Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.11.2009 09:56 - Лъснаха траекториите на мръсните пари - на ход е прокуратурата
Автор: zabylgarite Категория: Политика   
Прочетен: 14370 Коментари: 15 Гласове:
2

Последна промяна: 28.11.2009 09:57


 Лъснаха траекториите на мръсните пари - на ход е прокуратурата Всички власти се оказаха оплетени в гъста мафиотска мрежа: правителство-съд-президентство-полиция-мутри

Екип АТАКА

 Красьо е щастлив човек. Такива като него гушват букета току-преди номерата в телефоните им да попаднат в случайни ръце. Само че той, макар и простовато момче, е бил достатъчно хитър. Освен имената на политици, магистрати и полицаи, в клетъчните си телефони е записвал и техните съучастници, и естеството на сделките, по които му е възложено да работи. Например, в телефонния му указател, който в. "Атака" публикува, под No 861 стои сделката "Стоян алиби бур". Чие алиби е уреждал Черния - на някой Стоян от Бургас, или Стоян е магистратът, който е трябвало да приеме нечие платено алиби за достоверно? Или пък Стоян е банкерът, който е платил сделката за алибито? Може би не е случайно, че непосредствено преди този адрес, под No 860 в списъка, фигурира "Стоян Александров Д банк" - банкерът на Фуат Гювен. Стоян Александров - кандидатът за кмет и кандидат-депутат на Столетницата, едно от лицата на финансовата обвързаност между турската партия в България и пламтящата от етническа толерантност върхушка на БСП!
Стоян Александров не е единственият банкер, впрочем. Следват: 
316. Иван Мавров Пощенска
317. Иван Михайлов Алфа Банк
490. Любо ПИБ банка
Като изключим телефоните на масажисти, собственици на солариуми, текстописци за чалга репертоара на приятелката му, остават около 900 имена, представляващи елита на прехода - магистрати, банкери, министри, президентски съветници, представители на силовите институции и много, много депутати. Повечето от тях са известни с далавери, останали ненаказани и даже неразследвани - сега, от указателя на Красьо, разбираме защо.

