Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.07.2009 09:16 - В Германия разследват нови далавери на спонсора на БСП
Автор: zabylgarite Категория: Политика   
Прочетен: 1036 Коментари: 0 Гласове:
0



  В Германия разследват нови далавери на спонсора на БСП Чуждите служби учудени, че у нас още няма присъда срещу Марио Николов

 

Германското правосъдие разследва нови далавери на спонсора на БСП Марио Николов и неговия съдружник Людмил Стойков. Това става ясно от думите на говорителя на германските митници Волфганг Шмитц. Стойков, който е близък до президента Първанов и e един от основните му спонсори, беше оправдан по обвинението за източване на пари по програма САПАРД. Сега Стойков се разследва за пране на пари. Съдружникът му Марио Николов вече е подсъдим, но делото срещу него е спряно заради имунитет на един от подсъдимите. Въпреки че главният случай по разследването срещу тандема "Николов-Стойков" за германското правосъдие е приключил, ние продължаваме разследванията по други случаи, свързани с дейността на останалите съучастници в измамите със средства от програма САПАРД, обяви Шмитц пред Радио Дойче веле.
Следствието за престъпления срещу европейските фондове, за данъчни и митнически измами, обхваща далеч по-широк кръг от лица, включително от Румъния и други нови държави-членки.
Но от своя страна германската прокуратура приключи разследването на главните съучастници на Николов и Стойков в Германия, делата минаха през съда и те вече са наказани с влезли в сила присъди. Според Шмитц обаче българското правосъдие не си е свършилo работата по делото "Николов-Стойков".
Нямам информация защо този случай продължава да виси в България, макар че германското следствие и германските митници предадоха цялата информация за дейността на тандема на българската прокуратура и съдебните органи, обяви шефът на митниците.
Според него в това отношение няма никакви пречки правосъдието да си свърши работата. Свършената в Германия работа не предполага никакви пречки за продължаване на следствените и съдебните процедури.
Той предупреди, че заради географското си положение и активния транспортен трафик България е оперативно интересна страна за трансграничната престъпност, особено по линията на контрабандата на стоки през границите на Европейския съюз. Борбата с тази криминална активност има шансове, когато действаме заедно с помощта на Европейската комисия и на ОЛАФ, подчерта Шмитц.
В.АТАКА




Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: zabylgarite
Категория: Други
Прочетен: 4451852
Постинги: 1909
Коментари: 3928
Гласове: 8203
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031