Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.08.2008 10:37 - Хвърлиха биячите на Димитър Стоянов срещу фермерите
Автор: zabylgarite Категория: Политика   
Прочетен: 792 Коментари: 0 Гласове:
0



Хвърлиха биячите на Димитър Стоянов срещу фермерите

 

Полицаите, които преди месец пребиха евродепутата от АТАКА Димитър Стоянов, не само не са уволнени, но вчера бяха хвърлени да бият мирно протестиращите млекопроизводители. Въпросните полицаи стояха скрити в подлеза на Министерски съвет, но по заповед изскочиха на площад "Независимост" и се нахвърлиха срещу фермерите, които опитаха да блокират бул. "Дондуков". Над 200 полицаи, към които се присъединиха и специални части с каски и шлемове, започнаха да блъскат млекопроизводители, счупиха ребрата на един от протестиращите, и повлякоха друг към ареста.

Защо ни биете?
Имаме разрешение да блокираме булеварда,

обърна се към мутрите в униформи председателят на фермерите от Кърджалийско Бойко Синапов. "Мачкаха ме и ме ритаха, въпреки че само стоях на улицата на цели 10 метра от входа на Министерски съвет, разказа арестуваният Бай Иван, дългогодишен фермер. Опитах да обясня, че искам да предам на някой от правителството документ с нашите искания, но ченгетата започнаха да ме влачат  по земята". Благодарение на намесата на депутата от АТАКА Борислав Ноев, който е член на комисията по земеделие в НС, млекопроизводителят беше освободен. Фермерът от Пловдив Атанас Къцов опита да обясни на полицаите, че фермерите имат разрешение да протестират до ръба на паветата - т.е. до там, където свършват паветата и започва тротоарът на Министерски съвет. Те не са се опитвали да влизат в сградата на Министерски съвет, а са искали да стигнат до мястото, което им е разрешено. Веднага пред вратата на Министерски съвет полицията опъна троен кордон, а над 100 ченгета обградиха протестиращите в пешеходната зона пред Партийния дом.
Час преди побоя над млекопроизводителите лидерът на АТАКА Волен Сидеров връчи на зам.-председателят на Европейската комисия и комисар по предприемачеството и промишлеността Гюнтер Ферхойген, който е на посещение у нас, протестна брошура за полицейския побой и ареста на евродепутата от АТАКА Димитър Стоянов. Полицейският произвол над националиста беше извършен в центъра на София на 30 юли тази година. Протестна брошура, но на български език, Сидеров връчи  и на вицепремиера Меглена Плугчиева.
Протестът на фермерите започна с блокада на бул. "Цар Освободител".

Петдесет фермери
седнаха на земята и спряха движението в триъгълника на властта
Млекопроизводители и зърнопроизводители от цялата страна настояха за оставка на правителството и за предсрочни избори.
Това правителство трябва да си ходи, заяви организаторът на протеста Адриан Цаконски, председател на Националната асоциация на млекопроизводителите в България. "Станишев продължава да ни лъже вече осем месеца. Ние няма да се откажем, защото искаме да сме европейски фермери, а не лайнари", заяви Цаконски.. Множеството на митинга скандираше "Оставка" и "Мафия" под прозорците на Министерски съвет.
Цаконски заяви още, че кабинетът е започнал да харчи бюджетния излишък, но от него пари за животновъдство няма да бъдат дадени. "Пак ще си купят коли и яхти с парите на българските данъкоплатци", коментираха фермери. Те не вярват на обещанието на заместник-министъра на земеделието и храните Светла Бъчварова, че ще бъдат изплатени субсидиите за качествено мляко, дори с риск да бъде наложена санкция от Европейската комисия. Според Цаконски дори това да се случи, протестът няма бъде прекратен, тъй като фермерите имат и други искания, които не са били изпълнени.
"Ние ги чакахме цели осем месеца да ни чуят", заяви Цаконски и допълни, че за пореден път искат оставката на кабинета
Председателят на Млечния борд Димитър Зоров заяви, че очакват МС да каже, че ще изпълни всички искания от споразумението, сключено на 6 август от тях с министъра на земеделието и храните.
Фермерите ще продължат митинга безсрочно. Те се заканиха да опънат палатки пред служебния вход на Министерски съвет.

http://www.vestnikataka.com/?module=displaystory&story_id=52334&format=html



Тагове:   Стоянов,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: zabylgarite
Категория: Други
Прочетен: 4466533
Постинги: 1910
Коментари: 3929
Гласове: 8226
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930