Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.07.2009 16:46 - Срамната близост между сините и Първанов става явна
Автор: zabylgarite Категория: Политика   
Прочетен: 2335 Коментари: 3 Гласове:
1



Срамната близост между сините и Първанов става явна image

22 Юли 2009

image Задкулисното им съглашение лъсна като тиган на месечина и на последните президентски избори, когато, в името на преизбирането на Първанов, Костов издигна неизбираемия Неделчо Беронов.

Тази година,  докато се подготвяше приемането на президентската идея за "мажоритарни" депутати, Първанов и тандемът БСП-ДПС приклещиха Иван Костов с предложението за вдигане на бариерата за коалиции до 8%. Не е случайно, че внасянето й в закона бе поверено на нещото, наречено РЗС. Така БСП и ДПС оставаха чисти, а като автор на предложението се изтъкваше Янето. Тя беше внесена с едничката цел да бъде после отменена от президента. Иван Костов трябва да целува ръцете на Първанов, защото ако не беше наложил вето на 8 процентната бариера, в 41-вия парламент нямаше да има "сини" депутати. На 5 юли те получиха едва 6.76% от вота.  Пита се на какво отгоре базират претенциите си за участие в управлението Иван Костов и неговият ординарец Мартин Димитров?

Ако съдим по кулоарния шум, който вдигат около съставянето на правителството, човек би помислил, че са спечелили не мижавите 6.7% от гласовете, а поне една четвърт!   Вместо да разсъждават над екзистенциални въпроси като "Защо, въпреки обединението на ДСБ със СДС, хората не ни щат?" и "Дали следващия път ще успеем да минем и 6-те процента?",  те се напъват да получат министерства. На какво отгоре?! Нещо повече, Иван Костов, когото социологът Чавдар Найденов определя като "разделителната линия между народа и преходния елит", поставя условия пред спечелилата 116 депутата ГЕРБ каква политика да води. Дискредитираният политически фосил предявява претенцията да диктува на ГЕРБ  с кого да работи в парламента.
Излиза, че ГЕРБ няма право да разчита на подкрепата на АТАКА, защото тя не харесва на Костов.

Вчерашните увъртания на Мартин Димитров, че "сините" искали да участват в правителството не точно с министри, а поне с "експерти" (Агенция "Фокус", 21 юли)  напълно съответства на лековатия му образ на политически ординарец. Какво значи "експерти", ако те са в същото време и партийни членове, че и депутати? Екатерина Михайлова станала "експерт", представете си! Значи, че независимо каква табела ще си сложат отпред, правителството ще бъде коалиционно. И ще се потвърди "вампирският" клип, който предупреждаваше, че който гласува за Борисов, ще вкара в управлението Костов.

Местенцето, където чепикът стяга Костов, се казва АТАКА. С нейните 21 депутата тя гарантира, че проектокабинетът на ГЕРБ ще бъде приет. Да, обаче това маргинализира костовата парламентарна група. От Костов нищо не зависи. Нищичко  не може да изклинчи за себе си и Янето. И двете парламентарни групи с общо 25 депутата биват изтласкани в политическата периферия. Затова вече три седмици съскат от злоба и сеят интриги.
http://www.ataka.bg/index.php?option=com_content&task=view&id=4586&Itemid=91


Тагове:   Гоце,


Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
1. boristodorov56 - Егатни и манинулатора!
24.07.2009 16:58
Тези приказки - 100 пъти съм го казвал - са за пред
селския мегдан.

Ти утрепа и коня и магарето!

Събра Костов и Първанов!

ИСТИНАТА Е, ЧЕ СТАВА ВЪПРОС ЗА ОБЪРЗАНИТЕ С ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ.
НИКОЙ никому НИКАКВИ ДРУГИ УСЛОВИЯ НЕ Е ПОСТАВЯЛ.

ЗА БЪЛГАРИТЕ Е ЯСНО ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС.

ДРУГОТО Е ОТ ДС И КуМЪНИЗИТЕ!

Поздрави и от мен!

цитирай
2. zabylgarite - Koстов
24.07.2009 21:15
имаше шанс заедно с Петър Стоянов да останат в историята,но не спря комунистите.Имаха пълната власт,всички бяхме с тях,какво им трябваше повече? Но не ги спряха,и сега сме в абсолютна мизерия. Костов със 137 депутати не спря комунистите.Дано Бойко със 116 го направи.
цитирай
3. zabylgarite - още нещо
29.07.2009 06:41
Корените на "Костовизма" не са в " Маккартизма", а Костов е най-прилежния приложител на "Рейгъновия неолиберален икономически модел" в България ( с родител Милтън Фридман-Milton Friedman) и го е правил под диригентската палка на Джорд Сорос, който е инструмента на Рейгън в налагане на неговата политика в младите източни демокрации, а "брейн тръста" е ЦРУ.

