Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.02.2011 16:13 - Героизъм
Автор: zabylgarite Категория: Политика   
Прочетен: 774 Коментари: 0 Гласове:
2



Eдна от най-великите истории през втората световна война за смелост и характер идват от много неочакван източник-жените на Берлин.
Един мой приятел Еджин Бърд бил един от първите американски войници,които влезли в Берлин след падането му.Бърд е виждал много опустошения,когато армиите се сражавали по своя път през Европа.Но опустошението което видял в Берлин надминавало всичко друго.Когато Бърд приближил Берлин,той можел да усети миризмата на смърт на разстояние от 30 мили. Берлин не само е бил подложен на ежедневно бомбардиране от съюзниците,но сражения е имало почти на всяка улица.Руснаците,които превзели Берлин загубили повече хора в щурма на този град,отколкото Щатите загубили в цялата световна война.
Като награда за руската армия след падането на Берлин,Сталин им дал 3 дена да правят каквото искат с германския народ. Понеже много рядко се срещали мъже,основно в ръцете на руската армия са били предимно жени и деца.Повечето жени били загубили бащите си, мъжете си,братята и синовете си във войната.Били дълбоко наранени и били живели на прага на гладна смърт в продължение на месеци.
И станали сега жертва на многократни изнасилвания,някои дори по дузина на ден,също и на побоища и на други злоупотреби.Много били застрелвани просто ей-така.
След тези 3 дена обаче руските офицери не можели да върнат своите войници обратно под контрол.Плячкосването,побоищата и убийствата продължили повече от 2 седмици,докато накрая офицерите започнали да застрелват собствените си хора,за да ги спрат.
Когато говорим за жените подложени на това,трудно е да схванем колко ужасен е бил този ад,след годините на ада от самата война.
Когато съюзническите командири преценили опустошението на Берлин,било решено че е невъзможно той да бъде възстановен.Било пресметнато че са необходими 100 товарни вагона на ден за 30 години,за да се махнат отломките,така че да може да се възстанови градът.Решено било малкото оцелели жители да бъдат преместени на друго място,където да живеят. Оцелелите обаче-жените,които претърпели толкова много,отказали да напуснат.Те казали, че няма да изоставят своя град и ще го възстановят ако трябва и сами. На следващия ден те всички били с кофи на улиците,правейки това,което можели ,за да разчистят отломките.
Моят приятел Еджин Бърд наблюдавал както офицерите от другите съюзнически страни,шокиран и невярващ. Той сподели с мен преди няколко години,че е мразел германците толкова много преди това,сражавайки се с тях из Европа,че е искал да убие колкото може повече от тях.Докато наблюдавал обаче тези измъчени и наранени жени да започват да се справят с такава непреодолима задача,неговата омраза към германския народ постепенно се превърнала в благоговение,после в почит и любов,и той решил щом бъде уволнен след войната,веднага да се върне в Берлин,за да помогне на тези велики хора да възстановят своята нация.
Съюзническите лидери също били раздвижени от невероятната гледка на тези храбри жени и също решили да им помогнат.Накрая било решено,че каквото и да струва,Берлин ще бъде възстановен.Той не само бил възстановен,но станал един от най-великите градове на света,а също и един от най-красивите.Те не изнесли отломките,просто ги събрали накуп и направили красивите хълмове,върху които сега е построен градът.

Рик Джойнър
американски проповедник



Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: zabylgarite
Категория: Други
Прочетен: 4452070
Постинги: 1909
Коментари: 3928
Гласове: 8203
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031