Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.02.2010 06:39 - Олигарсите превърнаха България в бардак
Автор: zabylgarite Категория: Политика   
Прочетен: 2690 Коментари: 6 Гласове:
0

Последна промяна: 22.02.2010 06:40


 Олигарсите превърнаха България в бардак

Екип АТАКА

 Преди дни, в нощта на 9 срещу 10 февруари, МВР успя за няколко часа да претърси всички стриптийз барове в столицата в рамките на операция "Октопод". 130 проститутки бяха отведени в ареста, последваха ги и част от сводниците им. Според прокуратурата сенчестият бизнес с млада плът в София е бил под контрола на Алексей Петров, също задържан при операция "Октопод". По обвинението за склоняване към проституция прокуратурата се позова на справка на ДАНС, според която има доказани връзки между Димитър Митов-Митко Полицая, който контролирал пряко бардаците, и Алексей Петров. Прокуратурата припомни също, че в хода на операция "Октопод" са установени 26 адреса, където се извършвали секс услуги. Сред претърсените клубове са "Табу", "Кама сутра", "Париж", "Клеопатра", "Велвет". Според обвинителите Митов е отчитал оборота на тези клубове пред Антон Петров -

Хамстера, който пък предавал парите на Алексей Петров

Хамстера е бил дясната ръка на Петров, категорични са разследващите. По думите на наблюдаващия прокурор Милко Момчев доказателствата за участието на Петров и компания в бизнеса с проститутки са безспорни и се потвърждават от извършени разпознавания с откритите в клубовете момичета, както и от СРС-тата и справката на ДАНС.
Разпитани са голям брой момичета и охранители, които признали, че именно обвинените 7 октопода са лицата, които са охранявали и са получавали пари от проституцията. Въпреки уверенията на прокурора в четвъртък късно вечерта Хамстера бе пуснат от ареста срещу гаранция от 20 000 лева, което накара министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов да предположи, че е възможно той да повлияе на разследването и да окаже натиск върху свидетелите, включително и проститутки. Димитър Митов пък успя да се укрие от полицията и все още се издирва.
В бардаците са открити документи за двойно счетоводство, както и списъци с имена и суми на клиенти. Тайни камери са регистрирали неприличните сцени с известни бизнесмени и политици, използвани впоследствие за рекетирането им - с пари или с натиск за приемане на лобистки закони.
"Ку.вите замръзнаха на пилоните, като видяха качулатите да нахълтват в бара", разказа на другия ден клиент на едно от заведенията, пожелал анонимност. И как няма да замръзнат - за 20 години такова чудо като преследване на търговията и търговците с плът в родината ни не е ставало.
Разследващите твърдят, че Алексей

Петров се е опитал да сложи ръка на целия пазар за сексуслуги

оспорвайки "запазени територии" на братята Красимир и Николай Маринови - Маргините. С това се обясняват и взривовете, избухнали в столичните бардаци "Пантера" и "Казабланка" на 7 срещу 8 септември 2008 г., които десет нощи по-късно бяха последвани от стрелби по бардака "Велвет", намиращ се в една и съща сграда с ресторант "Капитан Кук", където преди години бе извършен атентат срещу Мето Илиянски. По сведения на запознати в София действат около 3000 проститутки. Но поради това, че у нас няма закон за проституцията, мангизите се отправят директно към "черната" икономика, от която страната не вижда и лев. Групировките изкарват завидни суми от порядъка на 20 милиона лева месечно на територията на цяла България, а парчето пай, предвидено за Алексей Петров, е определено солидно, около 5 милиона на месец.
Операция "Октопод" е първата от десетилетия, която поставя началото на борбата с отвратителната и долна индустрия на търговия с плът. Снимките на натръшканите по очи "жрици" и техни клиенти в нощта на 9 срещу 10 февруари обиколиха страната за минути, а името на Димитър Митров (Митко Полицая), менажирал мрежата за сексуслуги, включително и с помощта на такситата 91280, преля и в чуждите медии.
Ефектът е поразителен. Само за едно денонощие в различни градове със значително ромско население заваляха разкрития за сутеньорски мрежи. В София на 11 февруари бяха задържани двама сводници на 13 годишно момиче. В село Златар бе заловена 18 годишна смугла мадам, която държала в дома си като пленници 4 момичета между 15 и 18 години и ги продавала на клиенти. В Пазарджик бе арестуван издирван от Интерпол сутеньор. Европейската заповед за арест е отпреди една година, но е арестуван чак след операция "Октопод". Тръгна даже делото срещу престъпната група на Йордан Тонов (Данчо Пръча), което се отлага от година и половина по разни поводи. Например на 27 май 2009 г. то бе отложено, защото в средата на април бащата му починал и за изминалия месец Данчо Пръча не могъл да дойде на себе си от мъка. Е, не всичко става като с магическа пръчица. Още на първото заседание защитата успя да го отложи за края на март с искането си за поредната "нова комплексна експертиза на част от веществените доказателства и оценка за психическото състояние на един от свидетелите". Но важното е, че делото най-после тръгна.
Освен у нас обаче сексиндустрията в света също е захранвана от свежа плът от България. Страната е основен източник, транзитен пункт и дестинация за трафик на хора от Източна Европа на Запад, се казва в един от докладите на Държавния департамент на САЩ. Държавите членки на ЕС също многократно вдигаха червен картон на източноевропейските момичета, предимно циганки, които пласират телата си.
Неотдавнашната визита на премиера Бойко Борисов в Лондон завърши с препоръки за справяне с мащабния трафик на хора от България към Западна Европа. Дни след това британски дипломати пристигнаха у нас, за да обсъдят проблема с наши депутати. Трафикът на хора е вторият най-разпространен и най-доходоносен бизнес в света след трафика на наркотици, подчерта след срещата с българските си колеги водачът на британската делегация Антъни Стийн - депутат в Камарата на общините на британския парламент и председател на общопартийната парламентарна комисия за борба с трафика на хора. "Статистиката сочи, че всяка година хиляди хора стават жертва на трафик. Броят на жертвите на трафик в Европа годишно е близо 100 хиляди души, посочи той. Тези цифри отразяват трафика на хора както в рамките на Европейския съюз, така и за трети страни. Става въпрос за жени с цел сексуална експлоатация, но и на деца под 10-годишна възраст. В Лондон има внесени нелегално много малки деца от Румъния, но също така и от България с цел сексуална експлоатация. Това е много сериозно, широко разпространено световно престъпление." По думите на баронеса Елизабет Бътлар-Слос, член на Камарата на лордовете, проблем с трафика на хора има и България, и Великобритания. Но и България като транзитна страна има проблем с трафика на хора от Гърция и Турция за вътрешността на страната или с крайна дестинация някоя друга част от ЕС, главно Западна Европа - отбеляза още баронеса Бътлар-Слос, но подчерта, че е впечатлена от предприетите у нас мерки по отношение на борбата с трафика на хора.
Мургавите пришълци от България и Румъния са се превърнали в

