Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.04.2009 22:06 - Има ли чадър над ВИП синчетата
Автор: zabylgarite Категория: Политика   
Прочетен: 6576 Коментари: 16 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Има ли чадър над ВИП синчетата

Казват, че родителите не са виновни за действията на децата си, когато те са пълнолетни. Но има и друга поговорка - че крушата не пада по-далеч от дървото. Коя от двете мъдрости е по-вярна, особено когато става въпрос за “рожби” на хора, които разполагат с власт, преценете сами.

Две синчета на партийни ръководители убиха свои връстници преди броени дни в два различни инцидента. Сега и двамата татковци търсят помощ от кардиолог.

Обществото се скандализира, сякаш му е за първи път. А всъщност от Чорбаджи Нено насам историята непрекъснато се повтаря.

Синковците на първенците не са по-безгрешни от своите простосмъртни другари. Не са и по-големи престъпници. Кратък преглед през последните години показва, че при пиянско шофиране или бой в повечето случаи татковците удрят едно рамо, където и пред когото трябва. А пък Темида после услужливо си е затворила очите - нали и рожбите на нейните служители - правосъдни министри, съдии, прокурори, понякога сериозно загазват..

Една от най-разтърсващите драми с участието на “дете на властта” се случи преди малко повече от месец във Варна. Синът на местния лидер на СДС и общински съветник Цанко Цветанов - Георги, на 6 март брутално закла 21-годишната студентка Радостина Евтимова. Таткото не напусна политическата сцена, а се оттегли само докато тече разследването.

Вече 47 дни задържаният за убийството на момичето Георги Цветанов пази пълно мълчание за престъплението и не признава вината си. Все още не са готови ДНК експертизите. За сравнителен анализ в Института по криминалистика и криминология бе изпратена съдебномедицинската експертиза на Радостина Евтимова заедно с веществени доказателства. Експерти трябва да изяснят дали жертвата е била изнасилена с предмети след смъртта си.

Любопитно е поведението на таткото Цанко Цветанов в цялата тази кървава трагедия. Част от съпартийците му настояха той незабавно да си подаде оставката като член на НИС и градски лидер на СДС. Той си спести единствено участието в предизборния щаб на СДС и се отказа да лансира кандидатурата си за парламента. Запази обаче влиянието си в морската столица заедно с местните си постове. Въпреки това скандалът очевидно се отрази и на здравословното му състояние, защото внезапно получи сериозни сърдечносъдови проблеми и на практика не участва в обществено-политическия живот на града.

По коренно различен начин постъпи бащата на задържания за двойното убийство в столицата по Великден Илиян Тодоров. Председателят на общинския съвет в Перник и зам.-шеф на БСП в областта Венцислав Тодоров подаде веднага оставка от всички постове (още на стр. 12-13).

Но да се върнем в морската столица, откъдето е и друг емблематичен случай за погазване на закона, при това не само от син, ами и от внук на човек от високите етажи на властта. Христо Данов-внук, общински съветник от Варна, избран с листата на Народняшката земеделска партия “Н. Петков”, вече 7 месеца е в следствения арест. От Варненската окръжна прокуратура уточниха, че на 27-годишния внук на Христо Данов, бивш вътрешен министър и председател на Конституционния съд, е предявено окончателно обвинение. То е за участие в престъпна група, организирана и ръководена от баща му Веселин Данов, за склоняване на жени към проституция, пране на пари и трафик на хора. Христо ще отговаря и за изнудване с 2000 евро на Николай Иванов-Киреча, собственик на публичен дом.

Бащата и синът все още не са извадени от състава на Варненския общински съвет, където бяха сред най-атрактивните съветници.

Христо Данов има юридическо образование, но не е практикувал адвокатската професия като покойния си дядо. През 2003 г., когато Данов-внук бе в началото на политическата си кариера, младежът каза пред репортер на “Нощен Труд”, че ще следва пътя на дядо си и иска да е като него. Христо не признава вината си и твърди, че обвиненията срещу него са напълно безпочвени. От 12 септември м.г., когато бе арестуван, той на два пъти поиска промяна на мярката си “задържане под стража” в по-лека заради здравословни проблеми. Съдът обаче прецени, че заради изкривена носна кухина на младия арестант не му се полага да излезе от килията.

