Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.11.2009 10:03 - България допреди 20 години
Автор: zabylgarite Категория: Политика   
Прочетен: 791 Коментари: 0 Гласове:
2



Прочетено в интернет:

Историята винаги се пише от победителите.Преди 20 г.у нас победи капитализмът и демокрацията от американски тип и много неща умишлено бяха забравени или се крият.

България имаше ПРОМИШЛЕНОСТ.Произвеждахм почти всичко-от велосипеди до автобуси и кораби.Стругове с ЦПУ.Промишлени роботи.Виждал съм преди 25 г.напълно автоматизирани цехове /ГАПС/-нещо модерно и сега,а тогава-уникално.

България имаше ЕЛЕКТРОНИКА.Най добрата в Източна Европа.Когато в Китай още се учеха да държат поялника,ние имахме собствена елемнтна база(резистори,транзистори,процесори и т.н.) и правехме доста неща-от ръчни часовници до пром.електроника и мини и микро компютри (за 25 годишните-да български РС!)Доста от технологиите бяха крадени,но да откраднеш и възпроизведеш висша технология също си е за уважение.

България имаше СЕЛСКО СТОПАНСТВО.То изхранваше не само страната,но и работеше за износ.Да,краставиците и...

Прочитане на целия коментар доматите не винаги бяха с правилна форма,но имаха вкус.На краставици и домати.

България имаше ЛЕКА ПРОМИШЛЕНОСТ.Качествени дрехи и обувки.Не помня да съм сменял обувките,защото са скъсани-само когато излязат по модерни.

България имаше АРМИЯ.Голяма и добре въоражена,съобразно времето си и вероятния противник.Освен интересите на съюзниците си тя защитаваше и НАЦИОНАЛНИТЕ интереси.

България имаше КУЛТУРА.Българска,а не англоезична естрада.Българска,а не ориенталска народна музика.Световно известни оперни певци и народни състави.Прекрасни филми,които и днес се гледат.

България имаше СПОРТ.Винаги беше в първата десятка на олимпиадите,а в 3-4 дисциплини -между най-добрите.

България имаше ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ.Лесно достъпно и всеобхватно.И дори да не беше най-доброто в света,все пак НЕ бяхме между първите по инсулти,инфаркти,рак и лудост, като сега.Детката смърност беше много по-малка,а средната продължителност на живота-с 10 г.по-голяма.

България имаше ОБРАЗОВАНИЕ.Практически нямаше неграмотен човек,а в много области имахме специалисти от световно ниво.Тоталната деградация на професионализма сега ще нанесе огромна вреда в бъдеще,където се очертава трагична картина:огромна маса неграмотни или средно образовани общи работници,шофьори и прислуга.Няма да е далече денят,когато ще се наложи да си внасяме инженери,лекари,архитекти...

България имаше ЦЕННОСТНА СИСТЕМА.Модел за подражание за децата и младежите не беше безскрупулния,нахален измамник и крадец.Не се налалагаше безкрайното забавление като смисъл и цел в живота.

Е,сега имаме СВОБОДА.

Поне така казват новите ни Господари отвъд океана...
http://capital.bg/show.php?storyid=815537



Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: zabylgarite
Категория: Други
Прочетен: 4449873
Постинги: 1909
Коментари: 3928
Гласове: 8203
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031