Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.01.2009 09:29 - Волен Сидеров, лидер на АТАКА: Гоце вкарва второ ДПС чрез олигарха Ковачки
Автор: zabylgarite Категория: Политика   
Прочетен: 2164 Коментари: 5 Гласове:
0

Последна промяна: 01.06.2011 09:15


Волен Сидеров, лидер на АТАКА: Гоце вкарва второ ДПС чрез олигарха Ковачки
Станишев заблуждава обществото, че правителството е готово да отвори реакторите

Велизар Енчев*

- Г-н Сидеров, коментирайте този фарс, който наблюдавахме в неделя, с автобусите от цялата страна от десетките фирми - ТЕЦ "Марица-изток", "Брикел" - Перник, Сливен, Хасково, Ямбол, електроразпределителни дружества на българския олигарх, кредитния милионер Христо Ковачки. Дали личните карти на пътниците в автобусите са били проверявани, както бяха проверявани тези дни участниците в протеста около Народното събрание?
- По наблюдение на репортери от в. "Атака" свръхлуксозни коли с много пазачи - мутри, със затъмнени стъкла, са били в челните колони на това шествие. Според някои или самият Ковачки, или негови съгледвачи са наблюдавали как вървят нещата и тези аудита са били охранявани от жандармеристка камионетка. В случая полицията е пазила олигарха да не би случайно някой нещо да му направи. Той поначало се движи поне с 20 души охрана. Интересно е срещу какво протестира Христо Ковачки?! Може би заради това, че му продадоха 5-6 ТЕЦ-а за жълти стотинки и по този начин той ограби българския национален капитал. На протеста присъства също и Стефан Личев, който се води за някакъв земеделски водач на едно от БЗНС-тата. Този човек е известен с това, че направи една много мощна далавера в Ямбол, където заграби местния туристически комплекс във Веселиново по времето на управлението на Костов на СДС. Той беше негов партньор в политиката сега се прехвърля на по-мощен - финансово кон. Известен е като един от грабителите на Ямболския район. Другият присъстващ е Кънчо Филипов, председателят на партия ЛИДЕР, виден комсомолски деец преди 1989 г., секретар на градския комитет на комсомола в Стара Загора и в ТЕЦ "Марица-изток". Неслучайно фабриката "Брикел" е тук. До него е още един комсомолец - Красимир Каракачанов, който през 1999 г. когото беше подписан предателския меморандум между Надежда Михайлова, тогава външен министър, и Ферхойген, с който за първи път беше предаден интересът на България. Тогава беше депутат в парламента, партньор на СДС и той подкрепи този меморандум. Сега излиза на улицата в момент, в който и президентът, и премиерът говорят за III и IV блок, повтаряйки тезите на АТАКА, защото това беше наша предизборна точка в платформата ни.
- Премиерът Станишев прие председателя на партия ЛИДЕР Кънчо Филипов, който е заявил преди срещата, че Първанов бил като институция и човек, който може да обедини цялото общество около националната кауза каквато е  българска енергетика. Филипов заявява пълна подкрепа на искането на Първанов за референдум за АЕЦ. Не бяхте ли вие първият, който даде идеята за референдуми?
- Това е супер демагогия и цинизъм. Защото за силна енергетика говорят марионетките на Ковачки, платени каракачановци, диловци, любодичевци и пр. такива измекяри, които скачаха от партия в партия. Преди Каракачанов се качи на влака на Софиянски, защото той раздаваше пачките. Сега каузата на Каракачанов се казва Ковачки. За съжаление той опропасти името ВМРО и това е жалкото, защото аз уважавам историческата марка ВМРО. Но да говорят за силна енергетика такива като Ковачки и неговите марионетки е изключителен цинизъм, при положение че тази енергетика беше съсипана точно от такива псевдобосове като Ковачки, на който дадоха ТЕЦ-ове без пари. Пример за това е сливенският ТЕЦ, който след многобройни рушвети по министерства и комисии беше продаден за жълти стотинки и в момента в който го купува, този ТЕЦ вече е задължен към фирмите на Ковачки за доставка на гориво. Там той прави затворен кръг и докарва така нещата, че в момента когато купи една фирма, тя да има задължение към други негови фирми. Т.е. купува с плюс, при това с кредит от банки. Всичко това се толерира от предишното и сегашното правителство. Всеки знае, че Ковачки е креатура на ДПС и на кръговете в БСП на Овчаров. Сега в момента се цели да се вкара една втора брокерска група, едно второ ДПС, което да бъде придатък към какъвто и да е блок.
- Думите ви повтаря и Яне Янев, който предлага прокуратурата да започне проверка за произхода на парите на "Движение Напред". Той смята, че това са парите на Ковачки, придобити от непочтена приватизация и банкови кредити.
- Прокуратурата вече се занимава с Ковачки. Той е с огромна гаранция от 200 000 лв. Не мога да разбера какъв морален кредит се дава на едно движение с дежурни марионетки, оглавено от човек, който е следствен за неплатени данъци, за кухи схеми и за източване. Публична тайна е, че Ковачки работи с парите на ПИБ, че неговите кредити са над 300 млн., че наскоро в Сърбия имаше вълна от страхотни недоволства, защото там Ковачки е притежател на предприятия, където не плаща на работниците си. Сръбските синдикати бяха започнали много сериозна вълна на недоволства. И този човек сега се явява морален коректив - иска да влезе в парламента, да има свое лоби и пак да определя правилата.
- Дясната ръка на Христо Ковачки е приет при премиера Станишев. Какво е това?
- Това означава, че може би утре БСП и тази брокерска група ще бъдат заедно в парламента, ще работят по формиране на кабинет, на правителство, на мнозинство. Така както вървят нещата, очаквам утре на протеста да докарат автобуси Гриша Ганчев, Тодор Батков, Георги Гергов и да започнат да се срещат със Станишев.
- Аз съм разтревожен, че хората с много пари, дадени им от премиера Станишев и БСП, биха могли не само да си докарат автобуси, но и биха могли в примерно в Гълъбово и Раднево да накарат хората да гласуват за тях. Това са 15 000 души.
