Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.06.2022 18:46 - България никога не е била по-добре
Автор: missana Категория: Поезия   
Прочетен: 3584 Коментари: 14 Гласове:
4

Последна промяна: 25.06.2022 19:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

       Напоследък държавните медии /и не само те/, като оплаквачки на труп, се опитват да ни внушат, че България се намира едва ли не в безнадеждно положение и че българинът го очаква трудно и мрачно бъдеще. Тъй като тези медии не представляват за жалост самостоятелна и независима власт, каквато би следвало да бъдат по конституция, то следва да се отнасяме с особено висока доза критичност към техните целенасочени внушения. Причината е, че дейността на тези медии е изцяло под контрола на външни централи, които чрез тях прокарват пропагандната си линия у нас. Не е никак трудно да се досетим и кои точно са тези централи, възложили на тези медии почти истерично и изцяло подведено под общ знаменател, поведение. Формално различните медии, в проповядваното от тях си приличат като сиамски близнаци. От друга страна, ако те наистина бяха независими, то подобно явление нямаше да се наблюдава, най-малкото защото работещите в тях журналисти са различни хора, с вероятно различни виждания и идеологии. Тук няма да коментирам въпроса за това, кои са кукловодите на тези, уж различни, медии, превърнали ги в кукли на конци. Мисля, че и без подсказване интелигентният читател ще съобрази сам това.
       Навремето Лев Толстой, в знаменития си трактат "За живота" /"О жизни"/, говори за Разума като за най-висшето сетиво, ако умеем да си служим с него. Именно разумът е този, който по същество представлява нишката на Ариадна, извеждаща ни от лабиринта на политическия Минотавър, в какъвто се е превърнал настоящият свят. И този разум, приложен в частност за РБ, сочи, че страната ни никога не се е намирала в по-добра политическа перспектива по отношение на бъдещето си развитие. Бъдещето на страната ни днес, в потенция, е по-светло от когато и да било. Вероятно ще си кажетe - този е луд. Но колкото и парадоксално да ви изглежда твърдението ми, ще се опитам да го мотивирам и онагледя. Бих помолил също компетентни астролози да направят хороскоп на РБ към днешна дата, за да се потвърди политическата ми прогноза.
       И в шахматната партия, както и в живота, е валидно учението на първия официален световен шампион по шахмат - Вилхелм Щайниц, съгласно което определяща за бъдещето на шахматната партия е единствено позицията на дъската. Тя се диктува от наличните върху дъската силни и слаби полета за всяка една от страните, от наличния ресурс на тези страни и от възможностите им за активност. Другояче казано, тя се определя от определено количество трайни фактори, които веднъж възникнали не зависят повече от шахматното време. Вашия противник може да е комбинационен гений, той може да е дори самият Господ-Бог, но ако позицията му има повече слабости от вашата и вие  владеете изкуството на играта, той е обречен на загуба.
         А сега да пресметнем позиционната даденост на РБ към настоящия  момент.
 Големият кален поток от политически въжеиграчи и техните изкуствено създадени партии за лов на риба в мътна вода, се оттича безвъзвратно към канала. Примери:

Коалиция "Демократична България", възглавявана от Христо Иванов - човек с върл комунистически произход и партниращият му служител на ДС - ген.Атанасов - политически сили изчегъртали сами себе си;

ИТН на Слави Трифонов - партия изчегъртала сама себе си;

ПП - все още не политическа партия, а по-скоро политическо движение, компрометирано от двама псевдополитици и негови лидери, които сякаш играят на играта "Тука има, тука нема". Това движение е на път да изчегърта само себе си, но за разлика от предходните две партии в него има някакъв бъдещ политически ресурс, ако двамата му настоящи ръководители бъдат бързо отстранени от постовете им;

"Изправи се БГ ние идваме" - бивша партия с маргинални водачи, които вече никога няма да стъпят на висок политически подиум;

БСП с Корнелия Нинова - очевидно ретроградна партия, в която бързо следва да бъде отстранено изцяло настоящото ръководство, започващо война дори с президента.

