Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.07.2009 16:42 - Банкерите, агенти на ДС, са виновни за ограбването
Автор: zabylgarite Категория: Политика   
Прочетен: 763 Коментари: 0 Гласове:
0



  Банкерите, агенти на ДС, са виновни за ограбването

 

 

След поредното разсекретяване на досиета стана ясно, че всички председатели на БНБ от десети ноември чак до 1997 г. са били сътрудници на ДС. Най-важните техни заместници - също. Институцията, която оперира с парите на държавата, е била плътно покрита от кадри на бившите тайни служби на комунистическа България - и на практика превърната в клон на бившата уж Държавна сигурност. Нищо чудно, че именно през деветдесетте години България преживя огромна финансова криза, която спря развитието ни като държава с цяло десетилетие.
Каквото и да говорим за комунизма, няма как да не отчетем, че по време на тоталитарното управление на България страната ни придоби огромен запас от финансови средства. Същите тези средства, с които младата демократична държава можеше да стъпи на краката си и да се развие бързо, изчезнаха безследно в началото на прехода. И всичко това, под покровителството на въпросните председатели.
Става дума за създаването на кухи банки, които всъщност бяха инструменти за прехвърляне на държавните финансови активи в частни джобове - чрез прословутото "рефинансиране", осъществявано именно чрез подписите на въпросните банкови босове. Само в Първа частна банка потънаха към 26 милиарда лева именно чрез този механизъм.
Става дума за манифактурата за производство на кредитни милионери, за безсрамните банкови фалити, подготвени по времето на Беров и реализирани при Виденов. По това време милиони български граждани загубиха спестяванията си, отново потънали в джобовете на господата от ДС.
Става дума за голямото банково ограбване на страната ни, останало изцяло безнаказано. У нас няма нито един осъден банкер, с изключение на някакви дребни риби, подхвърлени на обществото. Повечето от същинските виновници за финансовия колапс у нас и заграбили милиарди дори успяха да осъдят държавата за това, че си е позволила да им търси отговорност.

Стамен Виденов, София




Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: zabylgarite
Категория: Други
Прочетен: 4463280
Постинги: 1910
Коментари: 3929
Гласове: 8221
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930