Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.09.2008 16:38 - Нов Съюз на турците ще обединява антибългарските сили у нас
Автор: zabylgarite Категория: Политика   
Прочетен: 1464 Коментари: 0 Гласове:
0



Нов Съюз на турците ще обединява антибългарските сили у нас

ДИМИТЪР В. АВРАМОВ

Парламентарните избори у нас наближават и сепаратистката партия ДПС стяга бойният си стан. Полувоенизираната организация е разпределила потенциалния си електорат по области, общини и села, подчинени на съответни отговорници - хилядници, стотници, десетници, които да следят зорко за стриктното изпълнение на заповедите от софийската централа, а избирателите да бъдат изкарани под строй към урните. Едновременно с това догановите формирования, под прикритието на ловни дружинки и по други благовидни начини, се подготвят (години наред) за

"горещ" косовски
вариант в т. нар.
смесени райони
и Родопите
В горите се трупа оръжие за бъдещия джихад срещу християните, понякога тайно пренасяно в камиони с хранителни стоки и чували с брашно от Турция
Покровителите им от Анкара, силно обезпокоени от нарастващото обществено недоволство към антибългарската етнокорпорация, отново вкараха в действие добре изпитаният маскировъчен ход - създаване на дублиращи организации, между които и новоизлюпеният "Съюз на турците в България". Целта е да се отклони вниманието от тяхното протеже, да се гарантират и затвърдят позициите на Турция у нас и да се създаде напрежение чрез поредния рекет срещу българската държава. Подобен ход бе разигран за пръв път, когато преди време участникът в конспиративни инструктажи в Анкара за турцизиране на българомохамеданите и бивша дясна ръка на Доган - Гюнер Тахир, със задължителната благословия на Високата порта създаде Националното движение за права и свободи (НДПС).
Последва създаването на Турската демократична партия на бившия депутат от ДПС Адем Кенан. Същият, който и досега държи върху покрива на къщата си в село Ясенково, Шуменско,  националното  знаме на югоизточната ни съседка и нарече  българите "нация от изроди". Пак той поиска федериране на България по етно-религиозен признак, създаването на автономни области, признаването на турско национално малцинство и въвеждането на турския като втори официален език. Ако нашите държавници не изпълнели исканията му, неговата партия била готова да поведе

въоръжена борба за "освобождение",
като той лично поискал всестранна подкрепа от Анкара. За всичко това бе наказан от нашите страхливи  съдебни органи със символична глоба. Магистратите незнайно защо "забравиха", че още през 1987 година Кенан бе осъден от Сливенския военен съд за подривно-терористична дейност срещу българската държава. А след промяната - освободен от затвора с политическо решение, както и участникът в друга терористична организация и сегашен лидер на ДПС - Ахмед Доган.
От няколко години, пак под диктовката на Анкара, друг въжеиграч с турско самосъзнание, българомохамеданинът с произход от Якоруда - Мендерес Кунгюн, разиграва поредния политически театър срещу нашата страна. След като успя да регистрира у нас т. нар. "Национално турско обединение", той повтори  исканията на ястреба Адем Кенан и за да заблуди обществото, направи прозрачен опит да се разграничи от лидерите на ДПС. А на 14 юли т. г., в интервю за влиятелен вестник в Анкара, дадено в Казанлък, настоява и за създаване на повече турски училища у нас, за турски телевизионен и радио-канал. За което поиска и съответната финансова помощ от "майката - родина", макар че е позакъснял - агентурата на Анкара, начело с Доган, вече успя да си купи вестници чрез поставени лица, същото се готви да направи и с две телевизии в София.
Обединението на Кунгюн сега е сред учредителите (заедно с над десет не по-малко съмнителни неправителствени организации) на споменатия "Съюз на турците в България". Това е станало преди месец на конспиративно сборище  в един от регионите, където напоследък се фабрикуват голяма част от плановете за създаване на автономни области у нас - Лудогорието. Самото название на тази структура я легитимира като етническа, т. е. - антиконституционна. Но това явно не пречи на бащите й , които не скриват мераците си за превръщането й в политическа партия, която да участва в престоящите парламентарни избори. За неин председател се спряга името на скандално известният турчин с двойно гражданство, голям данъчен длъжник и аферист Бедри Шефик.
Тази "светла" персона има забележителна криминална биография и е добър познайник на българската прокуратура и националното следствие. Преди няколко години бе осъден задочно от Варненския съд на пет години затвор за измами, укриване на данъци, неплащане на мита и други злоупотреби. Името му бе замесено и около мръсните игри при закупуването на 80 процента от капитала на захарния завод "Марцианопол" в Девня и последвалото му източване и фалиране. При откриването на един от цеховете на завода до него стоеше неотдавнашният вътрешен министър на Турция - Бекир Аксу, чийто любими занимания бяха

