Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.12.2008 23:09 - Валери Симеонов хвърля оставка заради джамия на ГЕРБ
Автор: zabylgarite Категория: Политика   
Прочетен: 883 Коментари: 0 Гласове:
0



Валери Симеонов хвърля оставка заради джамия на ГЕРБ Мюсюлманските центрове сеят ислямизъм, заяви Волен Сидеров

Шефът на Общинския съвет в Бургас Валери Симеонов от АТАКА ще подаде оставката си от поста. Причина е решението на местния парламент, доминиран от ГЕРБ, да даде терен за нова джамия на мястото на разрушената наскоро незаконна постройка в най-големия квартал на града "Меден рудник". Това обяви вчера на пресконференция в БТА самият Валери Симеонов. Неговото решение ще стане факт на 22 януари 2009 г., за когато е планирана първата редовна сесия на общината.
"Избирателите на АТАКА не са някаква имагинерна група. Това са българските патриоти, които са ни избрали, именно за да спрем ислямизацията", аргументира се Валери Симеонов. На срещата с журналисти вчера той дойде заедно с лидера на националистите Волен Сидеров и новите заместниците на партията Димитър Стоянов, Деница Гаджева и Десислав Чуколов.
"Аз не мога повече да остана начело на местния парламент в Бургас, който дава общинска земя за строеж на нов мюсюлмански храм", отсече Валери Симеонов.
По думите му основната вина за това решение е на кмета на града Димитър Николов от ГЕРБ и общинарите от партията на Бойко Борисов.
"Имам чувството, че съм начело на община Бурса, а не на Бургас. Затова повече не мога да остана на поста", поясни пред журналистите Симеонов.
Волен Сидеров коментира, че това е морално решение на шефа на общинарите, което той подкрепя.
"В днешно време е голяма рядкост да видиш честен човек, който да се оттегли от поста си по морални съображения. Всичко друго е компромис, след който губиш политическата си физиономия, заедно с честта и достойнството си", посочи Сидеров. Той добави, че не иска името на АТАКА да се обвързва с такъв позорен акт като решението за нова джамия.
На пресконференцията Валери Симеонов каза още, че от всичките 43-ма общинари, само "желязната група на АТАКА" с нейните 13 човека е гласувала категорично против строежа. "Всички от ГЕРБ, БСП, ДПС и "Гергьовден" подкрепиха това антибългарско решение", поясни патриотът.
Симеонов припомни, че трета точка в неговата предизборна кампания беше именно премахването на разрушената вече джамия, която е функционирала в кв. "Меден рудник" под привидната дейност на баничарница.
"Това място е удачно за изграждане на детска площадка, както поискахме ние от АТАКА, и след като минаха всички процедури, тази незаконна сграда беше съборена преди десетина дни", уточни националистът.
По думите му без никакво юридическо основание кметът Николов е позволил на 18 декември докладът за новата джамия да се гласува след предложение на общинския съветник от ДПС Селим Иса.
"От един 200-хиляден град като Бургас едва 2 хил. души са мюсюлмани. По това решение не беше направено допитване до хората от града дали искат нова джамия. А междувременно в 80-хилядния кв. "Меден рудник", където живея и аз, нямаме православна църква", възмути се пред репортерите Валери Симеонов. Междувременно той съобщи още, че от фирма, собственост на бившия вицепрезидент на "Мултигруп" Николай Вълканов, понастоящем известен като основен дарител на ДПС и инвеститор на Доган сарай в Девин, ще зависи накъде и как ще се развива градът в следващите 20-30 години, след като фирмата на Вълканов ще изработи Общия устройствен план на Бургас съгласно сключен на 7 октомври договор с общината.

http://www.vestnikataka.com/?module=displaystory&story_id=57448&format=html



Тагове:   джамия,   оставка,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: zabylgarite
Категория: Други
Прочетен: 4462082
Постинги: 1910
Коментари: 3929
Гласове: 8220
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930