Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.09.2009 11:09 - Стефан Гамизов-някои нещица
Автор: zabylgarite Категория: Политика   
Прочетен: 22267 Коментари: 4 Гласове:
0



"Кажи ми кои са ти приятелите за да ти кажа какъв си."

Да започнем с думите на Харалан Александров за Гамизов изречени по БТВ: "Той е типичен self made, той е работил в гигантски корпорации. Това, което говори, не е извлечено от теорията, а от практиката. Нарекоха го агент на промяната. Той не просто отразява действителността, а я размества." и още: "В негово лице разпознавам за първи път в България автентичен самосъздал се граждански активист от англосаксонски тип. Съчетанието от качества като предприемчивост и религиозност, прагматизъм и идеализъм, методичност и вдъхновеност, патриотизъм и космополитизъм е присъщо на американската гражданска култура и за жалост е доста рядко по нашите земи."

Да видим биографията на въпросния „самонаправил се” Стефан Тодоров Гамизов. Роден е на 15 април 1971 г. в Лясковец, в семейството на Савина и Тодор Гамизови, но след развода на родителите майка му го взема и се завръща в Монтана при бабата и дядото Стефан и Вера Боцеви където живеят в панелка в покрайнините на града. Братът на майка му Светослав Стефанов Боцев, инженер в местен завод замества липсващия баща. След промените вуйчото започва частен бизнес и в момента участва в три фирми „Триада проект” ООД, „Триада инженеринг ООД”. „Монтекс-М инвест 96” АД, както и в „Геримакс” ДЗЗД, а е и политически активен. Участва в три поредни избора за местна власт, в листите за общински съветници на ВМРО-БНД през 1999-та година, широка дясна коалиция "За Монтана" през 2003-та и коалиция "ЗАЕДНО ЗА МОНТАНА" в 2007-ма година.

Стефан през 1988 г. завършва природоматематическата гимназия. После следва в Минно-геоложкия институт в София. Успоредно с това започва и дребен бизнес като регистрира с Решение 1822 от 14.09.1992 г. на Окръжен съд – Монтана фирмата „Стефан Гамизов – Комерсиал” ЕТ с предмет на дейност „Търговия на дребно в неспециализирани магазини, предимно с хранителни продукти, напитки и тютюневи изделия”. Следва тежко заболяване на 24 години, (за което той не иска да говори, а враговете му твърдят, че е лежал на 4-ти километър в София) поради което прекъсва образованието си. На 30 години оздравява и както самият той твърди, е уверен че: „може да се справи с всичко, даже и със смъртта, когато тя идва, без да й е време". Връща се в университета, взема някой друг изпит, но после го напуска, защото преценява, че няма смисъл.

През 1997 г. сключва брак с Боряна Дякова, с която имат две деца. Техен кум става Асен Дюлгеров – по това време секретар на Столичната община и дясна ръка на кмета Софиянски - кмет образец на честност и почтеност, доказано и от съда. Дюлгеров е интересен човек. Понастоящем е във:

1. Фондация "Св. Великомъченик Мина",

2. Фондация "Евро-Атлантически трансплант алианс",

3. Статус инвест” АД.

4. Сдружение "Българска асоциация на тъканните банки"

5. Сдружение "Агенция за устойчиво развитие и евроинтеграция-екорегиони"

6. „Национален консултант по обществени поръчки” ООД,

7. Манастир "Св. Крал"

8. „Екозона” АД,

9. „АГФ Консълтантс” ИНК. – регистрирана на Британските Вирджински острови

а преди време е участвал още във

1. Фондация "РЕФЕРЕНДУМ.БГ", (заедно с Гамизов разбира се)

2. Фондация "Американо-Българска Фондация за развитие на медицината и биотехнологиите"

3. Сирлещов, Дюлгеров и партньори ДЗЗД,

4. Сдружение "Национална асоциация правна инициатива за местно самоуправление"

5. Сдружение "Екозона София"

6. Политическа партия "Съюз на Свободни демократи"

7. "Еколониа" ООД,

Въпреки рамото на толкова всестранно развит човек като Дюлгеров – политик, администратор, предприемач, консултант, християнски активист, благотворител и какво ли още не, бизнесът на Стефан Гамизов нещо не потръгва. През 2002-ра учредява и сдружение „Национален клуб по приложна стрелба-Динамик", в което е съуправител с Тодор Коцев - сина на покойния вече Венелин Коцев (член на секретариата на ЦК на БКП, зам.-министър по машиностроенето). Вижда се вече червената връзка.