       Цитираните по-горе политически субекти се бореха само за едно - да се докопат до прословутите 13 милиарда евро от ЕС. За целта те бяха готови на всичко и разиграваха истински политически цирк с популистки фойерверки. Но не постигнаха целта си, а се провалиха с гръм и трясък, защото изходната позиция не беше в тяхна полза и не позволи, за щастие на целокупния български народ, тази меркантилна цел да бъде постигната. Законите на играта ги превърнаха закономерно в мръсна политическа утайка, която ще се оттече към канала.

       Вие ми кажете, не е ли щастие за нашия многострадален народ да се освободи накуп от тази политическа шлака, която битува вече десетилетия след демокрацията в обществения ни живот. Ще ви го кажа директно - това е все едно да удариш шестица от политически тотализатор! Българският народ трябва масово да ликува и пирува в чест на това събитие.

       За щастие на българите остават два трайни политически фактора с позитивен знак, които са свързани тясно с европейската ни и атлантическа ориентация. Това са ГЕРБ и ДПС - гаранти за необратимостта на демократичния процес в страната ни. Много ми се иска към тях да се добави и една реформирана БСП, без Корнелия Нинова и нейните фантомаси. И тази реформирана БСП също да стане гарант за демократичното бъдеще на нацията ни, в пределите на ЕС и в НАТО. Този евентуален равностранен триъгълник е предостатъчен, за да се превърне в гранитна основа и гарант за светло бъдеще на българите. И дай боже това светло бъдеще да се случи най-сетне на обезнадеждения български народ.

     Що се касае до партия Възраждане, то в нея има някои позитивни моменти, дотолкова доколкото тя ще играе ролята на бъдещ коректив на всяко едно управление. Но българите никога не са били крайни националисти по природа и от казуса Сидеров ние вече знаем, че подобни формации не ги очака бляскаво бъдеще.

 






Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. rosiela - Младене,
25.06.2022 19:43
не е зле, но не е и добре. Инфлацията е бич, не може да се отрече. Искам да се върне ГЕРБ и да закрепи нещата, там са най- интелигентните хора все пак, макар да имаше грешки, но и те трябваше да си вземат уроците от живота.
цитирай
2. missana - Сърдечно ти благодаря, Роси!
25.06.2022 19:50
rosiela написа:
Младене, не е зле, но не е и добре. Инфлацията е бич, не може да се отрече. Искам да се върне ГЕРБ и да закрепи нещата, там са най- интелигентните хора все пак, макар да имаше грешки, но и те трябваше да си вземат уроците от живота.


Така е - жестока инфлация ни докараха ПростоКирчовците. Ще бъде трудно да се извади колата от калта, но поне в състава на тази кал няма да е политическата шлака, която се вихри през последнта година. Слава богу - тя отива в канализацията.
цитирай
3. dobrodan - По-добре, missana, вече бяхме.
25.06.2022 20:07
Най-малко 10 години ще възстановяваме стандарта, който имахме.
Това е много дълго време дори в рамките на един живот.
Обаче. Кой каквото сам си направи, никой друг не може да му направи.
Народ прост колкото си щеш...
цитирай
4. krumbelosvet - Щом ББ е положитерен герой...
25.06.2022 20:25
Доброданчо вини народа, но греши както обикновено.
Идеалната комбинация беше Цар, БСП и ДПС. ТОВА е върхът за тия катастрофални 32 години. Но нашето изправяне на крака НЕ БЕШЕ в сметките на МЕТРОПОЛИЯТА на Атлантическата "демокрация", всъщност господство на "Федералната Резервна Система", която си е ЧАСТНА БАНКА на етнически банкери.
Когато тия Господари организират нашето УНИЩОЖЕНИЕ, както и на Русия и после на всички европеиди, и в САЩ включително, тогава НЯМА вътрешно решение на проблема, както е било под турско иго. Да припомня пак, че НИКОЙ народ не се е освободил САМ от османлийте.
Друга история е как Гарибалди с 1000 червеноризци "победи сам" Хабсбургите...
цитирай
5. missana - Блаогодаря, Добродан! Абсолютно си прав.
25.06.2022 20:26
dobrodan написа:
По-добре, missana, вече бяхме. Най-малко 10 години ще възстановяваме стандарта, който имахме.
Това е много дълго време дори в рамките на един живот.
Обаче. Кой каквото сам си направи, никой друг не може да му направи.
Народ прост колкото си щеш...


