Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.11.2008 12:04 - Първанов тласка България към гражданска война
Автор: zabylgarite Категория: Политика   
Прочетен: 1284 Коментари: 1 Гласове:
0



Анализаторът Стефан Гамизов:

Първанов тласка България към гражданска война

Няма човек от службите, който да разследва висш политик, смята анализаторът

DeltaNews

Не друг, а президентът Георги Първанов е този, който внася в страната етническо напрежение. Той има изгода от това и не е изключено у нас да пламне война подобно на тази в бивша Югославия.
image
Стефан Гамизов
Снимка: бТВ

Това заяви коментаторът Стефан Гамизов в предаването на Нова ТВ „На 4 очи“.

Игра с огъня

Според Гамизов, който е известен с умението си да предизвиква шумни политически скандали, Първанов от години има най-голям интерес от разпалването на политическо напрежение у нас. Именно за неговите кампании помогнала появата на „Атака“ и хората избрали него, за да не бъде избран краен националист. Първанов от години се старае да отслабва институциите, за да засили своето влияние, но по този начин нанася тежки проблеми и на цялото общество. „На него му трябва черен екран, за да изпъкне и като нищо от този стремеж може да се подпали цялата държава. Бивша Югославия беше тласната към екстремизъм именно от едното нищо и от подобни глупости, а Милошевич изигра единствено ролята на катализатор“, каза Гамизов.

Страх от политиците

Анализаторът обърна сериозно внимание и на смъртта на Ахмед Емин. Той заяви, че това „наистина е политическо убийство или самоубийство“. Той се обоснова, че партиите в България „не се занимават с политика“, а с криминални престъпления и най-леката проява на това явление е, че политици и кримибосове седят на една маса. „Партийните лидери се държат като босове на мафиотски фирми. За да вникне човек в тяхната същност трябва да се запознае с психологията на организираната престъпност. Поради тази причина разследващите смъртта на Емин са много силно притеснени. „Няма човек от службите в страната, който да разследва висш политик. Ако го направи той си гарантира много бърза смърт – първоначално професионална, а нищо чудно година-две, след като бъде уволнен и физическа“ е становището на Гамизов.

Обвързване с престъпността

Коментаторът обърна внимание и на проблемите витаещи около Държавната агенция за национална сигурност. „ДАНС започва да приключва като една хубава приказка“, констатира той. Виновникът за това „е лице, което се нарича Алексей Петров“. Според Гамизов, след като Алексей Петров е работел под прикритие в престъпния свят е трябвало той да се отърси от тези си връзки, но това не е направено. В чужбина, когато се изпрати агент в подземния свят, след това всичко се връща на обществото. Например ако ченгето играе ролята на наркобос, след края на операцията всички негови приходи придобити от престъпната дейност се връщат на държавата.
„Кога тази изградена бизнес империя ще бъде върната на обществото“, запита Стефан Гамизов, визирайки Алексей Петров.

http://www.deltanews.bg/irj/portal/anonymous?NavigationTarget=navurl://ddc02483e599c1618fedc88564c9d6d6&aid=6263&c=495


Тагове:   българия,   война,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
1. анонимен - немоа поече
15.12.2008 23:44
Хора не издържам на 17 години съм в 35то Соу уча и мисля, че вече няма накъде живея до студенски град и съм бил свидетел на това как мазни мангали с пълната си свободия дадена им от държавата правят мизерии чупят и какво ли не(има още много неща които не ща и да изборявам).Ние сме най-лошия народ на земята неможе да ни мачкат отвсякъде и да сме със сведени глави неможе да я има още тая робска психика, да мълчиме и да казваме ЕХ БЪЛГАРСКА РАБОТА лично аз ще изтрещя накрая съвсем и ще направя някоя глупост за това ви казвам готов съм да участвам в протест в каквото и да и искам да й покажа на тъпата ни система вплела в себе си политиците с престъпността че не са господ и не са безсмъртни. Дано по скоро да се осъзнаеме щото вече си мисля че сме изпреркали всички и няма достатъчно психиатрични заведения в страната ни само кажете кога....
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: zabylgarite
Категория: Други
Прочетен: 4466452
Постинги: 1910
Коментари: 3929
Гласове: 8226
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930