Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.01.2010 15:06 - Гуляите на Първанов с престъпни босове са демонстрация на антиморал
Автор: zabylgarite Категория: Политика   
Прочетен: 1832 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 10.01.2010 15:06


Гуляите на Първанов с престъпни босове са демонстрация на антиморал В страните от ЕС контактите на държавници с подземния свят предизвикват незабавни  ОСТАВКИ

Димитър В. АВРАМОВ

 Преди няколко дни в медиите проникна информация за поредния гуляй на страстния авджия - президентът Георги Първанов, организиран далеч от очите на любопитната публика в някаква ловна хижа у нас. В шумната веселба участвали приближени до държавния глава и БСП (твърде щедри към Столетницата по време на избори) бизнесмени. Настроението на компанията повдигали подбрани лъскави дами, сред които по обясними причини не била съпругата на Първанов - Зорка. Веселата дружина навярно е аплодирала разказите на височайшия авджия за неговите славни подвизи по време на сафари в далечни страни, където ходеше да избива редки животни.
Слабостта на президента към сладките купони стигна дотам, че преди време пирувал на една маса с небезизвестните босове на скандалната групировка СИК - братята Маргини. Те пък се оказаха и спонсори на Станишевата, разядена от крамоли и корупция, партия. А потокът от мръсни пари на групировката навярно се е насочвал и в друга посока - към черните каси, обслужвали предизборните кампании на Първанов. Пищната софра със сикаджите била по повод 50-годишнината на бившия червен депутат Евгени Узунов, известен с апетитите си към банковото дело и митниците ни, превърнати в рай за контрабандисти, сутеньори и  трафиканти на оръжие и дрога. Сред съпартийците си Узунов се кипри и с прозвището "банкерът на Маджо" - също високопоставена персона в йерархията на СИК, който заплаща политическия чадър над него в последните години с многоцифрени суми. Не случайно преди време злополучният бивш вътрешен министър Румен Петков му осигури в София охрана, подходяща за държавен глава, и направи всичко възможно да блокира достъпа на журналистите до него. Така е, кокошката, която снася златни яйца, трябва да се пази зорко. Затова и някогашният главен секретар на МВР и виден активист на БСП - Цвятко Цветков, убеждавал Румен Петков на четири очи, че не бива да притесняват Маргините, защото били "наши момчета". Нищо, че прокуратурата ги обвини в подготовка на няколко убийства и пране на пари, а сега имената им се замесиха и около разстрела на радиоводещия Боби Цанков. Нищо, че проточилите се дела срещу тях се превърнаха в едни от знаковите процеси срещу организираната престъпност у нас, чийто изход се наблюдава внимателно дори от партньорите ни в Европейския съюз.

 Това видимо не смущава особено нашия президент, чиято кариера е низ от неморални и безпринципни обрати, въжеиграчество, безумна и национално безотговорна политика срещу интересите на българската държава. Успя да дискредитира страната ни и чрез една конспиративна сделка - пак за попълване на черните каси в полза на БСП. Като неин председател той се замеси в шумна далавера около програмата на ООН "Петрол срещу храни" по времето на Саддам Хюсеин. Първанов, Станишев и компания получавали бонуси от иракския диктатор, което е отбелязано в специален доклад на световната организация - в него е списъкът на всички, които, по незнайно какви причини, са се ползвали с особеното благоволение на Саддам. Естествено, нашите високопоставени участници в срамната сделка направиха всичко възможно да потулят истината от обществото.
Държавният глава  не показа, че страда от някакви морални предразсъдъци и когато се разбра, че сред спонсорите му са хора, обвинени от прокуратурата за крупни измами с пари от европейските фондове. Като Людмил Стойков и Марио Николов, които според обвинението прибрали с документни игри над 7 милиона финикийски знаци. В този смисъл Първанов напомня своето провалило се протеже Румен Петков. Неговото главно занимание като вътрешен министър бе да организира активни мероприятия срещу политическите си опоненти, да разлага МВР и да поддържа топли връзки с "оперативно интересни лица" като скандалноизвестните дупнишки барони "братя" Галеви. Не е далеч от логиката, че тяхна милост също са адресирали солидни пачки банкноти към "Позитано" 20 и "Дондуков" 2 в столицата. По подобие и на олигарха Георги Гергов (известен и като "Свинаря на Гоце") , комуто подариха апетитни хапки от националните материални активи. После го издигнаха и в йерархията на БСП, за да го овъзмездят за финансовите потоци, спонсорирали изборните кампании на Столетницата и на сегашните си височайши покровители в президентството.
С купища пари, дарени от разни съмнителни благодетели, БСП и нейният смешно-несъстоятелен лидер и още по-злополучен бивш премиер Станишев  конструираха всевъзможни корупционни схеми, които след изхвърлянето й от властта една след друга показват отблъскващата си физиономия пред стресираното ни общество. Известни са и далаверите, свързани например с фирмата "Информационно обслужване", чиито управител бе близкият до сърцето на бившия прмиер Станишев Азер Меликов - шеф и на неговия политически кабинет. Известно е също, че Сергей Дмитриевич пръсна милиони от своите явни и тайни спонсори за безумни пиар акции в чужбина, от което имиджа на катастрофиралото му правителство пред Европа не се покачи ни най-малко. Нещо повече, авторитетни западни социологически агенции ни наредиха по ширещата се корупция до Сенегал, Уганда, Монголия и Камбоджа.

 Ето защо гуляите на Първанов с престъпни босове и съмнителни бизнесмени не трябва да ни учудват, защото те са част от пълната деморализация на неговата разнебитена партия БСП и на т. нар. политически елит. Има обаче още един въпрос: във всяка истински демократична, цивилизована страна връзките и контактите на високопоставени държавници с компрометирани бизнесмени и с вождовете на подземния свят предизвикват буря в парламента, последвана от доброволни или принудителни оставки. У нас, за съжаление, оставките не са най-популярното нещо, иначе президентът и някои негови протежета, след толкова скандални разкрития, отдавна трябваше да напуснат постовете си. Защото тяхното присъствие там дискредитира не само собствените им персони, а България



Тагове:   демонстрация,


Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
1. анонимен - Гоце и Европа?!
15.01.2010 19:35
няма морал, има само пари..как беше парите не мирешели..
ама как само си възпитаваме децата, страхотни сме
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: zabylgarite
Категория: Други
Прочетен: 4449686
Постинги: 1909
Коментари: 3928
Гласове: 8203
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031