Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.03.2009 01:55 - Юнал Лютфи се снима с цигански тартор, убил старица за 3 лв.
Автор: zabylgarite Категория: Политика   
Прочетен: 961 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 28.03.2009 01:56


Юнал Лютфи се снима с цигански тартор, убил старица за 3 лв. Юнал Лютфи се снима с цигански тартор, убил старица за 3 лв. ДПС предизборно покровителства ромите във Велики Преслав

Зам.-председателят на Народното събрание Юнал Лютфи се снима с циганин убиец по време на предизборната си обиколка във Велики Преслав и лобира за правата на ромите в града. За това съобщи областният координатор на АТАКА в района Румен Русев, който изпрати снимката от в. "Шуменска заря". Асен Миленов Маринов, на 42 г. от Велики Преслав, е цигански бос и водач на един от клановете в града. През 1990 г. Асен извършва убийство по особено жесток начин на 78-годишната Петя Дунева Иванова от село Кочево, Шуменска област. Той убива бабата в къщата й заради 3 лева, които е имала старата жена в себе си. Асен получава 16-годишна присъда. Поради заболяване в затвора първо му отрязват единия крак, а после другия и Асен е пуснат предсрочно на свобода. Сега продължава да е едно от страшилищата на Велики Преслав, известен е със злобата и отмъстителността си, разказва Русев. Според него не е случайно, че Юнал Лютфи ухажва този цигански тартор, като по този начин показва на всички роми в района, че те са под особеното внимание на депутатите от ДПС. С публикуването на снимката се цели и всяването на страх сред останалото население на града, твърди националистът.
В своите срещи с мюсюлманите и циганите във Велики Преслав Лютфи е бил придружен от още двама депутати на ДПС - Четин Казак и Метин Сюлейманов. Циганите се оплаквали от голямата безработица и лошата хигиена на квартала, в който живеели - "Боровец". Юнал Лютфи прехвърлил вината на кмета, който "демонстративно провеждал политика на дискриминация към представители на малцинствата и не решавал най-дребните им социални и чисто човешки проблеми".
"Това не вярно, бюджетът, с който разполага общината, се разпределя равномерно за всички, няма дискриминация към никого", категорично заяви Румен Русев, който е и общински съветник на националистите в Шумен.
Циганите се оплакали и от решението на общината във Велики Преслав, с което им се забраняват шумните сватби и купони на открито. "Това е непряка дискриминация - всеизвестно е, че сватбите и празниците на ромите по традиция се провеждат на открито. Ще настояваме Общинския съвет да си промени политиката", обещал на присъстващите депутатът Четин Казак.
"ДПС депутатите ще използват всякакви средства - законни и незаконни, за запазване на резултатите от последните избори, когато хората на Доган спечелиха 3 депутатски места от Шуменско - този път са отделили 10 милиона за предизборна борба. Изключителната бедност и безработица кара циганите да посягат към тия пари и така накланят вота към една или друга политически сила", коментира Румен Русев.
http://www.vestnikataka.com/?module=displaystory&story_id=61429&format=html



Тагове:   атака,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: zabylgarite
Категория: Други
Прочетен: 4452280
Постинги: 1910
Коментари: 3928
Гласове: 8203
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031