Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.08.2008 22:11 - Неокомунистите надминаха бащите си по бруталност и безочие
Автор: zabylgarite Категория: Политика   
Прочетен: 721 Коментари: 0 Гласове:
0



Неокомунистите надминаха бащите си по бруталност и безочие Докато държавата се тресе от протести, невиждана инфлация и убийствени санкции от ЕК, премиерът Станишев се превъплати в клоун

Димитър В. АВРАМОВ

 

 Събитията в съсипаната ни държава през последните години все повече заприличват на някакъв уродлив спектакъл, в който основният (управленски) персонаж забавлява отегчената до смърт публика с малоумни политически скечове и налудничави басни за благоденствие в райските селения, щедро обещавани на зашеметения от мизерия електорат от вождовете на тройната коалиция. По-достоен живот ни чакал след пет години, ако БСП получи още един мандат в изпълнителната власт, провикна се на Бузлуджа с неслизащата от лицето му почти клинична усмивка премиерът Станишев. После разбрахме, че след дългото лутане в идеологическите дебри партията му най-сетне е изяснила собствената си физиономия като "народна, масова, парламентарна" формация, която щяла да "преодолее капитализма" в името на заветната цел - изграждането на "демократичен социализъм". Защото криворазбраната либерализация в обществото създала паразитен политически модел, при който организираната престъпност доминирала над държавните институции. Това закъсняло "откритие" било записано в поредната програма, изготвена под ръководството на сегашния председател на парламента с неизяснено гражданство Георги Пирински.
Докато лидерите на БСП лееха неспирно розовите си мечтания на Бузлуджа хиляди фермери от десет области блокираха пътища и изсипваха мляко по улиците, заплашвайки да избягат в чужбина заедно със стадата си - разочаровани, омерзени към управляващите, чието безхаберие, корумпираност и некадърност ги доведоха до фалит. Служителите на объркания и витиеват вътрешен министър Михаил Миков по височайшо внушение пък се втурнаха да арестуват, бият и издевателстват над момичета и момчета, почти деца, само защото са привърженици на АТАКА. И имали "дързостта" да заявят на униформените своето право да протестират. Може би лаика, застанал начело на силовото ведомство, така е разбрал смехотворната и обидна за демокрацията закана на президента Първанов преди време, че щял да се разправи с патриотите. Комплексите на властимащите неведнаж избиват в насилие над бедстващи и протестиращи хора - миньори, земеделци, пенсионери, животновъди, екозащитници. А сега, предусещайки неизбежния си политически крах, стават все по-нагли, арогантни и...глупави.
 
 Докато държавата се тресе от протести и задълбочаваща се икономическа криза, съпроводена с невиждана инфлация и убииствени финансови санкции от Европейската комисия, министър-председателят Станишев се превъплати в диджей, подскачайки като клоун на бузлуджанския пиар-купон. (С извинение към професионалните клоуни в цирка, които, за разлика от злополучния ни премиер, са умни и талантливи хора).
По същото време службата за борба с измамите в ЕС - ОЛАФ регистрира в протоколите си нови злоупотреби при използването на парите от предприсъединителните фондове у нас. След като ЕК отне лицензите на две агенции в министерствата на финансите и на регионалното развитие, ръководени от неприлично самонадеяния Орешарски и вечно оправдаващият се Гагаузов, сега тя блокира и средствата по две оперативни програми, засягащи особено много транспортното министерство. И докато вицепремиерът Плугчиева и шефът й Станишев се чудеха как да притулят истината от обществото,стана ясно, че страната губи не оповестените 650 милиона евро, а 1,3 милиарда - само от блокираните средства. И няма да ги получи, "Ако ЕК не види ефективни разследвания и наказания за злоупотребите с фондовете"- според категоричното мнение на комисаря по регионалното развитие Данута Хюбнер. Под въпрос се оказват още 1,6 милиарда евро от оперативните програми, които също може да бъдат блокирани, ако поредният одит на ОЛАФ след 25 август докаже абсолютната неспособност на тотално провалилия се кабинет да управлява европарите според правилата.
Реакцията на управляващите спрямо очертаващата се дългосрочна криза след шамара от Брюксел е все същата - покрай купоните и сладките почивки по Черноморието в лъскави резиденции и хотели, те надминаха и себе по нахалство и скудоумие, като обвиниха опозицията за европейските санкции. И ни заляха с нови безумни импровизации около поредния екшън-план, чрез който можело за три месеца да се навакса пропуснатото за година и половина ( и откраднато от приближени до президентството и правителството "бизнесмени").

 Апрононсираният агент на Анкара - Ахмед Доган, с присъщото му лукавство и смешно-претенциозна наукообразна терминология, също зае нелепа отбранителна позиция, обвинявайки няколкостотин чиновници за провала. Сякаш те си нямат началници по високите етажи на властта, няма контролни механизми, които да овладеят навреме положението с използването на европарите, няма правителство и държавата е оставена на автопилот - на произвола на корумпирани министри, всеядни олигарси и свързаните с тях подземни босове... Сякаш трите години от идването му на власт се оказаха недостатъчни за абсурдното правителство да създаде съответна организация, която да позволи ефективното инвестиране на европейските фондове в разнебитената ни икономика. Която, след серията управленски безумия, вместо да излезе от тресавището, се превръща в донор на богатия Запад. Не можеше и да се очаква друго, след като в управлението на страната триумфират антиморалът, агресивното безочие, отчайващо ниският интелект, откровеният бандитизъм и политическата инфантилност.

Сидеров: Ще блокираме входа на МВР

"Продължаваме да настояваме за среща с вътрешния министър Михаил Миков, но ако той все така отказва, с колегите от парламентарната група на АТАКА ще отидем пред входа на министерството". Това обяви лидерът на партията Волен Сидеров пред журналистите, събрали се пред Военна прокуратура. Той поясни, че Миков непрекъснато се крие, въпреки че вече два дни  е търсен упорито. Лидерът на АТАКА допълни, че до момента министър Миков не отговоря директно на запитванията на Волен Сидеров, а прави това чрез секретарката си. Волен Сидеров отново напомни, че  иска моменталното уволняване на полицаите Емануил Емануилов и Петър Георгиев, а след това да им се търси съдебна отговорност. "Безспорно е това, че двамата полицаи са били и удряли евродепутата Димитър Стоянов", категоричен бе лидерът на АТАКА. Според него, ако Военна прокуратура се бави и протака, това ще бъде опит за скриване на виновниците по това престъпление". Волен Сидеров заяви, че ще се обърнат и към други опозиционни партии, за да изразят отношение по въпроса, след което ще сезира и Европейския парламент.

В.АТАКА -07.08.2008г




Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: zabylgarite
Категория: Други
Прочетен: 4465592
Постинги: 1910
Коментари: 3929
Гласове: 8226
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930