с оръжие, сега ще ги купим. Основно задължение на всеки турчин е да се бори за възстановяването на Османската империя. В това отношение особено важни за нас са съседните държави".

- Проф. Ерджюмент Конукман, бивш държавен министър и съпредседател на смесената българо-турска комисия за икономическо сътрудничество: "В близките години в съседните страни турците ще се надигнат, ще спечелят независимостта си и ще образуват държави, над които ще се развяват турски знамена. В интерес на това трябва да развиваме у тях турско самосъзнание и език, което ще се отрази благотворно на нашите поробени братя в другите страни. Трябва да преминем към мощни действия, да се разширят връзките с нашите сънародници. Тогава ние ще създадем един общ свят на тюркизма и ще имаме решаващ глас в световната политика".

- Хюсеин Кансу, председател на Комитета по външна политика при Меджлиса и автор на турската разработка за т. нар. "Ислямска дъга" през Родопите: " Ние сме наследници на велика империя и не може да сме безразлични към онова, което става в бившите й територии на Балканите. Затова е нужна ислямската дъга, която да премине от Санджак и Косово, през Родопите и Кърджали до Западна и Източна Тракия".

- Рамадан Рунтов, водач на инспирираната от специалните служби на Анкара Корнишка турска република от 1973 г., чиято цел бе автономизиране на западните райони у нас: "С благословията на Аллах всички средства за постигане на целите ни са позволени - вредителство, саботаж, терор, убийства на гяурите, както и на всички помаци, които се поставят в услуга на българските власти".

- Ахмед Доган, лидер на ДПС: "Родопите за нас имат стратегическо значение и ние ще влезем там много уверено...Няма да се съобразяваме нито с парламент, нито с правителство и президентство, и ако някои попречи на целите ни, Босна ще ни се види детска игра, а на Европа ще й се наложи да пренаписва съвременната си история...Българите се страхуват, защото знаят, че зад нас стои Турция".

- Реджеп Молла, член на централното ръководство на ДПС, бивш зам. областен управител в Пазарджик: "Казват ни, че по Конституция официалният език е българският. За нас официалният език е турският...В Родопите продължава да се разпространява словото на Христос. Но християните нямат място в нашия регион и трябва да си отидат."

http://www.vestnikataka.com/?module=displaystory&story_id=57903&format=html


Тагове:   мюсюлмански,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
1. анонимен - aBgmSvlxBHmNWUSUpvh
24.05.2011 06:14
What a joy to find such clear thinking. Thakns for posting!
цитирай
2. анонимен - FQnkfjiKs
24.05.2011 15:09
STXHMp <a href="http://roafjhomgrnu.com/">roafjhomgrnu</a>
цитирай
3. анонимен - qaMZBrIaqtyUG
28.05.2011 14:24
5rLJZf <a href="http://yadlrpqmegnn.com/">yadlrpqmegnn</a>
цитирай
4. анонимен - pXYUulrZllsOjyvjuP
31.05.2011 17:43
71oC1X , [url=http://rdhsephhpsyy.com/]rdhsephhpsyy[/url], [link=http://hwwmkujqjpaf.com/]hwwmkujqjpaf[/link], http://aalotsbmwade.com/
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: zabylgarite
Категория: Други
Прочетен: 4463492
Постинги: 1910
Коментари: 3929
Гласове: 8222
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930