Големи неприятности със сина си Пол имаше и бившият щангист Гълъбин Боевски миналата година. Тогава той все още бе общински съветник от ГЕРБ в София. Работата му в местната власт приключи, след като 15-годишният му наследник простреля и рани с газов пистолет свой съученик. Като морален акт Гълъбин Боевски хвърли оставката си..

Депутатски чеда газят законите

Синовете на няколко бивши и настоящи депутати също попаднаха в полицейските сводки със свои провинения.

На 1 януари 2002 г. близнацитеГеорги и Александър,синове на тогавашния депутат от НДСВ Димчо Димчев, пребиха пожарникаря от Димитровград Андрей Несторов след спречкване в тамошната дискотека “Бакара”. Пребитият огнеборец получи част от обезщетението си след повече от 6 години съдебна сага в съдилищата на Димитровград, Хасково и София.

Близнаците бяха осъдени от Районния съд в Димитровград да изплатят на пребитото момче обезщетения от по 3 хил. лева.

Братята тогава бяха осъдени условно на по година затвор с тригодишен изпитателен срок, което те обжалваха. Това продължи още 4 години. Присъдата на близнаците Димчеви беше потвърдена през пролетта на 2008 г. от Хасковския окръжен съд. През декември същата година я потвърди и Върховният касационен съд.

Най-голямата битка в съдебната зала беше за това дали челюстта на Андрей Несторов е била счупена при побоя, или само напукана.

“Осъдените проявяват активност и добро желание за изплащането на обезщетението на Андрей Несторов”, съобщи вчера за “Труд” адвокатът на пребития пожарникар Коста Костов. Близнаците вече са превели голяма част от дължимите суми. Готови са да платят и лихвите.

Друг инцидент с участието на депутатски наследник в региона бе при откриването на четиризвездния хотел “Европа” в Хасково в нощта на 27 срещу 28 май м.г.

Барманът Дичо Транкиев заяви месеци по-късно пред Нова телевизия, че е бил пребит от депутата от БНС Иван Стаматов и сина му Георги,които са собственици на хотела.

Деца на правосъдни министри хулиганстват

якаш по ирония на съдбата деца на министри на правосъдието се оказаха нередки обекти на полицията и съдебните органи. Такива са случаите с правосъдния шеф в кабинета “Сакскобургготски” Георги Петканов и предшественика му в правителството “Костов” Теодосий Симеонов.

Наследникът на настоящия конституционен съдия Петканов - Петър, влезе в криминалните хроники на 2 август 2006 г. Тогава бизнесменът Кристиян Василев, който работи в Норвегия, обвини младежа във вандализъм.

Василев обяви, че след среднощен запой в морското курортно селце Лозенец, Петканов-син потрошил луксозния му джип БМВ Х5. Возилото струвало 135 хил. лв.

Бизнесменът Петър се качил на предния капак на джипа, после се е претърколил през тавана, паднал на задния капак, счупил е стъклото и накрая се озовал на земята. “Щом го заловихме, младежът обяви: “Аз съм Петър Петканов - юрист и министерски син”, обясни тогава Василев. Младежът заплашил, че щеподаде жалба за телесна повреда. По случая бе образувано дознание. След З месеца делото бе спряно заради липса на доказателства, защото единственият отпечатък на Петър бил на капака, а това не било възможно, ако е бил пиян, както твърди бизнесменът, мотивира се прокурорът по делото. Междувременно стана ясно, че Василев е бил ранен в Осло.

Синът на Теодосий Симеонов - Стефан, пък стана известен като побойник. Той бе уличен през 2000 г, че е прострелял в петата 30-годишния Страхил С. при скандал в плевенска дискотека. Същата година предизвика погром в дискотеката на с. Брестовец.

