Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.08.2009 11:31 - И ти, Тренчев!
Автор: zabylgarite Категория: Политика   
Прочетен: 684 Коментари: 0 Гласове:
1



И ти, Тренчев! Автор: редакционна (1 коментар)


image Снимка: e-vestnik.bg

Пораженията върху моралната и ценностната система на българина, които нанесе преходът, трябва да се лекуват десетилетия, ако изобщо се тръгне в тази посока.

 Една икономика се възстановява. Но духовните разрухи са неизлечими. Огромна част от проблемите на нацията сега идват от това, че нямаме никаква кауза като народ. Даже тъпият комунизъм беше завлякъл идейно много хора.

 А сега няма – Европа не е кауза, НАТО също. Сърбите, турците, гърците имат каузи, а ние им се сърдим, щото си нямаме такива идеали, казва в „Новинар” шефът на КТ „Подкрепа” Константин Тренчев.

 И това е жестоко и страшно.

 нашият коментар

 Идеологията е крайно необходима, за да бъдат обединени в една посока големи групи хора. Почти винаги и навсякъде по света водачите на народите подлагат под властта си някаква трансцедентна идея, когато призовават людете да ги следват и им се подчиняват.

 Комунизмът може да е тъп както твърди Тренчев, но в бурно превръщащият се в свърхсила Китай управлява комунистическа партия, провежда пазарни реформи и огромната нация следва ръководството дори в реални капиталистически условия. Москва оплю и отрече комунистическата идеология, след което могъщият СССР рухна буквално за две-три години, а остътаците от Руската империя днес са в окаяно положение.

 Същото имаме и в нашата история. Мощното българско велико канство на Кубрат се разпада бързо на враждуващи обезсилени сегменти след като през IХ век едни българи са поведени да приемат християнството, други исляма, а трети юдаизма. Военните успехи на Симеон Първи не могат да компенсират отказа от същинската християнска вяра и подменянето й с византийското юдохристиянство, поради което малко по-късно България пада под Византийско владичество.

Днес пред очите ни обединяваща се Европа на своя територия губи битка след битка с настъпващия ислям, защото бърза де се откаже от християнските ценности, на които дължи почти цялата си цивилизационна специфика.

 Днес България няма национална идеология, няма национална стратегия и беше напълно логично да бъде застигната от всестранна разруха като държава и тежка морална деградация като нация. Да припомним обаче, че това започна с предателството на перестроечната комунистическа върхушка на БКП, тръгнала да се отрече от наличната идеология и да я замени с глобализационните ционистки измишльотини.

 Държавата ни фактически беше разрушена под ударите, преди всичко отвътре, върху единството на нацията. Един от най-активните разрушители беше д-р Тренчев.

Да припомним, че пращаше почти един милион българи в Сибир, защото били членове на БКП. Стотици хиляди служители и сътрудници на предишните органи за национална сигурност и до днес са преследвани, а те са част от елита на нацията и тя е оставена да я водят предатели и чужди слуги.
http://bolgari.net/И_ти__Тренчев_-n-1639.html




Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: zabylgarite
Категория: Други
Прочетен: 4463133
Постинги: 1910
Коментари: 3929
Гласове: 8221
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930