Като кажеш Теодора Дренска (под No 884 в списъка), се сещаш за "мазната афера" на мъжа й Цанко,
който през 1998 г. в съучастие с Георги Стоянов, Лъчезар Петков и Живко Карадалиев източи стотици хиляди лева ДДС с фалшиви фактури за внос на рапично олио. Делото влезе в съда едва през 2007 г. Защо - защото е било отлагано и мотано благодарение на сделките, които царската депутатка е уреждала посредством Красьо или някой друг "куриер". 
Или Корнелия Нинова, под No 439, тъмно-синята приватизаторка на "Техноекспортстрой", която макар и почервеняла след победата на БСП в изборите през 2005 г., изплува и в аферата "Овчаров-Александров" във връзка с отношенията на Р.Овч. с фирмата "Фронтиер". Където и да бръкнеш в списъка, напипваш гнило. Братята Милен и Георги Велчеви и техният "консилиери" Красимир Катев. Любка Качакова, която с мъжа си Петьо и свекъра си Ангел Николов-Цацо изкупи златни земи и сгради в и около с. Гела - чрез занижени оценки, заменки и други мошеничества. Проектът "Супер Перелик" е, така да се каже, нейна семейна собственост. Зам.-министърката на МОСВ в кабинета "Станишев" фигурира при Красьо с два телефона (Nos 479 и 480)
Или Николай Цонев - друг "царски" назначенец, който, подобно на своите "жълти" предшественици Свинаров и Близнаков, беше повече брокер на недвижимите имоти на МО, отколкото министър. Връзката му с Красьо едва ли почива на лично приятелство, иначе Черния нямаше да си записва, че става дума за министър, осигуряващ далавери с недвижими имоти:
649 Ники Цонев Министър
650 Ники Цонев МО
651 Ники Цонев Реален
694 Панталеев Военни имоти1
Последният е Цако Пантелеев, бившият шеф на Агенция "Държавна собственост на МО".
Най-голяма, очевидно, е била експлоатацията на Красьо от ДПС. Той е бил свързочник дори на структури и лица в Турция. Вижте списъка:
164. Джейхан ДПС
201. Енвер ДПС Инстанбул
202. Енвер ДПС Инстанбул
204. Ердуан ДПС депут
420. Касим Дал
421. Касим ДПС Севгин
422. Касим ДПС София 1
494. Людмил ДПС професора
501. Лютви Местан ДПС
551.  Мидхат депутат Д
615. Мустафа карноба
616. Мустафа Бургас Ц
638 Несрин ЗПС 2 деп
639 Несрин Изин ДПС
716 Петя Раева ДПС
798 Ришен Риза земеделие
774 Реджеб Мустафа КЗК
800 Самет Шумен ДПС
Някои от пипалата за източване на България са представени с повече от едно име. Например "Напоителни системи", освен от Петя Раева (ДПС), се представлява и от Митко Методиев (No 596)
Тук не е необходимо да си
Агата Кристи, за да проследиш мрежата от високопоставени престъпници,
която криминализира цялата икономика на България и развихри оргията на грабежите и убийствата.
Безспорните кръстници на тази мрежа са Касим Дал и Румен Петков. Те присъстват с най-много свои телефони и с най-много посредници и лица за контакт - секретарки, шофьори, охранители, че и интимни приятелки. 
Но не по-малко интересни са по-неизвестните лица от политическия "елит", които присъстват в телефона "Верту" не просто като имена, както би било нормално между познати, а като сделки, някои от които са били проконтролирани от най-високо място - от президентството, за което свидетелства присъствието на няколко съветници на Първанов в списъка.    
Да започнем със сделките, уредени с по-малко известните имена сред блюстителите на закона:
124.Даниел Милев Съдия Търново
167. Добри Съдия Иван Варна
222. Галя съдия енер
227. Генко Военен Съдия Добрич
401. Жоро съдия Макси
821 Шумен съдия
904 Валя Съдия Вписване
933 Веси Герова Съдия Бургас
932 Весела Сахатчие
Не, не са просто негови познати и приятели, както твърди човекът с ланците (какво друго да каже?!), нито пък им е служил за компания при лов и риболов, както твърди Касим Дал, нито пък им е бил момче за битови поръчки, както искат да ни излъжат гузни магистрати ("Медиапул", 19 ноември 2009 г.).
Че мургавият млад мъж е бил използван за пренасяне на информация и пари, личи от признанията на двама доблестни юристи, които си признаха за какво ги е търсил.
Петър Мидов, окръжен прокурор в Хасково, кандидат за шеф на окръжната прокуратура в града, засечени 2 срещи и 2 разговора: "Първата ми среща с Красьо Черния бе на общо събиране с колеги, тогава всъщност аз още не го и познавах. Втората ни среща бе пред хотела в София във вечерта преди избора на нов окръжен прокурор. Той ме спря, за да ми каже, че лобито на другия претендент е много силно и моята кандидатура няма шансове".
Андрея Атанасов, апелативен прокурор на Пловдив, избран на поста на 22 април по предложение на Борис Велчев: "С Георгиев ме запозна колега. Той ми предложи подкрепа, без да споменава ВСС. Каза, че има добра позиция сред управляващите. Отказах. Та нали бях номинация на главния прокурор. Потърси ме и около 15 юни, когато бяха заловени лихвари, прибирали лични карти на граждани. Имал информация, но не даде показания."

