Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.11.2009 10:19 - АТАКА взриви Босилеград
Автор: zabylgarite Категория: Политика   
Прочетен: 1365 Коментари: 0 Гласове:
0



ЕК има основание да обяви споразумението от 1919 г. за нищожно, обяви Волен Сидеров

Целият Босилеград начело със своя кмет Владимир Захариев излезе да посрещне групата от над 200 членове на партия АТАКА на митинга за отбелязването на унизителния за България Ньойски договор. Културно-информационният център на българите в Босилеград избухна в аплодисменти при влизането на двамата народни представители на националистите Борислав Стоянов и Петър Хлебаров. Организаторите на митинга от Демократичния съюз на българите в Сърбия трудно скриваха вълнението си от масираното българско присъствие на този паметен и за двете общности ден. 20 нови членски книжки на АТАКА получиха сънародниците ни тук. В момента АТАКА е най-масовата партия в Западните покрайнини, като членовете й са повече от 400. Българите тук се надяват в най-скоро време да се срещнат отново и с лидера на партията Волен Сидеров.
Ньойският мирен договор би трябвало да се обяви за нищожен и невалиден от Европейската общност. Така лидерът на АТАКА Волен Сидеров коментира 90-годишнината от подписването на договора. Сидеров обясни, че това е виждане на АТАКА, което е било изработено още миналата година и вече е внесено в представителството на ЕС в София и в Европейския парламент. Аргументите на националистите са, че Ньойският мирен договор е подписан с държавата Югославия - тогава Кралство на сърби, хървати и словенци, който международноправен субект в момента не съществува, тъй като тази държава се е разпаднала. "И тук остава въпросът, след като субектът на един договор не съществува, какво става със самия договор?", попита риторично Сидеров.
"Логично следва, че постановките на този договор също престават да съществуват, т.е. парцелите, които са т.нар. Западни покрайнини и са били отнети, би трябвало автоматично да бъдат върнати в територията на България. Ние се надяваме на съдействието на ЕС по този въпрос, защото той е един юридически казус", посочи Сидеров.
По думите му в международноправен аспект би трябвало да се произнесат в ЕК по този въпрос. Нашите евродепутати действат по този въпрос и ако и другите български евродепутати се присъединят и обединим гласовете си мисля, че можем сериозно да поставим това и като условие за приемане на Сърбия в ЕС", заяви Сидеров.
Лидерът на АТАКА беше категоричен, че ако Европейският съюз вземе подобно решение, това няма да е "прекрояване" на границите, а "възстановяване" на едно статукво.



Тагове:   атака,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: zabylgarite
Категория: Други
Прочетен: 4452735
Постинги: 1910
Коментари: 3928
Гласове: 8204
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031