Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.11.2009 13:25 - Как ДАНС стана разграден двор на чуждите тайни служби
Автор: zabylgarite Категория: Политика   
Прочетен: 1359 Коментари: 0 Гласове:
0



  Как ДАНС стана разграден двор на чуждите тайни служби Нужно е строителство на нови структура за сигурност на мястото на дискредитираната агенция

Екип АТАКА

 

 От това повече служби за сигурност не става. ДАНС трябва да бъде обърната с хастара навън, всички групи и "лобита" - очистени и пратени на прокуратурата, а кабинетът "Борисов" да се заеме с историческата задача за изграждане на нови служби - разузнаване, контраразузнаване, военно контраразузнаване и финансово разузнаване, с нови хора и нещо много важно - БЕЗ помощта на сътрудничеството на "съюзническите служби". Защото разгромът на българските системи за национална сигурност е тяхно дело.
В скандала "ДАНС" правят впечатление две отсъствия. Първото е на президента Георги Първанов.

Гоце избяга в далечни страни, веднага щом
скандалът "ДАНС" избухна
Вероятно ще се позабави в Южното полукълбо, за да не му се налага да дава обяснения за престъпленията, вършени от неговото творение - кабинета "Станишев" и от специалните служби, за които той носи отговорност като държавен глава.
Второ е отсъствието на каквито и да е други мафиоти и шпиони, освен споменаването на нещастният Сретен Йосич, който от години лежи в затвора. Излиза, че оттам е разигравал ДАНС, правителството и парламента, например чрез някои устати парламентарни повлекани. Няма ли други мафиоти и шпиони на чужди служби? Например турски, израелски, американски?
Някой иска да мислим разрухата на ДАНС по линията на противопоставяне Драшков-Сертов (А. Петров), но не и извън този обхват. Истината е, че скандалът засяга много по-крупни външни интереси и че е насочен срещу новото правителство на България.
Ето защо ДАНС никога не е имала за задача да работи за националната сигурност на България, а още по-малко - да я защитава. Тя бе създадена от Сергей Станишев и неговата група съветници с три  основни задачи: 1) да разбие, каквото е останало от системата за национална сигурност в България, 2) да прикрива престъпленията на управляващата тройна коалиция, като блокира всякакво разследване върху тях; 3) да създава политически интриги и компромати, да фабрикува "партии", за да удължи времето на живот на тройната коалиция БСП-НДСВ-ДПС.
Да ги разгледаме едно по едно.

Как ДАНС разби системата за национална сигурност на България
Идеята за нея бе лансирана на 2 юни 2006 г., в разгара на скандала Овчаров-Александров, чието развитие сочеше еднозначно към източване на стотици милиони от държавата чрез Топлофикация-София, Булгартабак и Държавния резерв. Докато мънкаше нещо по въпроса на пресконфереция с внимателно подбрани медии, Станишев изтърси, че искал такава агенция. Хората се вторачиха в "българското ФБР" и забравиха, че източвачите на милиони не бяха изправени пред правосъдието, а само преместени на завет. Грабежът бе покрит. Което означава едно - той продължава и сега.
Още на 7 декември 2007 г. в. "Атака" попита "не е ли ДАНС удар по сигурността на България?", след като на 4 декември с.г. и втората глава от закона за създаване на Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС) мина на второ четене без основните въпроси, които би трябвало да предшестват създаването й, да получат отговор. Не беше обяснено какво в досегашната структура на националната сигурност е пречило на службите да си вършат работата. И как обединяването им под обща шапка во главе със Станишев ще ги направи по-дейни и ефективни? "Опозиционните" ДСБ, СДС и БНС нямаха други възражения, освен че законопроектът отнема от правомощията на МС, за да ги прехвърли на президента и това било "путинизация". От дъвката "путинизация" тръгна и фалшивият дебат дали тази агенция ще еманципира Станишев от Георги Първанов и Румен Петков. Че премиерът не можеше да управлява каквото и да било, камо ли служби, бе очеизваден факт. Но законът за ДАНС бе изготвен под прякото ръководство на Станишев. Йесмените в 40-то НС гласуваха, без да са наясно какво ще представлява институцията, която създават. В статия за в. "Политика" тъмносиният Атанас Атанасов писа, че е добре агенцията да прилича на турските служби МИТ и на гръцките служби ЕИП. Друг твърдеше, че някакви американски консултанти щели да кажат каква да бъде. "Нямаме яснота каква агенция искаме да направим - информационна, или информационно-полицейска", призна си "синият" Йордан Бакалов, след като втора глава от законопроекта стана закон.
Механичното натикване на Националната служба "Сигурност" (НСС), военното контраразузнаване и финансовото разузнаване в една мегаагенция беше извращение. Все едно в САЩ да слеят ЦРУ с ФБР. Тази станишева "реформа" свали статута им, сведе ги от служби до обикновени дирекции, девоенизира ВКР и ги подчинени на бившия президентски съветник и кибик в управителния съвет на "Информационно обслужване" Петко Сертов. Вместо да изпълняват функциите, посочени в имената им, законът възложи на тези секретни служби да се борят с "организираната престъпност и корупцията по високите етаж и на властта". Но организираната престъпност и корупцията са икономически престъпления, с които трябва да се бори МВР, или някаква следствена служба по подобие на американското ФБР, която обаче не може да се смесва, нито да дели функции със служби като разузнаването и контраразузнаването. Стана това, което в. "Атака" предсказа - "ДАНС заприлича много повече на пореден, може би последен удар върху окаяните ни, деморализирани служби за сигурност."

