Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.11.2009 07:54 - Магиите и гаданията са дело на Сатаната
Автор: zabylgarite Категория: Политика   
Прочетен: 1772 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 25.11.2009 07:54


 Магиите и гаданията са дело на Сатаната В суеверието има ангели и бесове, но няма покаяние

 Вярата без знание бързо се превръща в суеверие, т. е. в някаква странна смес от псевдорелигиозни възгледи, където има място и за ангелите, и за бесовете, и даже за Господ Бог, но отсъства разбирането за покаяние, борбата с греховете, промяната в начина на живот. (Впрочем някои целители изпращат своите пациенти в църквата, като им предписват "направи шест сеанса с изповед". Ето ти! Нито е много, нито е малко - "шест сеанса", а после ти казват да живееш както искаш.)
Суеверно мислещият човек усеща себе си така, сякаш се намира в центъра на всемирната борба между доброто и злото; сякаш неговото лично благополучие зависи от това, доколко успешно той ще съумее да се защити от злите сили. Така разбирането за Божията воля, за Божия промисъл са напълно чужди на суеверието.
Суеверният не знае и не иска да знае, че скърбите и страданията, по Божие допущение, са могъщо възпитателно средство, благодарение на което човек става способен да осъзнае своята немощ, да почувства необходимост от Божията помощ,
да се покае и да промени своя живот.
Да, връзката със сатанинските сили под вида на магиите, врачуването и баенето съществува от древни времена, и да се отрича това е все едно да отричаш съществуването на самия княз на тъмнината - дявола. Но тяхното негативно влияние върху нас е възможно само по Божие допущение и винаги има изцяло конкретна цел - укрепване на човека във вярата и осъзнаване, че само Бог е нашият единствен застъпник.
Църковното вероучение ни насочва към борба със силите на злото, а суеверието не вярва в действеността на тази борба. Както и в самата сила на доброто. Това е неверие.
Бог е премъдър и милосърден, дяволът е хитър и коварен. Да, много предсказания се сбъдват, гаданията се осъществяват. Но Господ ни е предупредил: "Нека ви бъде според вярата ви". В каквото вярвате, това ще ви води на вашия жизнен път. Господ ежедневно и ежечасно изпитва силата на нашата вяра в живота, в делата и постъпките ни.
Ако вярата бъде сведена до суеверие, то Господ често допуска да се изпълнят тези предсказания, а гледачките чрез магиите и баенето да извършат своето действие, за да се вразуми маловерецът, да му се отворят духовните очи за греховете му, страстите и пороците, да се очисти от лошите неща. Там е бедата, че суеверният не иска да осъзнае това, напротив греховният начин на живот напълно го устройва и той не иска да го променя. Затова и в него възниква лукавата мисъл: "Това са ми го направили".
Освен това суеверният мисли, че ако чрез едно тайно действие в неговия живот са навлезли беди и скърби, то с други отделни действия всичко ще бъде поставено на място и занапред ще заживее, продължавайки по същия греховен начин.
Тук е необходимо да обърнем внимание на тези, които разпространяват суеверията. Това е на всички известната армия от врачки, магове, целители,
парапсихолози
астролози, предсказвачи, гадатели, прорицатели, лъжемесии и лъжепророци, хипнотизатори и нумеролози, сектанти и просто сатанисти.
Списъкът на самозванците може да продължи, но няма гаранция, че днес няма да чуем за нови. С какви ли не "чудеса" се опитват тези слуги на тъмнината да подкрепят своите пълномощия! Изцеления пред изумените тълпи, предсказване на бъдещето, решение на семейните конфликти, любовни затруднения и други подобни.
Използват всякакви методи за да внушат доверие! Тук е и лъжата, че имат благословението на свещениците или дори на православните архиереи. Защо го правят? За да объркат хората. Първо, се създава илюзия за сътрудничество на гледачката с Църквата, второ - внушава се мисълта, че тя е подвластна на добрите, светлите сили и трето - постига се най-главната цел на сатанистите: потъпкване и оскверняване на светините.
Множество статии и книги, разобличаващи тайните замисли на безбожния сатанински фронт, вече са написани, множество доводи и потвърждения от Свещеното Писание привеждат техните автори за пагубността на подобна връзка с дявола.
Но няма да сгрешим, ако кажем, че най-потресаващото потвърждение за сатанинската същност на всички гледачки получаваме ние свещениците, всеки път, когато към нас се обръщат жертви, "излекували се" при тях, или такива, които просто са общували с магическите сили. Техният вид е жалък и колко е страшно последствието от такова "лечение", те често попадат в психиатрични клиники. Зрителни и слухови халюцинации, страх, мания за величие или за преследване превръщат тези хора в подобие на човека. Животът им е непоносим.
Божествената вяра изисква човешката воля да се подчини на Божията
"Да бъде Твоята воля", - четем в молитвата "Отче наш". Вярата в екстрасенса му позволява да зароби нашата свободна воля с помощта на тайни магически действия, в резултат човек губи свободната си воля.По този начин тъмните сили получават достъп до душата на жертвата на суеверията.
Даже Бог - Творецът и Подателят на живота не нарушава свободата на нашата воля. "Ето стоя и хлопам", казва Той и влиза само в откритото, чистото, вярващото сърце. Сатаната е готов да общува с всякакви човешки злини във всякакъв вид. Маговете отдават своята душа в ръцете на дявола и още тук в този живот стават чеда на погибелта и проклятието. А магическа сила получават, ако дадат обет да погубят и други хора.
Точно затова са толкова хитри и изострени средствата и методите на магическото въздействие. Точно затова спекулират с болестите и скърбите на нещастните хора, като разчитат, че те ще поискат да се излекуват при каквито и да е условия, само да е по-бързо (а покаянието е дълъг и продължителен процес).
Маскирайки се, магьосниците често говорят, че има черна магия, а казват че те правят само бяла. На практика за християнина е ясно, че магията е една - дяволска и в тъмната област няма никакви цветови различия. Маговете се опитват да убедят всички, че тежките последствия от екстрасензориката (загуба на разсъдъка, душевно разстройство, депресии и много други) - това е резултат от неквалифицирани действия на любители. Ето ние, казват, сме професионални, ние сме учили. Даже се създава някакъв ореол на научност, на магьосничеството се придават научни термини: парапсихология, дианетика, телепатия, астрология...
Страшното явление на служението на дявола става всекидневие
Гледачки излизат по радиото, по телевизията, печата се огромна литература, реклама, има училища за магьосници и екстрасенси. Използват се привидно невинните и безобидни грехове на суеверието, вярата в гадания и други подобни. Врагът на човешкия род продължава своето разрушително шествие. Православната Църква предупреждава: Общението и лечението при магове, лечители, гадатели е вредно за вашето здраве.

Православен клуб при неделното училище към Киевската Духовна Академия и Семинария (Свето-Успенска Киево-Печорска Лавра). Превод: свещ. Георги Десподов, Веселина Десподова.



Тагове:   дело,


Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: zabylgarite
Категория: Други
Прочетен: 4465013
Постинги: 1910
Коментари: 3929
Гласове: 8224
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930