Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.10.2010 09:17 - Подсъдим за далавери влезе в синьото политбюро
Автор: zabylgarite Категория: Политика   
Прочетен: 1438 Коментари: 0 Гласове:
4



  Петък, 1 Октомври 2010г. Автор: в. Атака      
  •  
  • image
Хората на Костовия евангелист изключиха скандалния търновски кмет Румен Рашев от партията заради неплатен членски внос

Областната конференция на СДС във Велико Търново през тази седмица, чиято цел беше да измъдри на пожар чудодейни мерки за спасяването на последните останки от тежко корабокруширалата синя идея, приключи с уникални дори и за хората на пастора Мартинчо Димитров решения, разкри народният представител на АТАКА за Великотърновска област Борислав Стоянов. "Най-скандалната глупост, която измъдриха местните велможи на СДС, беше, че сред представителите си от областта за синьото политбюро - т.нар. НИС на СДС, избраха не кого да е, а тотално компрометирания бивш зам.-ректор на Стопанската академия в Свищов доц. Андрей Захариев", коментира Борислав Стоянов. Той припомни, че преди десетина дни във великотърновския съд тръгна първото дело срещу въпросния Захариев. То е за конфликт на интереси и е резултат от разкритията на АТАКА. Благодарение на сигналите на националистите доцентът бе осветлен като основна фигура в сложната мрежа от офшорни фирми и компании, свързани с преподаватели от Стопанската академия, както и с емблематични фигури от подземния свят, сред които Красимир и Николай Маринов - братя Маргини, Дмитрий Минев - Димата Руснака и други. След като Борислав Стоянов разкри далаверите на доц. Захариев от трибуната на парламента, той бе уволнен от поста зам.-ректор на ВУЗ-а. В началото на август пък Захариев беше свален и от председателското място на местната структура на СДС в Свищов, но продължава да е общински съветник и председател на синята група в местния парламент. Именно като такъв той е гласувал за смяната на борда на директорите във ВиК - Свищов, като същевременно е съдружник в много фирми с хора от новоназначената управа на водното дружество преди година и половина.
Другото "паметно" решение на въпросната областна конференция на СДС е ритуалното партийно заколение на една фигура, която в продължение на цели три мандата бе гордо размахвана като емблема на "огромния кадрови потенциал" на сините - кмета на Велико Търново д-р Румен Рашев. Сензационно след края на спявката някакси между другото и под сурдинка беше обявено, че тъй като Рашев забравил през последната година и половина да си плати членския внос, той автоматично се оказвал изключен от партията-хранилница.
"Явно Мартин Димитров и вярната му кохорта на върха е взела решението да се очисти тихомълком от всички свои кадри на ръководни места, които в продължение на повече от десетилетие пълнеха партийната каса на сините със своите далавери, но сега вече станаха неудобни за господарите си, след като истината за тях постепенно започна да излиза на бял свят и хората искат възмездие за синьо-червената върхушка, съсипала държавата ни през последните 20 години", коментира Стоянов. В началото на седмицата стана ясно, че Апелативният съд във Велико Търново ще решава дали да бъде отстранен от длъжност кмета на града Рашев, който е обвиняем в престъпления по служба, сигнали за които бяха подавани през последната година и от АТАКА.



Тагове:   далавери,   политбюро,


Гласувай:
4



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: zabylgarite
Категория: Други
Прочетен: 4449742
Постинги: 1909
Коментари: 3928
Гласове: 8203
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031