- Да, те са зависими от тях. Ние публикувахме във в. "Атака" и по телевизия СКАТ бяха показани по време на местните избори градовете, където ТЕЦ-овете на Ковачки бяха определящи. Там бяха разпространени листовки до хората, че надбавки и плащания, които имат към ТЕЦ-а, ще им бъдат опростени, ако гласуват за ЛИДЕР. Т.е. тук имаме очевидно купуване на гласове.
- Каква беше вашата позиция за реакторите още по време на изборите 2005, а и преди това?
- Моята позиция е неизменна от 10 години насам. Неслучайно припомням годината 1999, защото тогава беше извършено национално предателство - Надежда Михайлова подписа т.нар. меморандум, който няма стойност на междудържавен договор, с който българското правителство се съгласи, че ще затвори реакторите. Последва ескалация на предателството: правителството на Костов потвърди този меморандум, след това при правителството Кобургготски-Доган предателството стигна пик, когато бяха затворени I и II блок и при настоящото правителство III и IV. През цялото това време Георги Първанов беше президент. Той не обели нито дума.
- Когато влязохте в парламента през 2005-а, единствено АТАКА зае позиция за спасяването на III и IV блок.
- Хубавото е, че има архив, факти, които могат да се извадят. И по отношение на другите неща, които прави Първанов, правилно казвате, че той се атакизира. Но той се атакизира не само в посока на тема АЕЦ "Козлодуй", за която можем да кажем, че сега я яхна. Той се атакизира и по темата за национално съгласие по най-важните приоритети на България. Това най-добре пролича в петъчната му свръхбърза пиаракция, с която той се състезава със Станишев пред събрания актив.
- Председателят на Комисията по енергетика към Народното събрание Рамадан Аталай заяви, че е учуден от отказа на Минчо Спасов и Сакскобурготски да бъдат отворени блоковете - те се държали като пратеници на ЕС, а не като български представители. Откога ДПС стана българска партия?
- Това е част от пиара на Първанов, защото ДПС е партията, която той сложи на власт. Идеята на Първанов е нещо, за което аз говоря от няколко години насам - освен в телевизия СКАТ, бТВ, Канал 1, Нова телевизия, ББТ. Нужна е национална план-програма: през следващите 20 години България трябва да направи 10 неща, с които да се съгласим всички политически сили, и те се прилагат. Това го повтарям от 6-7 месеца, сега Първанов излиза с абсолютно същата идея, включително ползва цели фрази. Това означава, че от щаба му внимателно гледат изявите ми.
Става едно надцакване между президент и премиер. Виждаме как Станишев слуша лекцията, в която бива критикуван, след това пък той отговори със собствена пиаракция, участвайки в предаването "Сеизмограф" на бТВ, където бяхме поканени аз и лидерът на СДС Мартин Димитров. В петък вечерта ми се обадиха да ми се извинят, че няма да участваме ние, тъй като г-н премиерът е приел да участва. Казах си: ако Станишев е събрал куража и е решил да отвори блоковете, та затова напира да участва в "Сеизмограф", няма лошо. Не е проблем да се прескочи моето участие. Оказа се, че Станишев не е събрал кураж. Не само това, той направи едно участие, от което не можеше да се разбере защо всъщност толкова спешно е поискал да участва. Реших, че най-после той ще зарадва българите. 
- С какво го държи Първанов според вас?
- Не знам кой с какво го държи. Въпросът е, че тук става състезание по пропаганда кой е по-популист от двамата. Това състезание обаче не е придружено с никакви конкретни действия. При Първанов то не може да бъде направено, защото не е изпълнителна власт, а е представителна фигура и може да си говори каквото си иска. При Станишев обаче нещата са възможни, защото, ако Министерският съвет вземе решение, след един ден могат да бъдат пуснати реакторите, т. е. да се тръгне към стартирането им. Той обаче не излезе с ясно решение. Пак започна с едно усукване дали Брюксел ще разреши. Ние от Брюксел няма да дочакаме такова писмо с разрешение. Но понеже няма характера да го направи самостоятелно, заблуждава обществеността, че едва ли не правителството е готово - дори излезе информация, че стартирало блоковете. Или ги пускаш тези блокове, или си признай, че нямаш характер и не ставаш за управник, така го разбирам.
- Спомняте ли си какво заяви Сергей Станишев на конгреса на НДСВ миналата година - как се изказа за Симеон Сакскобурготски?
- Това беше едно венцеславене на Сакскобурготски, как Станишев се учил от него. Това беше едно отмятане на предизборните обещания, защото БСП дойде на власт с обещанието да разгледа въпроса с имотите на г-н Кобургготски. Той не само не изпълни това, а стигна дотам да го хвали като най-великия политик, от който той се е учил. На какво можеш да се научиш от Симеон Сакскобургготски?! Как да крадеш собствения си народ?! Ако трябва да приемем Станишев като добър ученик на Сакскобурготски, значи трябва да се готвим за големи грабежи от негова страна.
Като говорим за надпреварата или може би конфликта между Първанов и Станишев, трябва да отбележим, че идеята за т.нар. "Движение Напред" е проект на Първанов. Той стои зад този проект, много добре го ръководи, манипулира. Чрез него той смята плавно да превземе властта и да се направи мнозинство, което по-скоро да е подчинено на него, отколкото на Станишев като лидер на БСП. Това е един сблъсък между двамата в рамките на една партия, но този сблъсък започва да влияе зле на държавата, защото ще доведе до такива невероятни комбинации, че трябва да се простим с надеждата България да бъде управлявана с пробългарска държавно отговорно мнозинство и правителство, а пак да гледаме някакви странни неидентифицирани коалиции. Подготвя ни се един нов вариант на сегашната тройна коалиция.
- С наближаването на изборите управляващата коалиция се дистанцира от своето позорно решение за АЕЦ и се атакизира.
- Въпросът е дали това наистина ще стане.

