Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.09.2009 13:05 - Има ясна липса на воля за демокрация в институциите на Европейския съюз
Автор: zabylgarite Категория: Политика   
Прочетен: 748 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 14.09.2009 13:05


Ганли атакува Лисабонския договор
image
14 септември 2009 | 11:58 | „Айриш таймс”
 
image
Имаше поразяваща степен на изопачаване в представянето на Лисабонския договор, заяви Деклан Ганли, пояснявайки защо е решил да се върне към подкрепата за „не” на референдума в Ирландия за документа.
На пресконференция в Дъблин в неделя лидерът на Либертас заяви, че ирландският вот срещу договора не е бил уважен.
„Има ясна липса на воля за демокрация в институциите на Европейския съюз”, отбеляза Ганли. Той каза още, че ще направи още няколко изказвания пред медиите през следващите седмици. „Лисабонският договор не е създаден за Ирландия, той не е направен, взимайки Ирландия предвид”, допълни Ганли и посочи, че има „заблуди”, пропагандирани от подкрепящите Лисабонския договор в Ирландия.
След като не успя да бъде избран за евродепутат на изборите през юни, Ганли заяви, че няма да се занимава с втория референдум в Ирландия.
„Всеки има правото и привилегията да промени мнението си”, заяви той. „Подкрепящите Лисабонския договор искат ирландския народ да промени решението си. Аз не искам повторно да се ангажирам с този дебат”, каза Ганли.
„Но тук не става въпрос за мен. Става въпрос за мястото на Ирландия в Европейския съюз…за моята страна, страната, която обичам, и за защита на истината, когато се изричат големи лъжи, и за истината, която не изисква мандат”, допълни още лидерът на Либертас.
Той заяви, че „слушането на тази какофония от полуистини и заблуждения е нещо непоносимо”. Европейската комисия „премина граница, която никога не трябваше да пресича и започна намеса в конституционния дебат на страна-член”, каза Ганли.
Либертас ще уведоми днес ЕК, че започва събиране на средства за своята кампания
„Трудно е да се каже, колко ще съберем. Нашата цел е между 50 хил. и 200 хил. евро. Не знаем колко ще бъде успешни в това…времената са трудни, така ние няма да организираме кампания, подобна на тази при първия референдум. Ресурсите, с които разполагаме, са много по-малки от тези на подкрепящите Лисабонския договор…Но ние ще направим каквото можем”, заяви лидерът на Либертас.
„Да, ще ограничен брой билбордове, ще има плакати и вероятно реклами във вестници”, заяви той.
На свой ред премиерът на Ирландия Брайън Коуен заяви, че кампанията срещу договора е изразходвала „много пари” миналия път, заявявайки на хората, че няма да има ирландски еврокомисар.
„Единственият начин да имаме комисар сега е да гласуваме с „да” и аз смятам, че е било отговорено на въпроса за данъчната автономност и че имаме ясни гаранции на този фронт”, заяви ирландският министър-председател.
Отхвърляйки обвиненията на Ганли, че подкрепящите Договора от Лисабон лъжат, той заяви: „Опасявам, че отговорът ми на това е, че целият наш подхода се базира на факти”.
Министърът по европейските въпроси Дик Роуч отбеляза, че Ганли и неговите съмишленици „искат да разрушат Европейския съюз, който познаваме”.



Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: zabylgarite
Категория: Други
Прочетен: 4452102
Постинги: 1909
Коментари: 3928
Гласове: 8203
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031