Всички организации на СДС са основани и финансирани от Джорж Сорос: Отворено общество", "Центърът за либерални стратегии", "Центърът за демокрация", ИПИ( Институт за пазарна икономика), който е архитектът на приватизацията при правителството на Иван Костов.

Джордж Сорос внесе Рейгъновия икономически модел в страните на източна Европа, като подкупи част от бившите елити на Комунистическите партии.

У нас те са Лукановците, които сега са ядрото и ръководството на БСП и които си създадоха "опозиция" от прилежен кръг около тях СДС.

В Русия те бяха Горбачовци и Елцинци.

Целта бе, да сe приватизира до дупка държавната собственост като се махне държавата от всякъде, икономиката да се развива стихийно, без регулативната намеса на държавата и липсата на държавна социална система.

Рейгъновият модел бе внесен ( по съвет на американците) без наличието на антикoрипционни законодателства, касаещи държавните служители изготвящи приватизационните схеми, с които да се отделят корпоративните интереси от властта и политиката..

Точно това донесе огромна корупция и разграбване на безценица държавната собственост, роди олигархия във всички партии, управлявали през прехода с незаконни средства и незаконно придобита собственост.

Източната социалистическа система имаше много общи черти в собствеността и социалната си система с тази на старите членки на ЕС от Западна Европа, които от края на ВС/Втората Световна/ Война също се управлява от леви сили.
Западна Европа строеше от Войната до края на 80-те години "държавен планов капитализъм" с регулирана икономика-друг вид "социален капитализъм", разликата бе, че в източна Европа икономиката нямаше пазарни функции, в Западна Европа имаше.

Също разликата бе в ПОЛИТИЧЕСКАТА СИСТЕМА.

Западняците под натиска на десните сили също извършиха либерализация на икономиката си от края на 80-те години, но въобще не приложиха "рейгъновия модел", използваха други приватизационни методи, без да развалят социалната си сфера в изградената от тях след Войната уникална"Европейска социална държава". И до сега са оставили 40 % държавно регулирана икономика в стратегически отрасли, но го извършиха при прилагането ПЪРВО на специално антикорупционно законодателство, в основата на което стои т.н. "закон за конфликт на интереси", касаещ държавните служители и който те имат от началото на създаване на ЕС в 1952 г .

Това не се знае от Българския народ, защото стоеше зад "желязната завеса" на Студената война, а Сороските организации създадоха "информационна завеса" с цел да не се познава Западна Европа от българското общество и което роди рецидивите на Втора Студена война след 1989 г. и ново разделяне на Европа.

Да приложиш по този начин един крайно различен икономически модел е просто убийствено за икономиката, тя се срина изцяло.

Но това бе целта на Сорос и САЩ- да унищожат икономиките на страните . А нямаш ли икономика, нямаш и държава, ставаш лесна играчка и пълен сателит в техни ръце, с единствената цел да подрива ЕС чрез сателитите си.
Рейгъновският икономически модел бе успешно приложен у нас чрез "Плана Ран Ът", който се изготви от Търговската камара на САЩ по искане на Андрей Луканов и се изпълняваше от всички правителства в прехода до ден днешен неотменно. За "Плана Ран Ът" ще прочетете в нашите интернетни страници, ето ТУК.

Не случайно САЩ стана първия поддръжник на влизането на страни като Румъния и България в ЕС "с политическо решение", а не за икономически заслуги - те са верни лакеи на САЩ.

Сега САЩ съдейства за членството на друг негов лакей- Турция, която икономически и цивилизационно ще подрива ЕС.

Разчита се на десните сили, които управляват ЕС в последните 10-15 години, сервилни негови лакеи .

Целия преход в България премина без антикорупционно законодателство, Костов не пожела да създаде такова, пак под диктовката на Сорос, защото самият САЩ нямат такова законодателство по подобие на европейците.

БСП не пожела да изкара кирливите ризи на СДС управление, нито да ги накаже, защото "гарван гарвану око не вади".

Виждайки, че няма нова политическа алтернатива да измести БСП от политическия живот, Костов се стреми пак да влезе в Парламента, за да си стои там под покровителското крило на БСП.

цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: zabylgarite
Категория: Други
Прочетен: 4465369
Постинги: 1910
Коментари: 3929
Гласове: 8226
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930