*Интервю в предаването "Зад фасадата" по тв СКАТ



Тагове:   ДПС,   атака,   Гоце,   олигарха,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
1. анонимен - OtNHFGaJoUirSIQhVc
24.05.2011 22:16
That's not just the best ansewr. It's the bestest answer!
цитирай
2. анонимен - ftXZOMdl
25.05.2011 14:13
VqQoan <a href="http://agpuktspwqjj.com/">agpuktspwqjj</a>
цитирай
3. анонимен - FskHdBHfe
25.05.2011 19:27
R0Pyfu , [url=http://pjwlynlywgjt.com/]pjwlynlywgjt[/url], [link=http://kqwnunmdybob.com/]kqwnunmdybob[/link], http://vdchsdlgpzdb.com/
цитирай
4. анонимен - MkILaxWXftBKX
28.05.2011 13:58
zUrorC <a href="http://yujzpmrbsokn.com/">yujzpmrbsokn</a>
цитирай
5. анонимен - YOrBBbNU
31.05.2011 19:20
5puDFS , [url=http://xjkudvjdfqaa.com/]xjkudvjdfqaa[/url], [link=http://rumnflhwscxg.com/]rumnflhwscxg[/link], http://bhsemyoccqul.com/
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: zabylgarite
Категория: Други
Прочетен: 4464666
Постинги: 1910
Коментари: 3929
Гласове: 8224
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930