заплаха за
социалната
сплотеност в Европа,

признаха и от Европейската комисия, цитирани в обширен материал на френския вестник "Фигаро" . В сърцето на Европа - в самия център на Брюксел, сливенски циганки, заедно със сводниците си са окупирали витрините край гара "Норд", като държат до 80 процента от бизнеса със секс там. Финландия, която от години изпитва остра нужда от работна ръка, от 2007 г. насам е приютила стотици хиляди цигани - предимно от Румъния и България, но така и не случи на работници в тяхно лице. Те предпочетоха да се изхранват с просия и проституция. Доста преди Англия, от скандинавската страна алармираха, че просията на нашенците им е дошла в повече, затова планират да екстрадират цели ромски фамилии обратно в България - така, както направи Италия след убийството на италианка от циганин. Катуните им бяха разрушени, а за дезинфекция местата бяха прочистени с огнехвъргачки. Правителството на Силвио Берлускони започна да гради картотека с пръстовите отпечатъци на източноевропейските цигани, съставляващи основната част от крими контингента в страната. В Париж масово "черпиха" мургавите емигранти по един билет от 300 евро, за да се върнат там, откъдето са дошли. Не че французите не опитаха да ги "интегрират". Прибраха ги от улиците в защитени жилища, дадоха им помощи от по няколкостотин евро, та да не просят. Но ромите предпочетоха да живеят на булевардите и да врънкат за монети милосърдните французи.
Престъпленията на циганите емигранти причиняват вече и далеч по-сериозни проблеми на западните общества. Една от версиите за взрива в белгийския град Лиеж, при който загинаха четирима български цигани - мохамедани, бе за разчистване на сметки с местни сутеньори. Оказа се, че във взривената сграда наши ромки са предлагали секс услуги под егидата на турчин, който ги транспортирал там.
Повечето циганки доброволно се включват в каналите за нелегални проститутки, признават криминалисти. За сутеньорите роми навлизането в този "бизнес" е лесно - не изисква никакви специални компетенции или значителен начален капитал. Желаещи труженички винаги се намират. Другият вариант е младата циганка да остане в гетото и да ражда в мизерия.



Тагове:   бардак,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
1. анонимен - jLEhsshxHvoSBOey
24.05.2011 11:15
With the bases loaded you struck us out with that asnewr!
цитирай
2. анонимен - BqQibjPvIZqxAxxl
24.05.2011 15:23
bqp7UB <a href="http://mxksnenfetno.com/">mxksnenfetno</a>
цитирай
3. анонимен - QssVQBrkzUPro
25.05.2011 18:07
e7TU5g , [url=http://vtpbahbgtbth.com/]vtpbahbgtbth[/url], [link=http://emegbjcbjvyu.com/]emegbjcbjvyu[/link], http://cssyzaioueck.com/
цитирай
4. анонимен - cYhNpcNhZ
25.05.2011 18:07
lQnSkX , [url=http://czyglpbhninq.com/]czyglpbhninq[/url], [link=http://envhgadcxykr.com/]envhgadcxykr[/link], http://glwhurfpdfga.com/
цитирай
5. анонимен - rDSBQgSUNUfi
28.05.2011 13:58
MpWXp2 <a href="http://coqhdnuvrvcr.com/">coqhdnuvrvcr</a>
цитирай
6. анонимен - peJgJUmnAgzrMDsl
31.05.2011 18:06
hBrUJm , [url=http://hnakeummuvwb.com/]hnakeummuvwb[/url], [link=http://mdkykeodcuto.com/]mdkykeodcuto[/link], http://wdvpmpdsjiku.com/
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: zabylgarite
Категория: Други
Прочетен: 4451779
Постинги: 1909
Коментари: 3928
Гласове: 8203
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031