Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.07.2009 08:54 - НСС да обвини Доган и антуражът му в шпионаж срещу България
Автор: zabylgarite Категория: Политика   
Прочетен: 819 Коментари: 0 Гласове:
1



В архивите на българското контраразузнаване има редица секретни документи, които уличават ДПС в предателство и тотален шпионаж на страната ни в полза на Турция. Един от тях е сборен поверителен доклад за двегодишната дейност на сепаратистката партия, който в Анкара би изправил лидерите й не пред граждански съд, а пред трибунал. Но не и в България, ръководена в последните години от некадърни и продажни правителства. Ето част от съдържанието на един такъв документ:
"Ахмед Доган и останалите членове на ръководството предават ( на турските резиденти - б. Д. А.) цялата документация за официалната си дейност и съгласуват с тях в подробности бъдещите си планове. По такъв начин лидерите на ДПС съзнателно се поставят в зависимост от помощта на Турция и поради съвпадение на общите цели  последователно насочват дейността на Движението към осъществяване стратегическите интереси на Турция...Дипломатите на Анкара своевременно се информират от Ахмед Доган и останалите членове на ЦС на ДПС за съдържанието на разговорите им с представители на държавното ръководство и изпълнителната власт, за предстоящи решения и стъпки на България във вътрешнополитическата и външнополитическата област. Чрез тях турските представители у нас изучават определени държавници, политици, интелектуалци, следят процесите и тенденциите сред турската общност, българомохамеданите и циганите, политическите партии и техните лидери. Придобиват секретни документи на МВР и правителството... Всяко отговорно решение на ръководството на ДПС и парламентарната му група се взема след предварително съгласуване с официалните турски представители. Те, наред с даваните указания за провеждане акциите на Движението, културно-просветните и религиозните мероприятия и икономически инициативи, осигуряват контактите му с ислямски и изселнически организации в чужбина....
Наред с официалните представители на Турция у нас и зад граница активни връзки с ДПС осъществяват и специалните служби на Анкара. Резидентурите им на дипломатическо прикритие са създали "дублиращи" позиции на всички организационни  равнища на Движението. Заедно с генералните консули те провеждат постоянни срещи с активистите по места, от които получават сведения за дейността и плановете на окръжните и общинските организации и им дават съответстващи на интересите на Турция указания. По същество значителен брой от регионалните ръководители на Движението работят под диктовката на прикритите в дипломатическите представителства на Турция у нас служители на МИТ (Националната разузнавателна служба на Анкара - б. Д. А.). Връзките на разузнавачите с лица от средите на ДПС в повечето случаи се осъществяват на конспиративна основа, от официални дипломатически позиции, маскиращи наличието на действителни агентурни отношения".
В.АТАКА



Тагове:   ДПС,


Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: zabylgarite
Категория: Други
Прочетен: 4463028
Постинги: 1910
Коментари: 3929
Гласове: 8221
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930