Оттук насетне започват легендите на Гамизов: „....че е имал бизнес в Румъния и там се е запознал с представители на японската компания „Мицуи", които „много го харесали". И понеже „Мицуи" искали да пробият в нашите ТЕЦ-ове, избрали го да продава булдозери и гумени ленти за рехабилитацията на 1-4 блок на ТЕЦ-2 на „Марица изток". Гамизов пробил....” После следват хвалбите му за собствената компания: "Собственик съм на една от шестте компании в Европа, които се занимават с предотвратяване на т.нар. лоши бизнес практики. Това означава, че ние се занимаваме с унищожаването на всичко онова, което е толкова мразено в българското общество - корупция, заговори, различни форми на измами и злоупотреби – за корпоративни клиенти...." И така нататък и така нататък.

Е добре, да видим този борец срещу корупцията. Гамизов основава през 1999 г. "ЕС ДЖИ Инженеринг" ЕООД (Решение 1 от 05.03.1999 г. по ф.д. 3118/1999 г. на Софийски градски съд, партиден № 49929 рег. 1, том 543, стр. 38, със седалище - район Младост, п. код 1719 ж.к. Младост 2 бл. 227 вх.В ет.6 ап.61, тел. 971-38-59) Понастоящем офисът му се намира в Бизнеспарк София сгр. 12 Ет.2, п.к. 1113 и има съуправител Христо Георгиев Христов, който пък се появява и в „Асоциация БАРС” ДЗЗД. Запомнете тези имена, сега ще ни потрябват. Защото в тази асоциация дялове имат твърде интересни хора и фирми, които трябва детайлно да изброим.

Като например Николай Банев с „АКБ комерс” в която и бил съдружник с небезизвестния Красимир Георгиев – станал медийна звезда по време на енергийните скандали с Румен Овчаров и кражбите от Столичната топлофикация на Вальо Топлото. Друг интересен субект е „Аполо” ООД в което има един Николай Петров Цветанов, който пък в една друга фирма (по-точно „Ар ен Ви интернешънъл” ООД) е с Радослав Тошев Тошев сега съветник в Столичния общински съвет от ГЕРБ. (Баща му е Тошо Тошев - медиен магнат, по-известен като агент „Бор”. Можете да се сетите, защо Гамизов е чест гостенин във вестник "Труд")

Друг участник в консорциума е фирма „Балкам” АД на небеизвестния Пламен Любенов Юруков – бивш шеф на СДС, забъркан в безкрайни корупционни и ченгеджийски скандали. СПТО ВИНС, пък е казахстанската връзка с под 10% от капитала. Да си припомним, че Юруков беше почетен посланик на Казахстан у нас.

Още една интересна фирма в това прелюбопитно сдружение е „Биндер” АД, заради изпълненията на която с "батко и братко" в пътния фонд Европа ни спря финансирането. В управата на това ДЗЗД „БАРС” заедно с Христо Георгиев Христов, седи и Веселин Райчев Георгиев бившия шеф на фонда Републиканска Пътна Инфраструктура, който в момента е подсъдим за аферата "батко и братко". И така Стефан Гамизов взема за съуправител Христо Христов, който както видяхме е в една компания с доста "оперативно интересни лица". Нещо интересно - „Ес Джи инженеринг” ЕООД е дружество с едноличен собственик Гамизов. За какъв дявол тогава му е притрябвал още един управител – въпросния Христов? Може би заради връзките му с Николай Банев, Веселин Георгиев, Пламен Юруков и други такива герои? Иначе Гамизов е борец срещу корупцията и има фирма за „предпазване от лоши практики”. Каква по-лоша корупционна практика да се окажеш навързан като свински черва с поредица от скандално известни корупционни герои?

От своя страна „ЕС ДЖИ инженеринг” е собственик на „Ес Джи и ринюъбълс” ЕООД и „Ес Джи и кънсълтинг” ЕООД, с  вече едноличен управител Стефан Гамизов. Те са регистрирани през 2008 г. през август, ако това е интересно.  Освен това е създал и „консорциум ЕС ДЖИ – Михаилдизайн ДЗЗД, заедно с фирмата на Михаил Бенчев Бенчев „Михаилдизайн – дизайнерско бюро”  ЕТ. Явно още един приятел на Гамизов. По-интересно е сдружението  „консорциум Ес Джи и  ДЗЗД” – изобщо Гамизов явно много обича тези ДЗЗД. Едно пояснение за несведущите. ДЗЗД означава Дружество по закона за задълженията и договорите. Та точно в това ДЗЗД управлявано естествено от Стефан Гамизов участват освен вече ясната „Ес Джи инженеринг” ЕООД и внимание "SG engineering Washington LLC". Така, дали не намерихме въпросната фирма за борба с лоши корупционни практики? Това ще разберем по-нататък.

