Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.03.2009 01:57 - Волен Сидеров: Съд за министрите, подписали за БТК и енергото
Автор: zabylgarite Категория: Политика   
Прочетен: 731 Коментари: 0 Гласове:
0



Волен Сидеров: Съд за министрите, подписали за БТК и енергото
Паника в Агенцията по приватизация след сигнала на АТАКА до ДАНС

Политиците и оценителите, участвали и подписали сделките за приватизацията на БТК и електроразпределителните дружества да бъдат съдени, заради загубите който са нанесли на държавата. Това поиска лидерът на АТАКА Волен Сидеров, който вчера внесе сигнал за грабителските сделки в ДАНС. Основният виновник за престъпната продажба на БТК е министър Николай Василев, обяви Сидеров. Според него министърът от НДСВ трябва да бъде разследван и съден, защото Наказателният кодекс позволява това. Затова националистите настояват ДАНС да даде информация кои са основните лица от страна на правителството и от Агенцията по приватизация, които са водили приватизационния процес.
Сигналът на АТАКА предизвикал паника в Агенцията по приватизация. Щом научили за сигнала в агенцията привикали служителите си и им заповядали да не дават информация за договорите, обяви Сидеров.
Затова в писмо до директора на ДАНС Петко Сертов лидерът на АТАКА настоява още да бъде разследвано какви са активите на БТК и на електроразпределителните дружества при обявяването им за приватизация и какво е съотношението между тези активи и цената на продажбата. Освен това от АТАКА попитаха и кои са фирмите - оценителки на тези активи, били ли са извършени при оценяването нарушения и ако има такива, защо са допуснати.
БТК беше продадена за 230 млн. евро на "Вива Венчърс" през 2004 г. Малко по-късно миноритарният пакет акции на телекома е продаден за 300 млн. евро. През 2007 г. "Вива Венчърс" препродаде своя дял за над 1,3 млрд. евро. Това е пълен абсурд и говори за една престъпна сделка, категоричен беше лидерът на АТАКА. Независими оценки, направени при приватизацията на телекома обаче показват, че активите на дружеството са били занижени с милиони левове, посочи Сидеров. Според него на тези оценители също трябва да бъде потърсена съдебна отговорност, защото са ощетили държавата с милиони евро. 
В момента не е ясно кой е собственик на БТК, след като американската AIG фалира и реално е национализирана, посочи Волен Сидеров. Според него това означава, че телекомът ни е държавна американска собственост.
Подаваме сигнал до ДАНС, защото и БТК, и електроразпределителните дружества са част от националната ни сигурност, затова само тази служба може да ги разследва, поясни националистът.
Сидеров ще иска среща с Петко Сертов другата седмица, за да види как вървят разследванията по други сигнали, които партията е дала на агенцията. Тепърва ще има още документи, които ще внесем в ДАНС за други престъпни сделки като приватизацията на Български морски флот, БГА "Балкан" и "Бояна филм", уточни лидерът на АТАКА.




Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: zabylgarite
Категория: Други
Прочетен: 4452257
Постинги: 1910
Коментари: 3928
Гласове: 8203
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031