Постинг
27.10.2014 18:39 -
Българската ракия от македонско вино
Автор: jurnal
Категория: Бизнес
Прочетен: 353 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 27.10.2014 19:07
Прочетен: 353 Коментари: 0 Гласове:
0
Последна промяна: 27.10.2014 19:07
То не че има особено значение за крайния резултат, ама да знаете, че част от българската ракия (купешката) тази година, ще се прави с македонско вино. Това ми го довериха отлично запознати източници от съответното производство, които ще запазя анонимни по лично тяхно настояване. Сега сигурно някой ще каже "че то македонското вино също е българско", ама ще им възразя, че не е баш така от няколко деситилетия насам, колкото и да се пънем да докажем обратното. Като потомка на българин македонец и на мен ми се ще нещата да не са съвсем така, ама... толкова по тоз въпрос. По въпроса за ракията - гроздовата реколта е съсипана, та заради това се налага да се търсят алтернативни източници на суровина за тазгодишната варка и такива са открити при комшиите. Плодовите ракии и те са компрометирани, пак заради тежките откъм климатични условия пролетно-летни месеци. Обаче, добрата новина е, че домашните ракиджии са успели да си набавят достатъчно суровина - кой джанки, кой сини сливи, кой праскови (да са живи и здрави руснаците, че ни забраниха да внасяме зарзават, че да остане нещичко и за нас и то на сносна цена), та няма да останем хептен без арна ракийка от нашенско. Но заедно с нея ще можем да скрепяваме македоно-българската дружба и на по чашка ракийца със съответния македоно-български произход. Сега сигурно трябваше да обясня как, кога и поради какви причини човек трябва да си свари ракия собствено производство и за плюсовете и минусите на купешкия алкохол, ама ще пропусна тоя момент, защото съм сигурна, че всички знаят причините. Пък и няма за кога да разтягам локуми, стъмни се. И по лятното, и по зимното часово време си е крайно време за "Наздраве!"
Няма коментари
Търсене
За този блог
Гласове: 32