Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.09.2009 10:05 - АТАКА иска заличаване регистрацията на "Свидетели на Йехова"
Автор: zabylgarite Категория: Политика   
Прочетен: 1473 Коментари: 2 Гласове:
3



За 5 г. са узаконени над 55 нови вероизповедания, много от които са сатанински секти, твърди депутатката Цвета Георгиева

 

АТАКА ще настоява Дирекцията по вероизповеданията да заличи регистрацията на "Свидетели на Йехова". Това заяви вчера депутатката на националистите Цвета Георгиева по повод протеста, организиран във Варна в четвъртък от АТАКА и гражданите, живеещи във "Възраждане", срещу присъствието на сектата "Свидетели на Йехова". С лозунги "Сектите вън!" и "Да изгоним крадците на души от града ни!" варненци се обявиха срещу подновения строеж на храм до бл. 1 и бл.2, който доскоро беше замразен. "Спирането на този строеж, макар и по технически причини, преди 2,5 г. беше в резултат на протестите на АТАКА във Варна, когато по наши сигнали се установиха нередности в строителната документация", припомни Георгиева. Земята била продадена от общината на частно лице преди 10 години, което впоследствие я препродава на хора, свързани със сектата, които подготвят официално документи за "строеж на лекционни зали". "От практиката знаем, че тази секта провежда своите сбирки именно в лекционни и кинозали и това са техните "храмове", поясни депутатката от АТАКА. Според нея тревожен е фактът, че "Свидетели на Йехова" забраняват извършване на кръвопреливане на своите членове, с което ограничават правата им като пациенти. А според закона за вероизповеданията на заличаване от регистрите подлежат всички религии, които застрашават правата и свободите на хората, тяхното физическо и душевно здраве и ограничават човешките им права.
Националистката потърсила информация в Дирекция по вероизповеданията към Министерски съвет колко и какви религии има регистрирани у нас, но стажантът по телефона попитал народната представителка в качеството си на каква иска да знае това. След като за втори път било уточнено, че депутат от АТАКА настоява за повече информация, младежът я препратил за повече конкретика в Софийски градски съд. "Очевидно в тази дирекция има хора, на които специално се плаща и се държат като информационен буфер, за да крият информация от обществеността", поясни Георгиева. Депутатката ще отправи питане до министър Божидар Димитров, който е ресорен за религиите у нас, относно липсата на информация на официалния сайт на дирекцията. От справка с неправителствени организации Георгиева научила, че в последните 5-6 г. у нас има регистрирани над 55 нови вероизповедания, много от които са сатанински секти.
в.АТАКА



Тагове:   атака,


Гласувай:
3



Спечели и ти от своя блог!
1. boristodorov56 - А кога ще изгонят търговците от православните храмове,
21.09.2009 19:49
които се превърнаха в червени подлоги?

Кога българите станаха толкова религиозни, че да имат претенцията да пазят духовния мир на народа?

Атеисти и безбожници се боят греховното им битие да не бъде изкарано на преден план.

Кому пречат различните вероизповедания?
На атеистите?!

Не - на комунистите защото не могат да ги манипулират!

Това е проблема.
цитирай
2. анонимен - @1 - напълно подкрепям коментара
13.10.2009 20:22
гоце и Зорка се черкуват!
"демокрацията" стана по-гнусна и от тоталитаризма
Сн С
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: zabylgarite
Категория: Други
Прочетен: 4449881
Постинги: 1909
Коментари: 3928
Гласове: 8203
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031