Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.02.2009 20:32 - Спонсорът на БСП Марио Николов се подигра в ефир с прокуратурата
Автор: zabylgarite Категория: Политика   
Прочетен: 955 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 03.02.2009 20:36


Спонсорът на БСП Марио Николов се подигра в ефир с прокуратурата

Обвиняемият бизнесмен от БСП Марио Николов се подигра с държавното обвинение в ефира на бТВ вчера. Разследваният за източването на 7.5 млн евро по САПАРД обяви, че прокуратурата не му е дала нищо, за да иска от него пари.
Според бизнесмена на БСП обективната истина била, че той не е извършил престъпление, за да се споразумява с когото и да било. Споразумение с мен няма да има, парите не са всичко в този живот, моето име струва по-скъпо, обяви Марио Николов. Според него прокурорът Андрей Андреев му отправил индиректна покана за договоряне. В неделя обвинителят Андреев заяви, че няма как на Николов да бъде предложено споразумение с прокуратурата, преди той и другите подсъдими по делото да възстановят откраднатите 14 млн. лева при злоупотребите, в които са обвинени.
Работата по спонсора на БСП започна на 6 ноември 2006 г., когато Върховната касационна прокуратура получи сигнал от германските митници за извършена злоупотреба със средства по САПАРД от български фирми, посредством използване на фалшиви документи за стари машини за месопреработка и пакетиране. Месец по-късно Софийската градска прокуратура образува досъдебно производство срещу Марио Николов и други шестима. Николов още не е осъден и присъства на конгреса на БСП през декември миналата година.

http://www.vestnikataka.com/?module=displaystory&story_id=58952&format=html

Кой позволява на Марио Николов да се гаври с общественото мнение?

Може ли един човек най-безцеремонно да се подиграе с цялата държава? Явно да, ако наблюдаваме действията на Марио Николов, който тези дни изигра отвратителен моноспектакъл пред медии и общество. Този човек е обвинен за източване на 7.5 милиона евро от европейските програми за България и въпреки това има наглостта да използва средствата за масово осведомяване като адвокатска трибуна. Друг е въпросът той ли е крив, или тези, дето му дават трибуната.
Всички знаем, че благодарение на него и на други като него Европа ни врътна кранчето и не се знае кога ще го пусне пак. На Запад ни мислят за втора ръка хора, за престъпници и измамници, именно заради хора като Николов, които докато са на власт се интересуват само от финансовите си интереси и мощно се облагодетелстват от властта. Те превръщат висшестоящите си съвластници в свои покровители, като им подхвърлят по нещо повече или по-малко съблазняващо, и така стават недосегаеми.
Защо медиите обаче отразяват позицията на един или друг престъпник, превръщайки себе си в адвокати на подземни босове и олигарси, а читателите си - едва ли не в техни съмишленици? Отговорът е много прост: Всички мафиоти са невинни, докато си плащат. Ще свикват пресконференции с податливи журналисти в столични хотели, ще направят споразумения с прокуратурата, няма да възстановят милионите, придобити от злоупотреби и кражби. Ще бъдат членове (и спонсори) на управляваща партия, ще твърдят, че няма политическа закрила от партията, ще се наричат бизнесмени... Ще обявяват, че са учредили награда на свое име за обективна журналистика, защото си плащат. В журито ще бъдат включени магистрати и представители на медиите. Наградата няма да бъде парична, а материална, защото е платено на марионетките, които ще я връчат.
Това е веруюто на всеки един олигарх в България, включително и на Марио Николов. Докато има пари, с които да си плаща, този човек може да прави каквото си иска. А той пари има, нали все пак сви 14 милиона от нас!

Борислав Филипов, София

http://www.vestnikataka.com/?module=displaystory&story_id=58931&format=html



Тагове:   БСП,   Марио,   Николов,   ефир,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: zabylgarite
Категория: Други
Прочетен: 4458292
Постинги: 1910
Коментари: 3929
Гласове: 8214
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930