Агенцията е прикривала престъпленията на тройната коалция
Къде са 9 секретни доклада и/или справки на ДАНС, предадени по надлежния ред на Станишев? Няма ги, предадени са на разобличените в тях лица. По-добра защита срещу закона не може да има. Типчен пример за това са "сделките" на Гамизов.
В справката, озаглавена "Относно: Проблеми, свързани с рехабилитацията и изграждането на СОИ на блокове 1-4 и модернизацията на блокове 5 и 6 в ТЕЦ "Марица-изток 2" ЕАД", е описано как по времето на министър Милко Ковачев (2004 г.) началникът на кабинета му Костадин Сирлещов провежда преговори с японската корпорация "Мицуи", вследствие на които се сключват неизгодни за държава сделки по модернизацията на "Марица-изток 2". Един от подизпълнителите там е бил Борислав Георгиев, шеф на компанията на Христо Ковачки "Атомстройремонт". 
Заключението на доклада е, че сделката е направена с цел лично облагодетелстване. Сирлещов натиква в сделката своя познат, всичкологът Стефан Гамизов и неговата фирма "Ес Джи Инженеринг", чиято легална фасада е внос на хидроизолации. Гамизов става главен консултант на "Мицуи" по проекта. Във фирмата му всички работят на минимална работна заплата, част от назначените са "криминално проявени лица от ромски произход" и пр. Двамата с Борислав Георгиев често пътуват до Сърбия във връзка с тамошните фабрики на Ковачки.

Политическо инженерство и интригантство
За интригантството в ДАНС е излишно да се привеждат примери. Факт е, че сайтът "Опасните" е публикувал информации, изтекли от ДАНС, чието съдържание, представете си, Гамизов знаел предварително. Тоест най-после се изясни, че сред онези, които са стоели зад публикациите на "Опасните" е и Стефан Гамизов.
От СРС-тата става ясно, че "на 06.08.2008 г. Гамизов оприличава ДАНС с "педофилски институт", две седмици преди публикуването в сайта "Опасните" на статия за "педофил" в ДАНС, което дава основание да се предположи, че той е запознат предварително с материалите, излезли в анонимния сайт", пише в справката "Драшков".
Действително, на 19 август 2008 г. на "Опасните" се появи следното четиво:
"Неотдавна компютърните ченгета от ГДБОП попаднали на следа, че от компютрите на ДАНС някой посещава най-редовно портали с порнографско съдържание, при това свързани с деца. Любителят на забранените от закона "удоволствия" се оказал Ангел Тянков. Дългогодишният офицер от контраразузнаването часове наред съзерцавал момченца и момиченца в порнографски фотосеанси и клипове, незаконно качени в интернет. Уговарял си и срещи. Вместо да излети за секунди от службите обаче, той бил прикачен към доскорошния офицер на прикритие Алексей Петров. Заслуга за оставането му на работа имал главно бившият вътрешен министър Румен Петков, както и фактът, че Тянков е масон. Той членува ложата, оглавявана от запасния вече генерал проф. Никола Александров."
Та, пита се, какво друго е необходимо на прокуратурата, за да разследва Петров и Сертов като организатори на побоя над журналиста Огнян Стефанов? 
Безсмислен е спорът коя партия е имал предвид вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов - дали РЗС или ЛИДЕР, когато казал, че ДАНС е произвела една политическа "партия". Още преди два месеца шефът на Софийската партийна организация на БСП Румен Овчаров обясни, че партията РЗС на Яне Янев е създадена чрез генното инженерство на ДАНС, че пак там е бил спуснат план да се работи в полза на партията ЛИДЕР на Христо Ковачки, за чиито интереси Гамизов се е старал; че въвеждането на фалшивия "мажоритарен елемент" в парламента е имал за цел да отнеме депутатски места на двете нови, неопетнени със старото управление партии - ГЕРБ и АТАКА, за да ги даде на партиите от тройната коалиция. И те се подкрепяха - ДПС подкрепяше открито червените "мажоретки" Румен Петков и Росен Карадимов, съответно в Плевен и Добрич, на парламентарните избори.
А в. "Капитал" от 11 септември цитира източници, според които Гамизов и неговата "Гражданска лига" са провален опит за създаване на "партия" срещу корупцията. РЗС на Яне Янев се оказал вторият им, по-успешен опит.
Но с това скандалът не свършва. Там, зад стените на "Черковна", се е обмисляла промяна на държавния строй. 
"При експлоатацията на СРС е установено, че изявленията и прогнозите, които прави Гамизов, са част от план, целящ дестабилизация и дискредитация на службите, политическата власт и компрометиране на страната и управлението й пред ЕС и САЩ. В разговор със Сирлещов Гамизов прогнозира, че ще се премине през "едно фактическо замразяване" на членството ни в ЕС, ще минем "през някаква боза - ГЕРБ, АТАКА и т.н.", след което ще настъпи предречената от него още преди една година "политическа катастрофа". "Тогава да се надяват силно, ще дойде времето на Стефан (Гамизов), нещо, което си говорят от три години и половина, всички елементарни решения ще бъдат отхвърлени и ще се търси генералното решение". То трябва да направи Гамизов държавен глава.
Ако сегашният скандал беше краят на позора ДАНС, досега Гамизов, Сирлещов, Харалан Александров щяха да бъдат арестувани и да пишат показания. Но те са все още на свобода.
Което показва, че позорът на България още не свършил. Очаквайте още "утечки" на доклади и справки.



Тагове:   данс,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: zabylgarite
Категория: Други
Прочетен: 4451927
Постинги: 1909
Коментари: 3928
Гласове: 8203
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031