шумните пиршества
в компанията на
известни наркобосове,
заедно със скандалния си предшественик  в МВР и сегашен съветник на ДПС - Мехмед Агар. Между приятелите на двамата са и представителите на фамилията Байбашин, известни като международни трафиканти на наркотици. Оргиите са засичани и дори филмирани и от турските специални служби. Разбира се, това не смущава ортакът им Бедри Шефик, който като се скри от българското правосъдие в Турция, преди три години създаде с изселници Партия за възход и равенство и чрез нея се опита да вкара депутати в нашия парламент по време на изборите през 2005 година. Разбира се, не без съдействието на Софийския градски съд, който регистрира организацията на уж издирваният престъпник и само намесата на Централната избирателна комисия не позволи да се увеличи броят на турската агентура в Народното събрание.
Анкара добре е разчела във времето ходовете на своята пета колона у нас ( независимо как се назовава) и всяка стъпка на лидерите й се преценява в детайли от тамошните специални служби и т. нар. Координационен съвет за работа с "външните турци". Някои добре ще си спомнят  целенасочената реплика на Доган преди време, че можел да се оттегли от политиката и да се отдаде на научна дейност. Това бе прозрачен сондаж на обществото, какъвто бе и опитът за мимикрия чрез тиражираната идея за превръщане на ДПС в някакъв либерален алианс - само за да бъдат заблудени европейските ни партньори, че Движението не било етническа партия. Сега се разиграва подобен театър с появата на нови структури - съюзи и обединения на етническа основа, които трябва да отклонят удара от основния инструмент на Анкара за ерозиране на нашата държава. Всъщност това е  начин за обединяване на всички антибългарски сили в името на по-добър изборен резултат догодина и разширяване на достъпът им до лостовете на изпълнителната власт. Пак с далечната цел: федериране на страната и присъединяването на нейни територии към югоизточната ни съседка.

Кадрови служители на МИТ координират дейността на Догановата сепаратистка партия

Човекът, който дълго време координира оперативната връзка между политическите звена и  специалните служби на Анкара с местни и централни лидери на ДПС е Саид Юсуф. Той е кадрови служител на разузнавателната централа МИТ, официално  назначен като експерт при държавния министър на Турция,  пряко отговарящ за работата с т. нар. външни турци. В последните години той посещава многократно и необезпокоявано от властите различни райони в България,  особен интерес проявява към Източните, Централните,  Западните Родопи и Лудогорието, включени в турската стратегия като бъдещи автономни области и мюсюлмански анклави.
Юсуф е несменяем експерт за България и при държавните министри  Айваз Гьокдемир, проф. Ахат Андиджан и проф.Абдулхалюк Чай.  И тримата са ревностни последователи на създателя на пантюркизма Зия Ул Хак и на друг ястреб с научна титла - Зекерия Беяз. Години наред настойникът на сепаратистката партия ДПС е в състава на т. нар. Координационен съвет за работа с "външните турци" към Министерския съвет, оглавен в началото от Кемал Юджеорал - офицер от разузнаването на военно-морските сили. В съвета участват и специалисти по преврати на чужда територия, влиятелни персони, свързани със "Сивите вълци" и създатели на тренировъчни лагери за подготовка на муджахидини, използвани после за военни действия и подривно-терористични операции срещу християнските държави на Балканите. Между последните е и проф. Мустафа Кахраманьол, организатор и на конспиративни семинари за инструктиране на депесарските лидери. Заедно със Саид Юсуф той е вдъхновител за създаване на т. нар. Център за балкански изследвания и на българо-турското Дружество за културно сътрудничество. И двете организации са звена, които обслужват верската, икономическата и разузнавателната инвазия на Анкара срещу България. 

http://www.vestnikataka.com/?module=displaystory&story_id=53037&format=html



Тагове:   нов,   НАС,   съюз,   сили,   обединява,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: zabylgarite
Категория: Други
Прочетен: 4462752
Постинги: 1910
Коментари: 3929
Гласове: 8221
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930