Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.11.2009 10:42 - Осквернителят на Батак няма място в България
Автор: zabylgarite Категория: Политика   
Прочетен: 2399 Коментари: 4 Гласове:
2

Последна промяна: 28.11.2009 10:42


 Осквернителят на Батак няма място в България

 Професор Брунбауер,
Настоящото обръщение има за цел да изрази острото негодувание на партия АТАКА, която е парламентарно представена сила, от вашето посещение в България. Сигурно мислите, че обстановката тук около позорното ви твърдение относно една историческа светиня, каквато е за нашия народ Батак, се е успокоила, за да си позволявате да идвате в страната ни.
Изложените от вас твърдения, че легитимността на българската държавност в Родопите е "спорна", "съмнителна", "несигурна", са тежка обида за всеки честен патриот и истински родолюбец в България. Бъдете сигурен, че името ви ще се помни дълги години и то не с добро. Българите никога няма да забравят жалкия ви опит за профанизация на един от най-болезнените моменти в борбата за свобода на нашата унищожавана системно, пет века нация от варварската Османска империя. Скандално е човек с претенциите да се нарича учен, носещ академична титла, да твърди и разпространява подобни пошли българофобски тези.
За ваша информация ще ви представим мнението на Уолтър Беринг, официален анкетьор на британското правителство - тогава оглавявано от Б. Дизраели, който минава за един от най-големите приятели на Османската империя. От друга страна, както изтъква руският дипломат княз Церетелев, Беринг е джентълмен и неговата добросъвестност при представянето на истината не може да бъде поставяна под съмнение.
Ето какво пише той за случилото се в Батак:
"Сега трябва да опиша най-ужасната трагедия през цялото въстание, за която до неотдавна беше казано малко или нищо. Меджлисът на Пазарджик, след като научил, че в това село се извършват приготовления за бунт, наредил на Ахмед ага от Доспат да го нападне. Той, след като обединил силите си с тези на Мохамед ага от Дорково, се отправил, за да изпълни тази заповед.
След като пристигнал в селото, призовал селяните да предадат оръжието си, което те отказали да направят, тъй като не му се доверили. Последвала безцелна битка, която траяла два дни, като едва ли е била нанесена загуба на която и да е от двете страни. На 9 май, виждайки че нещата вървят зле и отвън не идва помощ, жителите водили преговори с Ахмед, който тържествено се заклел, че ако предадат оръжието си, от главите им няма косъм да падне.
Известна част от населението, за неин късмет се възползвала от тези преговори и успяла да избяга. Селяните повярвали на клетвата на Ахмед и предали оръжието си, но това искане било последвано от друго - да дадат всичките пари на селото, което, разбира се, също трябвало да бъде прието.
Едва били предадени парите и башибозуците се спуснали върху хората и ги изклали като овце... Колкото до броя на убитите, по-горе казах, че ги изчислявам на около 5000... Зная, че някои други посочват по-голяма цифра, но както и да са нещата - дали изкланите ще наброяват стотици или хиляди, това в ни най-малка  степен не намалява престъпността на убийците. Намерението им е било да бъдат изтребени всички... Смятам, че се каза достатъчно, за да стане ясно, че на Ахмед ага и неговите хора принадлежи отличието да са извършили може би най-отвратителното престъпление, опетнило историята на настоящето столетие, като единствен Нана Сахиб, струва ми се, им съперничи по деяния..."
След като прочетете това, се надяваме, че ще си приберете тридесетте сребърника, заради които се погаврихте с историческата ни памет и повече няма да идвате в България. Единственото, което можете да направите, е да се извините официално, в противен случай сте нежелан!

Декларация на ПП АТАКА



Тагове:   батак,   място,


Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
1. malinko69 - ...
28.11.2009 11:13
ако си в германия и кажеш че Хитлер не е това което е бил си в затвора...а нашата тъпа държава въобще не реагира..
цитирай
2. bogolubie - НИЕ СМЕ ДЪРЖАВАТА
28.11.2009 13:25
И НЕ ТРЯБВА ДА МЪЛЧИМ. КОЙ КАКВОТО ЗНАЕ, ДА ТРЪБИ, КАКТО СЕГА ПОСТЪПВАТЕ И ВИЕ ! БОГ ДА ВИ ПАЗИ И ДА ВИ ПОМАГА! АМИН!
цитирай
3. zabylgarite - ТАКА Е
28.11.2009 13:47
АМИН!
цитирай
4. анонимен - Божеее, пощади ни - стигат ни родните психопати
28.11.2009 14:53
управляващи, та и чуждоземци да ни изпращаш...
СН с
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: zabylgarite
Категория: Други
Прочетен: 4458606
Постинги: 1910
Коментари: 3929
Гласове: 8216
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930