Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.07.2009 16:38 - Областен на ДПС хариза 117 дка от Морската градина във Варна
Автор: zabylgarite Категория: Политика   
Прочетен: 740 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 24.07.2009 16:40


Частна фирма взeма апетитните терени без търг

 

Областният управител на Варна Христо Контров, който е от квотата на ДПС, харизал 117 декара от Морската градина във Варна. Имотът е бил продадени без търг на частната фирма "Холдинг Варна". Теренът е разделен на 5 парцела, които са до самия морски бряг. Според Контров апетитните имоти на морета били свлачищни терени, които спешно се нуждаели от укрепване
Депесарят заявил, че на инвиститор първи клас може да се продават по негово предложение определени имоти без явяване на търг, а само след оценка от независими оценители.
"Лицензирани оценители са направили оценка на тези 5 терена и е взета по-високата цена. Горе-долу, като се направи аритметиката, излиза около 100 хил лева декарът. Аз мисля, че е добра цена. Държавата не може и няма средства да озапти този свлачищен район", коментира Контров.
Фирмата се е сдобила с апетитните терени за сумата от близо 12 милиона лева, което означава, че един декар е струвал на холдинга около 100 хиляди лева.
Продажбата на въпросните парцели е станала без търг и на база пазарна оценка, извършена от независими лицензирани оценители. Тя е направена с изричната благословия на министрите на регионалното развитие и благоустройството и на икономиката и енергетиката.
Според заявеното през 2007 г. "Холдинг Варна" трябва да вложи в облагородяването на местното крайбрежие 73,1 млн. лв. и да разкрие 350 нови работни места.
Идеята за превръщането на варненското крайбрежие в модерно място се зароди още през 2002 г. Тогава се предвиждаше край морето да се вдигнат казина и лъскави хотели. В хода на реализацията на амбициозната идея обаче едно по едно отпаднаха заложените грандиозни предложения. Консорциумът, който работи по проекта, се ограничи с изчистването на ивицата от голяма част от заведенията, възстановяването на стария облик на къпалните, преасфалтирането на алеята и отварянето на голяма част от нея за свободен достъп на автомобили.

  Слугата на Доган разпердушини Морската градина

 

 

 Морската градина скоро ще остане само в спомените на варненци. Части от нея най-безсрамно се разпродават за жълти стотинки, други пък се връщат на реститути. Точно преди управлението на тройната коалиция да отиде в историята, а надяваме се нейни представители и в затвора, едно сериозно парче от прекрасния крайморски парк бе харизано на частна фирма от губернатора на ДПС.
Времето на въпросната сделка не е избрано случайно, като се има предвид, че дните на Христо Контров като областен управител на Варна са преброени. Подобно на министрите от проваления кабинет Станишев, които в последния момент си назначиха съпартийците на сладка работа зад граница и уредиха фирми с апетитни концесии, и избраникът на ДПС се разбърза да угоди на когото трябва. Адмиралът не се посвени да приеме поста, въпреки че варненци го посрещнаха с освиркване заради съгласието му да слугува на Доган. Явно той добре си е направил сметката, а за обикновените варненци ще остават само снимки от любимия им парк.


http://www.vestnikataka.com/?module=displaystory&story_id=66323&format=html



Тагове:   ДПС,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: zabylgarite
Категория: Други
Прочетен: 4458395
Постинги: 1910
Коментари: 3929
Гласове: 8214
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930