Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.01.2009 23:15 - Еничари продават род и родина за жълти стотинки
Автор: zabylgarite Категория: Политика   
Прочетен: 1224 Коментари: 0 Гласове:
1



Еничари продават род и родина за жълти стотинки

"Може би те няма да бъдат искрени и вярващи, но синовете и внуците им ще бъдат". Това е цитат от "Време разделно", което и днес е не по-малко страшно от далечното и мрачно време, описано в романа на Антон Дончев. Всеки ден сме свидетели на поругаване на българщината, на обезценяване на културното и историческото ни наследство. Примери в това отношение има непрекъснато около нас.
На 27.12.2008 г. съвсем случайно попаднах на предаването по телевизия ВВТ "Годишен обзор на ДПС" с участник зам.- председателя на ДПС - "българина" Росен Владимиров. По време на цялото предаване той се опитваше да убеди зрителите (и сигурно най-вече себе си) в правотата на действията на партията, която представлява - колко е велика и как само тя защитава интересите на България и българския народ.
По време на предаването непрекъснато си задавах въпросите: Що за хора са, що за българи са тези, които продават вярата си, историята си, дедите си? Какво обясняват на децата си за своята измяна, на какво родолюбие и патриотизъм ги учат? Г-н Владимиров се опитваше в своето изказване да вмъкне моменти от историята на България, но според мен той няма право да петни имената на великите българи. Забравя, че такива като него предадоха Левски, Ботев и много герои на България. Под острието на ятагана истинските българи запазиха пет века своята вяра, своята същност, а днешните продажници и предатели за пари и материалното благополучие продадоха душите си.
Знам, че не само той е загърбил българското, но вярвам, че ще дойде време, когато внуците на днешните предатели ще се срамуват от тях. Няма по-голямо унижение за един родител, когато децата и внуците ти се срамуват от теб. Тогава разбираш, че целият ти живот е бил една голяма грешка, че кулите които си градил, са се унищожили от ненавистта и омразата на децата ти.
Ако не се борим за запазване на българското, ако не предадем в наследство на децата си любовта към роди родина, то след години България ще бъде заличена от картата на Европа. Нека да не допуснем това. Бог да е с нас и да живее България!
Цветелина Иванова, Ловеч

http://www.vestnikataka.com/?module=displaystory&story_id=57515&format=html



Тагове:   род,   родина,


Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: zabylgarite
Категория: Други
Прочетен: 4452555
Постинги: 1910
Коментари: 3928
Гласове: 8204
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031