Сега да огледаме отблизо още един от приятелите на Гамизов – „социалния антрополог” Харалан Александров Александров. С неговите думи по адрес на Гамизов: "Той е типичен self made, той е работил в гигантски корпорации...” започнахме раздела за приятелите. Харалан официално казва, че е приятел на Гамизов. Логично е да предположим и че Гамизов му е приятел. И как не, Харалан, Гамизов и съпругата на Гамизов – Боряна Дякова Гамизова са тримата управители на фондация „Референдум БГ”. А по-горе стана ясно, че кумът им Асен Дюлгеров в началото е бил в ръководството й. Както виждате - една доста мила семейно-приятелска фондация. От която чакаме да създаде гражданското общество, защото си нямаме такова, както разбрахме от многобройните изказвания на месията Гамизов. Как точно ще го създаде ли? Ами чрез новосъздаденото сдружение "Гражданска лига на България". В нейната управа са включени странни субекти. Копирам директно регистрацията за да не си помисли някой, че се шегувам:

УПРАВЛЯВАЩИ:
БОРЯНА ДЯКОВА ГАМИЗОВА Държава: България, Длъжност: Друга длъжност, Роля: Член на управителен съвет
ЕС ДЖИ ИНЖЕНЕРИНГ, ЕИК 121854268 , Държава: България, Длъжност: Член , Роля: Член на колективен орган на управление
СТЕФАН ТОДОРОВ ГАМИЗОВ, Държава: България, Длъжност: Председател , Роля: Управляващ
ФОНДАЦИЯ "РЕФЕРЕНДУМ.БГ", ЕИК 131371353 , Държава: България, Длъжност: Член , Роля: Член на колективен орган на управление
ХАРАЛАН АЛЕКСАНДРОВ АЛЕКСАНДРОВ, Държава: България Длъжност: Заместник председател , Роля: Член на управителен съвет.

Така, управляващи са семейство Гамизови и семейният приятел Харалан + фирмата на Гамизов, в която управител е Гамизов и фондация Референдум БГ в която управляващи са семейство Гамизови и техният приятел Харалан. Или в управата ще бъдат Стефан Гамизов - три пъти, Харалан - два пъти и Боряна - два пъти. Общо седем. Това е то "Гражданската лига на България", която ще ни учи на демокрация, граждански активизъм, ще защитава правата на човека и ще воюва с ксенофобията, антисемитизма, фашизма, расизма и всичко друго, което може да измисли Гамизов. Или му го подскажат отвън. Та имаме си още една мила семейно-приятелска гражданска лига.

А в началото Гамизов не говореше ли че българското общество е болно от аморален фамилизъм? Честно казано по-горе не разбрах за какво става дума, но сега вече май ми просветна. Сигурно и на теб читателю ти просветва? Древните римляни са имали една прекрасна поговорка : "Лекарю, излекувай себе си". Но за лекарите и диагнозите накрая. Сега да се върнем на приятелите - по-специално Харалан.

Та въпросния Харалан Александров има 20% от „Динамика консулт” ЕООД. Още четири души в тази фирма имат по 20%. Да обърнем внимание на един от тях – Рафаел Марко Чичек. Човекът със това странно име е освен сред съсобствениците на „Динамика консулт” ООД и в управата на Сдружение „Софийска ложа Кармел 3355 Б`ней Б`рит” регистрирана на бул. „Александър Стамболийски” № 50. В управата и са още и Беки Давид Ашер, Давид Соломон Бенйозеф, Йосиф Якоб Асса, Соломон Арон Бали, Фани Алфред Криспин и Хени Жозеф Лорер. Някои от тях са в „Централния Израелтянски Духовен Съвет” и в „Религиозната общност на евреите в България” и в кооперация „Геула” регистрирана на адреса на ложата. Тоест това е еврейският религиозен елит в България.

Харалан е и в управата на фондация „Институт Отворено Общество” и фондация „Сорос център за културни политики”. За Джордж Сорос и печално известните му фондации в България, няма смисъл да припомняме кои са и какво точно вършат. Това и читателите сами знаят. Но сега става ясна еврейската връзка в дейността на Стефан Гамизов. Както го хвали списанието „Обектив” на Българския Хелзинкски Комитет” – друга една печално известна антибългарска организация: „Проектът "Списъкът на Шиндлер" на ложа "Кармел - Б`ней Б`рит" е уникален. Освен организацията за неговото реализиране се включва г-н Стефан Гамизов, президент на фондация “Референдум БГ”. Той съдейства за издаването на бестселъра в 12 хлд. тираж. Книгата се разпространи безплатно в еврейската общност, както и във всички библиотечни центрове в страната, а чрез тях и до всички действащи читалищни и училищни библиотеки.”