Откъде този сившуко
с ланци е знаел
какви шансове има
кандидатурата на Мидов
и какво крои другото лоби?! Откъде е имал информация, че Атанасов очаква повишение? Откъде е имал информация за престъпна група лихвари? Защо не я е съобщил в полицията?
Някои от клиентите си Красьо дори не познава, както свидетелстват десетки записи от типа "821. Шумен съдия", или "759. Полицайка Съда", или "866. Светла юристка". Момчето с ланците е трябвало да се свърже с някакъв непознат съдия от Шумен и да му предаде еди-какво си. Той не е познавал съдията, затова и не е записал име.
Много информативни са сделките, записани с няколко телефонния номета, например ей тая, регистрирана с цели четири записа:
117. Данчо Иван 2 консолиери
118. Данчо - Иван - Дело
119. Данчо Прокуратура бургас
120. Данчо Радославов Гори.
Друга е записана само с два телефона:
729 Петър Ганев Гори Касим
730 Петър Касим Гори Глобул
За да не обърка кой какво иска от него, Красьо даже си е записал, че единият от тях е "консилиери"! Явно въпросният Данчо е имал дело в Бургас и с някакъв Иван са имали нужда от връзки в прокуратурата. Дали това е същият Данчо Радославов, на когото Красьо е помагал да си уреди сделка с гори, трябва да установи следствието, ако такова изобщо се проведе.  
Да вземем друга сделка: "167. Добри Съдия Иван Варна". За да не забрави, той си е записал имената на двата края на престъпната верига и мястото на далаверата. Без съкращения тя изглежда така  "съдията Добри - в полза на Иван - във Варна". Магистратите с имена Добри, Добрин, Добромир във Варна със сигурност не са кой знае колко много, нали? Колко военни съдии с име Генко има в Добрич (виж No 227)?
Указателят на Красьо толкова ефективно стеснява кръга на оперативно интересните лица, че правоохраната в България няма да има извинение, ако не оповести какви мафиотски сделки стоят зад тези лица!
Пък и за някои от магистратите указателят на Красьо е дори ненужен - те са известни с далавери в медиите години преди аферата с неговия телефон да гръмне. Какви услуги е търсила от Красьо г-жа Весела Сахатчиева (No 932) - съдийката от Плевен, която поддържаше интимни връзки с подземния свят в лицето на Валентин Георгиев - Жълтия, смятан за поръчител на 7 бомбени атентата  (Виж "Дневник" от 8 май 2003 г.)? Сахатчиева освободи от запор основните доказателства срещу любовника си - кола и над килограм злато. Историята й с Жълтия нашумя някак естествено, когато същата година се размирисаха близките отношения на председателя на Плевенския районен съд Валери Цветанов с мрежите за износ на бяла плът. Цветанов си пиеше кафето в х-л "Интер Ростов" със сводника Марио Иванов, собственик на дома за компаньонски "Савена", когато някой си Цветан Калфов, ратай в бизнеса с проститутки, застреля шефа си Иванов. За какво си е говорил съдия Цветанов с убития пред очите му сутеньор? Малко по-късно се оказа, че магистратът е бил близък приятел с друг сводник, легендиран като поп - отец Костадин Гаврилов, който беше пребит пред гаража си.
Но да продължим напред, по ред на номерата. При внимателен почит става ясно колко много от имената на висшестоящите в указателя са обвързани с ДПС.
Целият списък прилича на "криптекс" - онова устройство за скрити кодове, прилично на кубчето на Рубик, с които масоните, според Дан Браун, си предават езотерично знание и скрити съкровища.  
Още по-интересна е номенклатурата на полицаите в регистъра на Красимир Георгиев:
24. Ангел Полиция
60. Бисер полиция
105. Д. Митрополия РПУ
456. Краси Кожухаров Боп
523. Мариян Полиция
538. Марио Тодоров полиция
573. Миро РДВР
577. Мишо Гергов полиция София
594 Митко Крустев РПУ Свищов
607 Младен КОС I РПУ
679 Оги КОС I РПУ
732 Петър Военна Полиция
818 Шеф Жилианци Полиция
905 Вальо 2 РПУ КАТ
908 Вальо Опиум Русе
909 Вальо Полиция 2
А кой ли е Милен Чакъров, който фигурира с три телефона - реален (?)  сегашен и още един:
557. Милен Чакъров реален
558. Милен Чакъров сегашен
559. Милен Чакъров
Имаше един  Милен Чакъров, собственик на "Армхолд" АД, приемник на създадения през 1996 г. "Армейски приватизационен фонд" АД. В масовата приватизация холдингът се сдоби с акции на поне 27 предприятия от промишлеността, строителството, транспорта и търговията. В 9 от тях Чакъров държеше 34% от акциите, в други 4 - над 25% и в 7 - над 17%.
Дотук нищо особено - далавера като далавера. Само че Милен Чакъров е сочен, заедно с Андрей Луканов и Румен Петков, в аферата "Акрам", с която БСП източи банките в Северна България. Последваха серия от "самоубийства" на шефове на банкови клонове, висши полицаи и бизнесмени, а двама от участниците - Петков и Стоманярски, бяха възнаградени с кметски постове в Плевен и Враца. (Люба Манолова, "Другите убийства и самоубийства", Хроники, 25 ноември 2006 г.)
Днес Румен Петков се учудва, че присъства в картотеката на Красьо само с 4 телефонни номера:
758 Поля Румен Петк.
791 Румен Петков 1
792 Румен Петков Б
793 Румен Петков сег.
Красьо е бил само необходимият бушон, който сега изгоря и прекъсна връзката между трите дяла на мафията - политици-магистрати-полиция -мутри.  