През април 2002 г. Стефан е обвинен в побой на таксиметровия шофьор. За последното отнася 100 лв. глоба от съда.

През 2005 г. той посяга и на двойка свои познати, за което те подават жалба.

И в БСП имат проблеми

Един от най-известните потомци на политици е Кирил Добрев - син на покойния Николай Добрев. В момента наследникът е депутат от БСП и член на соцръководството, Той обаче също беше “клиент” на МВР и съдебните власти.

Добрев, който сега е на 37 г., бе задържан на 17 май 2000 г. заедно с приятеля си Илиян Насков близо до граничния пункт “Калотина”. Причината - сигнал за незаконен пренос за 215 000 германски марки и 43 000 долара, получени от сръбския гражданин Бранислав Жечевич. Службите установили, че сърбинът за по-малко от месец внесъл още 710 000 маркии 42 000 долара у нас. При разпита в полицията Добрев обяснил, че парите са от търговски сделки. По-късно слух го забърка във връзки със сина на Слободан Милошевич - Марко.

Депутатът отрича.

Един от най-скандалните наследници на висш политик е Георги Боков - син на Филип Боков. Бащата беше шеф на кабинета на Станишев, а сега - посланик в Словения. През 2006 г. майката Юлия Владикова казва пред “Труд”, че е изгубила броя на делата и присъдите на сина. През април се очаква Софийският градски съд да потвърди или отхвърли обжалваната присъда от година и половина затвор на Боков-младши за побой и заплаха за убийство срещу майка си заради пари. Има и присъда от 1 г. за незаконно оръжие.

Боков-младши е и прочут автокрадец - първият му арест е през 1994 г. От 1996 г. до 2000 г. бе хващан още 4 пъти в София и Русе. Докато тече 3-годишна условна присъда, Боков бе спипан още 2 пъти с чужди коли.

Темида брани своите рожби

Три години след като антимафиоти разбиха организация за източване на банкомати с фалшиви карти в Силистра, присъда по делото няма. На 1 юни 2006 г. при акция на тогавашната НСБОП в дунавския град бе задържан синът на съдийката от Окръжния съд Галя Антонова- Христо В. Като свидетел бе привлечен Явор. Д., син на зам. окръжната прокурорка Даниела Неделчева.Срещу Христо В. бе повдигнато обвинение, че е част от група за източване на банкомати.

Делото обаче се прехвърли в София, тъй като всички съдии и прокурори в Силистра си направиха отвод. От прокуратурата в града информираха още, че Христо В. и свидетелят Явор Д. живеят и до днес в столицата, където са прехвърлени всички папки по случая

Драма и с шефа на горите

Синът на шефа на Агенцията по горите Стефан Юруков - Илия, бе задържан през 2006 г. за отвличане и побой на две 17-годишни момчета. Инцидентът стана само месец след като Илия получава 3 г. условно за опит за убийство.



Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
1. анонимен - Привет
23.04.2009 23:32
Много е хубаво, че четеш вестници, публикацията си я бива. Но, моля, посочи източника си - в. "Труд". Не за друго, просто го изисква коректността. Благодаря.
цитирай
2. tera - Като гледам, че никой не смее да се изкаже по въпроса освен един анонимен, ще взема думата
23.04.2009 23:57
Причината е в това, че в България открай време се вихри синдром, наречен "шуробаджанащина". Или както се беше изказал някой си лидер - в България всички са "братовчеди".
И поради тази причина никой не ще с никого да си разваля рахатлъка. Което автоматично означава, че тук понятието "гражданско общество" е просто мираж!

Ако се опълчиш срещу някого моментално ще загубиш "ценни връзки". И затова всички си трят или се покриват един друг. Понеже се вихрят тук периодично спорове за София и провинция, като софиянка (поне от две поколения) в този контекст да успокоя топката и да се получи консенсус :) България цялата си е една голяма провинция, начина на мислене си е този - какво ще кажат комшиите? И докато е така все ще сме си на това дередже и няма да мръднем и йота напред.

