Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.04.2010 14:58 - Робската толерастия на толерастите
Автор: zabylgarite Категория: Политика   
Прочетен: 2773 Коментари: 8 Гласове:
2



Робската толерастия на толерастите

Калин Руменов

image


Не ми говорете за свободолюбиво население, нито за гражданско общество по тези земи. За да съществуват, те трябва да имат историческо или финансово обяснение. Преименуването на „турското робство” в „османско владичество” може да промени учебниците по история. Но не и психиката на робските наследници, които ще учат по тях в най-бедната EU държава.

Кога забогатяхте, кога станахте толкова свободолюбиви. Откакто по-малко наркомани взеха да измират от евтин хероин. Или откакто кварталният second hand смени табелата на outlet centre. Пак сте си старите мизерници, които даже нямат дефиниция на свободата. Пак сте безполовите хермафродити, излезли от съветски виц за интелигенцията – която няма собствено мнение, а дори и да има, няма да бъде съгласна с него.

Към вас мога да се обръщам единствено с „толерасти”. Защото заради неизживяната си естествена еволюция превръщате в пародия всеки казус за границите на човешките права. Събарянето на незаконен катун например наричате „етническо прочистване”. А за останалите без найлон и шперплат над главите си – искате да им се осигури алтернативен курник.

Докато ипотекираната средна класа, застрашена от безработица – попада в категорията „рискове на либералния капитализъм”. С повече усилия на демагогията тя също може да бъде квалифицирана като жертва на етническо прочистване, понеже ипотеката й е в чуждестранна банка. Но за опазването на нейните права не се отпускат пари по проекти. Нито може да бъде заведено дело в Страсбург - столицата на българската толерастия.

Неправителствените организации съществуват, за да създават безредици в малките държави, казва любимият ми балканец Кустурица. И да извращават малкото население в толерастия, мога да добавя след него. На вековни роби, живели във вечен бойкот с принципите за държава, е рисковано да им се подхвърлят самоцелни идеи за човешките права. Защото с тях няма да си построят общество, а ще ги използват за международен рекет. Бих заменил всички толерасти за двама наказани прокурори. За Светозар Костов, който позира с кънките на Максим Стависки – защото всеки има право да рекламира добре свършената си работа. И за Роман Василев – защото толерастският кич накара правосъдните му колеги да свършат най-бързата работа в кариерите си.

Всеки опит за персонален рейтинг трябва да бъде поощряван от системата на анонимното правосъдие. Нейната най-голяма драма е, че не може да произведе обществени герои, въпреки че няма по-естествена среда за появата им. Когато вкараш пиян шофьор убиец в затвора – задължително трябва да получиш своите пет минути маркетинг за пропаганда на професионалното си име. Когато участваш в прецедент като арест на министър заради корупция – трябва да бъдеш разжалван, ако не го вкараш в затвора. А не защото си го определил като престъпник, което е смисълът на прокурорската ти работа. Същата система седем години се управляваше от човек с имиджа на шизофреник и сериен убиец. На когото му липсваше дори вменяемо поведение, за да посмекчи слуховете за себе си. Но понеже всеки е невинен до доказване на противното, както и здрав до освидетелстване в диспансер - толерастията не видя проблем в потъпкването на ничии човешки права. Вероятно защото няма нищо по-толерастко да интегрираш човек с психични отклонения, като му дадеш неограничена власт.

Толерастите се държат така, сякаш те са измислили идеализма. А веднага след него и науката PR, за да различават кое се прави в името на рейтинга и кое граничи с унижението. Наследниците на толерантни роби са прекалено заети да мечтаят за западна демокрация и нямат време за историята на собствено си родословно дърво. Където сценарият на един от последните смислени епизоди е писан по формулата, която отричат. Априлско въстание = унижение на цял народ = световен PR = свободен народ = човешки права. Ако последователността бъде нарушена, толерастията ще гарантира единствено подобие на държава. В чийто център властите взаимно се подкупват. А в покрайнините без нотариален акт се е появила махала от шперплатовата ера.

http://www.novinar.net/news/robskata-tolerastiia-na-tolerastite_MzIzNzsxNA==.html



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
1. zaw12929 - Учудващо е мисленето Ви, но не об...
07.04.2010 16:34
Учудващо е мисленето Ви, но не обвиняваите другите, ако вие също не сте в ред

е далавера на Гоце и комунистите-капиталисти.Белене няма да има.Кунева да отговори колко пари лапна за Козлодуй и козела Паси да отговори на същия въпрос за себе си.Лобисти предатели.Спряха едната централа,седнали друга да ми строят,егати тъпотията,егати и далаверата.
АЕЦ Белене щеше да е готова 1992 година, ако простаци не бяха я спрели и дано умни хора я довършат. Изглежда имате много накрадено и не ви е еня за безработните... или за работните места, които биха се отворили сега в Белене
На вас плащат ли Ви да плещите глупости или толкова Ви стига акъла????
цитирай
2. zabylgarite - Времето ще покаже кой е прав.
07.04.2010 17:25
Ти си заблуден човек,или скъпоплатен.
цитирай
3. zabylgarite - Не те ли е срам
07.04.2010 17:38
да ми говориш че съм имал накрадено? Крадеца вика дръжте крадеца...
Най-добре не ме занимавай.
цитирай
4. анонимен - sRJqGcLKThuBqZIJ
24.05.2011 07:26
IJWTS wow! Why can't I think of tnhigs like that?
цитирай
5. анонимен - odDyzJgfh
24.05.2011 15:41
QW0uC2 <a href="http://kjvnypsztfdj.com/">kjvnypsztfdj</a>
цитирай
6. анонимен - xvRSSCdze
25.05.2011 17:46
rQSf6m , [url=http://khytgrsxtwrf.com/]khytgrsxtwrf[/url], [link=http://ywqxloddxifw.com/]ywqxloddxifw[/link], http://rlddjujyebzg.com/
цитирай
7. анонимен - wKQorIXpKM
28.05.2011 14:22
B8yVzL <a href="http://ptiibehfjwgp.com/">ptiibehfjwgp</a>
цитирай
8. анонимен - IflMpVXZvDQCg
31.05.2011 18:46
Q6rLAY , [url=http://yuanpmcvjtyt.com/]yuanpmcvjtyt[/url], [link=http://hczoisajlwxt.com/]hczoisajlwxt[/link], http://oefkzdihqild.com/
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: zabylgarite
Категория: Други
Прочетен: 4449951
Постинги: 1909
Коментари: 3928
Гласове: 8203
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031