Кога ще научим имената от другите телефони на
Красимир с ланците?
Той има няколко. Може пък оттам да изскочат другите бушони. Ако има "политическа воля", новото правителство може да разплете тази паяжина докрай. Ако иска. И ако издържи на натиска. Не е лесно, както знаем от други публикувани телефонни интимности.
"Значи, скъпа работа е това нещо", беше казал прокурорът Николай Ганчев на мафиота Илиян Пенев - Мацола от Русе.  
"Наш човек е, каквото кажеш?", беше го подсетил Мацола.
"Добре. Мисли ти, оферирай!" - бе отвърнал Ганчев.
Палиативни мерки ще заметат истината. Има само един чист начин българската държавност да излезе от това блато - всички министри, депутати, магистрати, общински съветници и президентски съветници в телефонните регистри на Красьо да напуснат постовете си. Така ще покажат добра воля и това може да се зачете като смекчаващо вината обстоятелство. На тяхно място трябва да бъдат назначени нови лица. В смисъл - нови за Красьо.




Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
1. анонимен - a според Главният Прокурор са си говорили за времетео
28.11.2009 15:37
очакват ли се последствия или само си пишем.. за да узаконим безобразията
Сн С
цитирай
2. zabylgarite - Такъв
28.11.2009 16:36
главен прокурор като нашия едва ли има и в Африка.
Смотаняк и потомствен комунист.Някой друг чака да му свърши работата,мързел с мързел.
Мнението ми е че някой прокурор или съдия трябва да започне да работи с чувство на саможертва,иначе няма да стане,трябва ни поне един,поне един,както съдията Джовани Фалконе в Италия.
цитирай
3. анонимен - еми да - ИМПИЙЧМЪНТ и за Велчев
28.11.2009 16:51
да се самосезира и да напуска, докато не е станал следствен.
даа, абсолютно сте прав КРАЙНО ВРЕМЕ е да се роди Българин съдия..ама на всичките ли децата са емигранти или си живеят с илюзията, че децата им ще са осигурени от откраднатото...
Сн С
цитирай
4. анонимен - oYrffAvJ
24.05.2011 12:14
AFAIC that's the best aswner so far!
цитирай
5. анонимен - rYaTMbqeH
24.05.2011 13:58
YouВ’re on top of the game. Tankhs for sharing.
цитирай
6. анонимен - qtGyabIHANcBtMnx
24.05.2011 15:34
diQyvz <a href="http://criwzssunwdj.com/">criwzssunwdj</a>
цитирай
7. анонимен - hFVMcrEbRlJSSCkC
25.05.2011 13:43
2LWItK <a href="http://zqrbgozyszsw.com/">zqrbgozyszsw</a>
цитирай
8. анонимен - VXpwGvmU
25.05.2011 17:58
8T4LzF , [url=http://uzsbvlnawstt.com/]uzsbvlnawstt[/url], [link=http://ldhtkrbgqzyd.com/]ldhtkrbgqzyd[/link], http://oioaqjockpvf.com/
цитирай
9. анонимен - ScSPuBMQVpJLGwnl
25.05.2011 18:26
rB8j8f , [url=http://bizqwyslflbb.com/]bizqwyslflbb[/url], [link=http://fgbziyaibmed.com/]fgbziyaibmed[/link], http://gilvrqufcilz.com/
цитирай
10. анонимен - AOxWOMNMkjRHF
28.05.2011 13:49
KuEens <a href="http://yoebcjkexkbm.com/">yoebcjkexkbm</a>
цитирай
11. анонимен - MQuEzoDD
28.05.2011 14:44
RRwbUW <a href="http://nqcgskipdlzn.com/">nqcgskipdlzn</a>
цитирай
12. анонимен - yyteFtdLawz
31.05.2011 17:39
4wFbcj , [url=http://cxfnfegcdehm.com/]cxfnfegcdehm[/url], [link=http://lhptutyufcrx.com/]lhptutyufcrx[/link], http://cxcxwhufmecw.com/
цитирай
13. анонимен - xxoeEHqrROEogcooI
31.05.2011 17:54
6g2LI6 , [url=http://hjayuyfajswe.com/]hjayuyfajswe[/url], [link=http://mtqmuzmsyntl.com/]mtqmuzmsyntl[/link], http://iwetlmmwcwim.com/
цитирай
14. анонимен - os
04.09.2011 09:29
ne znam
цитирай
15. анонимен - sss
04.09.2011 09:31
zaradi takiva kato tezi kradci 6te gi nareka za6toto sa takiva mnogo mladi hora si ostavyat rodinata,ka6tata i si4ko za6toto ne se nayadoha na6te kradci
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: zabylgarite
Категория: Други
Прочетен: 4463635
Постинги: 1910
Коментари: 3929
Гласове: 8222
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930