Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.05.2009 16:38 - Мария Мургина е пристигнала в Следствието с джип, регистриран на фирма на Фуат Гювен
Автор: zabylgarite Категория: Политика   
Прочетен: 1137 Коментари: 1 Гласове:
0



Мария Мургина е пристигнала в Следствието с джип, регистриран на фирма на Фуат Гювен (ОБЗОР)
image
16 май 2009 | 16:26 | Агенция "Фокус"
image
image
image
София. Бившият директор на Националната агенция по приходите Мария Мургина е пристигнала с джип, регистриран на фирма на турския бизнесмен Фуат Гювен. Това установи проверка на Агенция “Фокус” в МВР и правно-информационната система АПИС. Точно в 13 часа вчера Мургина влезе в сградата на НАП, като преди това слезе от черно луксозно возило, забелязаха чакащите репортери и фотожурналисти. Вчера така и не стана ясно дали луксозният автомобил е неин. На въпрос на „Фокус” днес самата Мария Мургина заяви, че вчера е пристигнала с автомобил на адвокатите в сградата на Следствието. Един от адвокатите й днес е с изключен телефон.
Черният джип „Тойота” Ландкруизър с регистрационен номер СА 1222 КК, е регистриран на фирма „Елефорс” ЕООД. Това съобщиха за Агенция “Фокус” от МВР. Справка в АПИС показа, че фирма „Елефорс” ЕООД е собственост на турския бизнесмен Фуат Гювен.
В петък Прокуратурата официално повдигна обвинение срещу бившия изпълнителен директор на Националната агенция по приходите Мария Мургина. Тя се обвинява в три престъпления и ако те бъдат доказани, ще доведат до затвор от две до десет години. Първото обвинение е за длъжностни престъпления по член 282, алинея 2 от Наказателния кодекс. Повдигнато е обвинение и по член 143 от Наказателния кодекс за неправомерно оказвана принуда върху данъчен служител. Третото обвинение е по член 313 от Наказателния кодекс за попълване на неверни данни в декларация, която се изисква по Закона за Сметната палата. Мургина е заплашвала данъчна служителка, съобщи още Маргарита Немска. Тя уточни, че нарушението при попълването на декларацията е, че Мургина е декларирала невярно придобит от нея имот. От 2 до 10 години затвор предвижда закона, ако повдигнатите днес обвинения бъдат доказани в съда.
Прокурор Маргарита Немска каза още, че прокуратурата проверява и други служители на НАП за нарушения на закона, но отказа повече подробности.
На Мария Мургина е наложена лека мярка за неотклонение – подписка, съобщи наблюдаващият прокурор. Мургина е с чисто съдебно минало, няма данни да се укрие, както и да извърши и друго длъжностно престъпление, защото е отстранена от служба, допълни прокурорът.
По-рано близо час и 20 минути продължи разпита на бившия ръководител на Националната агенция за приходите (НАП) Мария Мургина в Националната следствена служба. Мургина и двамата й адвокати – Пламен Ялнъзов и Петър Китанов отказаха коментар пред журналисти и на влизане и на излизане от следствието. Те заявиха, че се възползват от правото си да не коментират.
image
image
image


Тагове:   джип,   Мария,   фирма,   Мургина,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
1. анонимен - И това ще мине...
16.05.2009 18:16
Не се вълнувайте , господа чиновници! И това ще мине като буря в чаша вода и пак няма да има виновни...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: zabylgarite
Категория: Други
Прочетен: 4465131
Постинги: 1910
Коментари: 3929
Гласове: 8224
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930