Защото хората във властта точно поради тази причина смятат, че са безнаказани и закон не ги лови. И възпитават същото чувство у децата си. Така е било и преди, така е и сега, да видим как ще е занапред... :)
цитирай
3. raylight - Става дума
24.04.2009 00:17
главно за синчета на БСП номенклатура, т.е. наследници на терористи, продължили традицията
цитирай
4. tera - Хайде да не четем като дявола евангелието
24.04.2009 00:43
Става дума за всякакви богопомазани синчета без изключение. И в постинга има достатъчно примери - дали е БСП, СДС, НДСВ и т.н. - все тая. Който се докопа до властта и моралът му отива не към нула, ами направо към минус безкрайност :)
цитирай
5. zabylgarite - Правосъдието
24.04.2009 01:19
в България днес е просто една сделка.
Как ли е по света?
цитирай
6. zabylgarite - Прав си
24.04.2009 08:31
че не съм посочил източник на статията.Там откъдето я копирах,просто нямаше източник.Разбира се,че трябва да има линк.Почти винаги се старая да не го пропускам.Но ми се стори много добра и затова я сложих тук.Поздрави.
цитирай
7. zabylgarite - Kолкото до вестниците
24.04.2009 10:10
не смятам,че е някакъв плюс че се четат честници,след като те отразяват вече минали събития от предния ден.И са основен слуга на властта,особено Труд.Някои му казват Труп.То не беше ухажване,то не знам си какво,то не бяха приеми,банкети и суети заедно с властта.А пенсионерите мрат,здравеопазването е в кома.Както и всичко в България.Те живеят в собствения си свят,ние им пречим на властите.Ако не им трябваше някой да бачка,отдавна да са ни изпотрепали или изтровили.Което все пак правят и се опитват безмилостно.
цитирай
8. snejkata - snejkata
10.05.2009 17:09
А сме били правова държава...просто нямам думи/какво да добавиш/то си е просто ясно като в бял ден какво се случва тук и защо сме на този хал-от криворазбраната цивиливизация
цитирай
9. анонимен - IdBnmRNtwfyJ
24.05.2011 11:49
And I thugoht I was the sensible one. Thanks for setting me straight.
цитирай
10. анонимен - meGBZxNY
24.05.2011 15:06
Ppl like you get all the banris. I just get to say thanks for he answer.
цитирай
11. анонимен - KjOsPNAuHW
24.05.2011 15:17
CPKroN <a href="http://rdjnaoikafio.com/">rdjnaoikafio</a>
цитирай
12. анонимен - DXEdCmKqrsGWIqgwfB
25.05.2011 13:49
gLrUvo <a href="http://jlsngmhgzyqf.com/">jlsngmhgzyqf</a>
цитирай
13. анонимен - kizcjtchrFmnhdNl
25.05.2011 18:34
xFbkfy , [url=http://clnidvdjmoae.com/]clnidvdjmoae[/url], [link=http://kpoqkegvzjrt.com/]kpoqkegvzjrt[/link], http://bwhooddxgkxj.com/
цитирай
14. анонимен - bkdksVUbqDXzxraxkj
25.05.2011 19:49
Fyop3J , [url=http://pnrptvvurirv.com/]pnrptvvurirv[/url], [link=http://tzoqxqarkmzg.com/]tzoqxqarkmzg[/link], http://hguyoqsuqprw.com/
цитирай
15. анонимен - zPjPBMinyJx
28.05.2011 14:37
YNJBWE <a href="http://cesijoagxnnj.com/">cesijoagxnnj</a>
цитирай
16. анонимен - YrPbRmqipDf
31.05.2011 17:44
eapLD2 , [url=http://ydmoaspqjzuy.com/]ydmoaspqjzuy[/url], [link=http://vprsklsulgem.com/]vprsklsulgem[/link], http://dwzrgnecfuxn.com/
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: zabylgarite
Категория: Други
Прочетен: 4462023
Постинги: 1910
Коментари: 3929
Гласове: 8220
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930