Тази акция Гамизов я провежда преди парламентарните избори 2005 г. За да предотврати, както сам той казва, влизането на "Атака" в Народното събрание. Всъщност на мен лично не ми става много ясно, защо не е издал в 12 000 тираж и "Архипелагът ГУЛАГ" на Александър Солженицин? Като опит да предотврати например победата на БСП на изборите? Или съветските концлагери в които загинаха около 40 000 000 души са безобидни? И комунизмът е нещо безвредно според Гамизов? За разлика от фашизмът, какъвто в България впрочем никога не е имало и няма и сега въпреки напъните на Гамизов да докаже обратното?

Впрочем тази акция освен на Б`ней Б`рит, е и на "Шалом" и е финансирана от фондацията на Роналд Стивън Лаудер (сегашен собственик на ТВ2, която закупи от ченгето Красимир Гергов. В ефира на тази телевизия - в предаването "Пирамида" Гамизов хулеше българския народ, че не си спасил Беломорските и Македонските евреи, както стана ясно по-горе). И така естествено дойдохме до американската връзка на Стефан Гамизов.

Александър Долев

П.П.

Гамизов, преди да ме обявиш за антисемит и фашист проследи препратката от фамилията миimage. За удобство освен на кирилица, ти я давам в графичен вид на латиница и иврит заедно. Нали знаеш - иврит се чете отдясно - наляво? Виж, че на мое име има град в Ерец Израел. И много фирми на мое име. (Пример) Защо ли? Да не би и аз да съм евреин - български националист? Помисли върху това. Неведоми са пътищата Господни, да е благословено Името му! Както е казал равинът Яков обяснявайки ритуалът на червената юница: "Хок хакакти, гезерах газарти!". Ако можеш да си го преведеш! Ако не, обади се! Ще ти обясня разликата между евреин - български националист и българин - ционистки слагач! Между полковник Аврам Таджер и комунягата Леон Таджер! Или между полковник Сами Рафаел и субекта Стефан Гамизов!

http://www.sarakt.org/



Тагове:   нещица,


Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
1. анонимен - аман де
11.09.2009 23:49
аман от селяни-политици-общественици Гамизововци Харалановци Цецки и прочее made in Bulgaria
комунистическото производство не спира да бълва скапана продукция...
цитирай
2. boristodorov56 - Не трябваше ли да съдим за хората по делата им?
12.09.2009 20:42
Не съм адвокат на Гамизов,
но каквато и да е мотивацията му, които да са хората зад него, както и приятелите му - все пак действията му са акт на гражанско поведение.

Не ми се ще да го съдим за неща,
които дори не са в разрез с поведението му
и да му измисляме неконсумирани грехове.

Струва ми се не е и справедливо.

Тези неща, които се отнасят за него в двата постинга са известни от няколко месеца,
а аз не разбирам в какво е обвинен.
Лоша компания? /немотивирано мнение/.
Задни мисли?/приписвани без да ги е изявил/.

Кое от двете е забрането от законите и е в разрез с
общоприетия морал у нас?
цитирай
3. анонимен - 2.boristodorov56
12.09.2009 23:03
кой ги изобретява тези "граждани" , че и с поведение, че си договори за милиони. нещо като крадецът вика "дръжте крадеца"
като е толкова загрижен до отива в полицията и да дава показания
а България си има граждани ама никой не ги чува
цитирай
4. анонимен - Защо само мразим?!
17.03.2010 14:10
Чета тази статия и се чудя! Защо винаги намираме нещо лошо да напишем за когото и да е! Да, Гамизов не се харесва на много хора. Но да го съдим да това , което прави. Тук го съдим са това , с кого къде учяствува. И като грях се посочва , че съвместно с еврейски организации е издал книгата " Списъка на Шиндлер ".
За това заслужава само похвала.
Не са ми ясни изявите му по въпросите на енергетиката , силната борба срещу АЕЦ Белене. Също се изявява и по проблемите на ДАНС.
Г-н Гамизов работи , има фирми. Какво правят те? Носят ли полза на България , освен , че си изкарва хляба от това?
По добре напишете за това. Ние ще си направим сами изводи.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: zabylgarite
Категория: Други
Прочетен: 4451819
Постинги: 1909
Коментари: 3928
Гласове: 8203
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031