Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.01.2009 09:32 - Меглена Кунева се присламчи към дисидентите
Автор: zabylgarite Категория: Политика   
Прочетен: 834 Коментари: 0 Гласове:
0



Меглена Кунева се присламчи към дисидентите

 Интернетските форуми загърбиха организирането на улични вълнения, след като вчера захапаха нова тема: Поради каква причина взе участие във възстановката на "Дисидентската закуска с Митеран" другарката еврокомисар Меглена Кунева, позната с прозвището Госпожа Йес?
Точно 20 години след посещението на френския президент Франсоа Митеран у нас в резиденцията на френското посолство в София бе направена възстановка на прочутата му закуска с 12 български интелектуалци. Те, както призна вчера пред БНТ един от тях - проф. Николай Василев, били избрани през 1989 г. на квотен принцип - шестима от Клуба за подкрепа на гласността и преустройството, и шестима, определени от политбюро на ЦК на БКП. Днес сред живите са само петима от участниците - Желю Желев, Николай Василев и Копринка Червенкова от квотата на дисидентите, Анжел Вагенщайн и Светлин Русев от партийната квота. Освен тях в римейка на закуската изненадващо взе участие и Меглена Кунева.
Както и да го погледнем, г-жа Кунева не отговаря на понятието дисидент, така че явно е избрана от партийната квота. Форумци напомнят, че по онова време тя не беше нищо повече от Снахата на другаря Иван Пръмов, секретар на ЦК на БКП, посланик във Варшава и народен представител от 1958 до 1990 г.
След подписването за неизгодното за България (но изгодно за Франция!) затваряне на реактори в българската АЕЦ, Снахата стана носител на френския орден на "Почетния легион". А след затварянето на поредица от неизгодни за нас (но изгодни за други!) глави в присъединителния договор на България с ЕС, Снахата получи от ЕС еврокомисарско кресло (и заплата). Миналата година Mиглена Кунева бе избрана за еврокомисар на годината и макар наградата й да бе дадена от не особено известно списание, тя си направи реклама, все едно че е спечелила Нобелова награда.
Kliuki.net, позовавайки са на кулоарна информация от парламента, обяснява феномена с шеметната кариера на Меглена Кунева - готвят я за президент на България. От около година еврокомисарката посещавала политическа школа за нови лидери, където лекции четат Горбачов и Бжежински. А отскоро вече дори имала щаб от 15 сътрудници, които да й помагат в подготовката за президентските избори.

http://www.vestnikataka.com/?module=displaystory&story_id=58229&format=html



Тагове:   Меглена,   Кунева,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: zabylgarite
Категория: Други
Прочетен: 4465185
Постинги: 1910
Коментари: 3929
Гласове: 8224
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930