Каретата се обърна вече и сме като Блез Паскал над Сена. Както казва Карпов, вай-трудно е да играеш ход обратно. Това следва да се направи в момента.
цитирай
6. missana - Круме, нещата са поправими!
25.06.2022 20:31
krumbelosvet написа:
Щом ББ е положитерен герой... Доброданчо вини народа, но греши както обикновено.
Идеалната комбинация беше Цар, БСП и ДПС. ТОВА е върхът за тия катастрофални 32 години. Но нашето изправяне на крака НЕ БЕШЕ в сметките на МЕТРОПОЛИЯТА на Атлантическата "демокрация", всъщност господство на "Федералната Резервна Система", която си е ЧАСТНА БАНКА на етнически банкери.
Когато тия Господари организират нашето УНИЩОЖЕНИЕ, както и на Русия и после на всички европеиди, и в САЩ включително, тогава НЯМА вътрешно решение на проблема, както е било под турско иго. Да припомня пак, че НИКОЙ народ не се е освободил САМ от османлийте.
Друга история е как Гарибалди с 1000 челвеноризци "победи сам" Хабсбургите...


Трябва, обаче, незабавно да се отнеме лидерството на Нинова в БСП. Тази жена е вече десесперадо. Големи поразии направи.
цитирай
7. iw69 - За съжаление неоправдан оптимизъм лъха от анализа
25.06.2022 20:45
Кризата не е само в БГ, тя е системна, много дълбока и е обхванала повечето страни, а е само в началото си. Предстои инфлационна спирала, която ще засегне най-силно слабите икономики като нашата.
То вече у нас цените на храните и горивата полудяха - скок от 50-100%.
Всеки човек пазарува, всеки го усеща.
Тук ще се повторя - и това е само началото на цунамито.
Без абсолютно никакво значение е кои идиоти ще управляват у нас.
Защото кризата е на икономическата система и е глобална.
цитирай
8. missana - Благодаря за споделеното!
25.06.2022 21:15
iw69 написа:
За съжаление неоправдан оптимизъм ляха от анализа Кризата не е само в БГ, тя е системна, много дълбока и е обхванала повечето страни, а е само в началото си. Предстои инфлационна спирала, която ще засегне най-силно слабите икономики като нашата.
То сега вече у нас цените на храните и горивата полудяха - скок от 50-100%.
Всеки човек пазарува, всеки го усеща.
Тук ще се повторя - и това е само началото на цунамито.
Без абсолютно никакво значение е кои идиоти ще управляват у нас.
Защото кризата е на икономическата система и е глобална.


България е бамбашка страна. Кризата ще я удари тангенциално, а не фронтално, заради специфичната й икономика. Затова ударът няма да е този като между асберга и Титаник. Защото България е по-скоро Татоник.
цитирай
9. kvg55 - missana,
25.06.2022 22:41
Не ми се нрави реваншизмът, с който Борисов надъхва своите преторианци. Освен това сред евроколхозното чиновничество той вече няма да е това, което беше при Меркел – нея вече я няма.
Времето е разделно. Не съм убеден, че Борисов може да го играе Орбан на българския народ, а ние от такъв се нуждаем.
ПП ГЕРБ вече се покориха на натиска на евроколхозните бюрократи относно ветото за Македония.
Мисля че Радев доволно потрива ръце.
цитирай
10. missana - Благодаря ти!
25.06.2022 22:53
kvg55 написа:
missana, Не ми се нрави реваншизмът, с който Борисов надъхва своите преторианци. Освен това сред евроколхозното чиновничество той вече няма да е това, което беше при Меркел – нея вече я няма.
Времето е разделно. Не съм убеден, че Борисов може да го играе Орбан на българския народ, а ние от такъв се нуждаем.
ПП ГЕРБ вече се покориха на натиска на евроколхозните бюрократи относно ветото за Македония.
Мисля че Радев доволно потрива ръце.


Проблемът на България е в това, че партия ГЕРБ не може да бъде заобиколена, елиминирана или изчегъртана. Тя е партия с поне 600000 избиратели. Американците забраниха на останалите партии всякакви договорки с ГЕРБ и именно това изправи страната пред национална катастрофа. Борисов вероятно няма да участва вече директно във властта, но ГЕРБ и ДПС трябва да участват. Това е спасителната формула. Още по-добре ще е, ако в подобна коалиция влезе и една реформирана БСП. Условието е само едно - Нинова и фантомасите й вън от БСП. Тази жена не става за политик. Борисов неведнъж протегна ръка на БСП за колаборация, но докато Нинова командва тази партия това не може да се случи. Радев не е в състояние да се справи с настоящия малстрьом. Нека си бъде представителната фигура на президентството и да критикува другите. Нещо като политически надзор.
цитирай
11. zemja - Подкрепям политическата позиция на Мисана.
26.06.2022 06:01
" За щастие на българите остават два трайни политически фактора с позитивен знак, които са свързани тясно с европейската ни и атлантическа ориентация. Това са ГЕРБ и ДПС - гаранти за необратимостта на демократичния процес в страната ни."
цитирай
12. missana - Сърдечно ти благодаря, Земя!
26.06.2022 09:27
zemja написа:
Подкрепям политическата позиция на Мисана.
" За щастие на българите остават два трайни политически фактора с позитивен знак, които са свързани тясно с европейската ни и атлантическа ориентация. Това са ГЕРБ и ДПС - гаранти за необратимостта на демократичния процес в страната ни."


Ние българите сме особен народ. Насмалко да изчегъртаме ГЕРБ - партията, която понастоящем е в основата на политическия ни живот. Това е равносилно да живееш в жилищен блок и сам да подкопаеш основите му. Но такива сме си българите - безумци. Добре, че Бог все още ни пази от нас самите!
цитирай
13. barin - Здравей, Младене. Аз не се заним...
26.06.2022 12:46
Здравей, Младене. Аз не се занимавам с политика, но живея в съвременна България и ще си изкажа мнението за случващото се и партиите:
1. Времената на социализма са безвъзвратно отминали и БСП сега е на полагащото ѝ се 4-5 мяссто. Колелото на историята се върти в една посока.
2. ДПС няма място в Парламента. Тя е етническа партия и не може да съществува. Обаче става така, че тя обикновено е трета/четвърта сила и става това, което иска. ДПС се лепва за някоя от първите 2 политически сили и с гласовете си натежава.
3. ИТН имаше шанса да състави правителство при вторите избори, но се сметнаха за много велики, не преговаряха с никого и се провалиха. Едва ли ще получат втори шанс.
4. ГЕРБ направи някои положителни неща, но покрай приоритетите си загърби много неща и натрупа негативизъм у хората.
5. На СДС симпатизирах, но се разделиха и сега само формално се води ГЕРБ-СДС, но в разговорите всички казват само ГЕРБ, партията на Бойко Борисов.
6. "Изправи се. Мутри вън! По-късно "Изправи се! Ние идваме!" подхожда да е лозунг от итинг, но не и име на партия. Може би поради това никой не ги вземаше насериозно и при следващи избори няма да влязат в Народното събрание.
7. Атака и сега Възраждане са крайни партии и в края на написаното добре си го казал, няма да се опитвам да пиша нещо ново.
8. Продължаваме промяната формално трябва да смени името си. Това е временно има на партия. По подобен начин телевизия Нова например вече не е нова и трябва да се преименува( шегувам се, разира се).
9. Земеделският съюз никога не е бил единен. България е земеделска страна и БЗНС( или както и да се казва тяхната партия) трябва да бъде трета, а защо не и втора политическа сила.
Поздрави!
цитирай
14. missana - Благодаря ти за този коментар, Барин!
26.06.2022 19:11
По точка 1 съм съгласен с теб. По точка 2 нещата не са никак прости. Привидно ДПС изглеждат етническа партия. Но всъщност един техен бивш лидер е агент на Кремъл и мисията на ДПС е да не допусне появата на истинска турска етническа партия. Вече видяхме как завърши Лютфи Местан и други подобни опити за подобна партия. Така че ДПС запълва пространството за евентуална реална етническа партия и е истински вълнолом срещу такава. По точка 3. ИТН е капут. Мая Манолова и сие - капут! ПП - предстоящ капут. ГЕРБ не може да бъде заобиколена, тъй като има поне 600000 избиратели. ГЕРБ е единствената партия, която свърши реални позитивни неща през своето управление.

Хубава неделна вечер!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: missana
Категория: Поезия
Прочетен: 5040883
Постинги: 2886
Коментари: 18682
Гласове: 3348
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031