Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.05.2010 09:03 - Акция против двоиния стандарт на ЕС за Гърция
Автор: zabylgarite Категория: Политика   
Прочетен: 4720 Коментари: 11 Гласове:
0

Последна промяна: 03.05.2010 09:09


Димитър Стоянов и Слави Бинев ще разобличат неравното третиране на Гърция и България

 Мащабна акция срещу двойните стандарти на европейската общност започва партия АТАКА. След информацията от неделя, че страните от Еврозоната са се споразумели с Гърция да й отпуснат 120 милиарда евро, става ясно, че в ЕС мерят с различен аршин различните държави.
Евродепутатите на АТАКА Димитър Стоянов и Слави Бинев ще направят изказване в Европарламента поставяйки въпроса: Защо Гърция не бъде притисната да напусне Еврозоната, след като показа по един драстичен начин, че не може да спазва правилата, необходими за членство. Тъй като няма процедура на изключване от самата Еврозона, то единственият начин е страната-членка сама да го направи. Вместо да поставят пред Атина това искане, големите държави от ЕС, които умуват от месец-два по темата, накрая решиха да "наградят" Гърция с цели 120 млрд евро. За това, че тази държава в продължение на 10 години, откакто членува в Еврозоната, мами  с данните, на практика краде парите на ЕС и ги използва за изкуствено раздуване на собствения си стандарт, без да има икономическо покритие на този стандарт. Това "голямо плюскане" свърши сега и вместо гърците да понесат последиците за некоректното си поведение, те получават 120 милиарда.
В същото време България е страна отличник по маастрихтските критерии, тревожи се да не бъде санкционирана, защото дефицитът и е преминал 3-те процента с 9 десети и предвижда ново затягане на коланите на и без това страдащото от ниски доходи население. Повечето пенсии в България са по 70-80 евро, докато в некоректната Гърция са десет поти по-високи.
 Тия дни в страната се обсъжда повишаване на ДДС с няколко процента, което би ударило най-вече бедните слоеве на населението. Кабинетът на десноцентриста Бойко Борисов получава нападки и от ляво и от дясно за евентуалното намерение да вдига ДДС, но никой не предлага алтернатива за удържане на дефицита в нормите, нужни за Еврозоната. Пред българското правителство стои дилемата - да поддържа балансиран бюджет и готовност за чакалнята на Еврозоната, или да му отпусне края и да тръгне по наклонената плоскост на Гърция. Кой обаче ще иска да помогне на България утре със 120 милиарда? Няма такива изгледи и затова кабинетът на Борисов предпочита да спазва финансовата дисциплина с цената на непопулярни мерки и товарейки се с негативите на безотговорното управление на социалистите преди това, харчили безразборно.
Лидерът на АТАКА Волен Сидеров заяви в предаването "На четири очи" на Нова ТВ, че призовава държавното ръководство да последва акцията на патриотите и да постави ясно въпроса в евроструктурите: защо на измамниците от Гърция им се наливат милиарди, а на отличничката България не се помага в трудния момент и с една десета от тия пари. По негово нареждане евродепутатът Димитър Стоянов ще направи изказване в първата възможна сесия на Европарламента, а колегата му Слави Бинев ще постави въпроса за дискусия в Икономическата комисия, на която е член.
http://www.vestnikataka.com/?module=displaystory&story_id=78236&format=html
 

Волен Сидеров: Защо за Гърция, която мами и краде ЕС, има милиарди, а България страда?
Подемам инициатива в евроструктурите против двойния стандарт на общността - Атина трябва да напусне еврозоната, а не да получава

Илиана Беновска*

 - Г-н Сидеров, ГЕРБ с подкрепата на АТАКА ще успее ли да се справи с корупцията?
- Аз казвам веднага и абсолютно еднозначно - да, ще успее. Тъй като нашата подкрепа е свързана точно с това условие: да успее ГЕРБ в тази борба с корупцията. И не само с борбата с корупцията, а и извеждането на страната от блатото, в което беше вкарана. Това изисква страшно много усилия и аз затова не се вторачвам в детайли. Когато даваме тази подкрепа, искаме това усилие да успее и съм убеден, че ще успее. В момента не виждам пречки, които да спрат движението напред, да спрат усилията и на премиер, и на кабинет.
- Намираме се в световна икономическа криза - до нас граничната зона е Гърция. Синдикати и работодатели рязко реагират на две поне мерки за преодоляване на кризата. И на трето място, намираме се в предмостието ДДС да се увеличи с проценти, което пък ще увеличи цените в пъти.
- Нещо важно искам да уточня. Не може да ни зарази това, което става в Гърция по една много проста причина: случаите са коренно различни. Гърция е държава, която 10 години е мамила и всъщност ограбвала Европейския съюз, помпайки своя изкуствено висок стандарт на живот - защото той реално не е заработван. В това отношение България е точно обратното. Ние спазваме маастрихтските критерии, стягаме колана, за да ги спазваме. В момента тревогата е, че дефицитът, който трябва да не прекрачваме от 3%, е минал към 3,9%. При което ние тук се тресем от тревоги, дали няма да ни наложат санкции. В същото време на Гърция й подготвят финансова инжекция. Първо се говореше за 45 милиарда, които вече са уговорени, сега се говори за 135 милиарда евро. Значи какво се оказва - държавата, която краде и мами Европейския съюз, бива наградена със 135 милиарда. България, която е отличник, и то с цената на лишения на цялата нация, стои и трепери от страх да не бъде санкционирана. Аз смятам, че е дошъл моментът, в който трябва много ясно българската държава и политическият елит да кажат на Брюксел: стига двойни стандарти. Ако обичат, да санкционират Гърция, да не й отпускат пари, да излезе от еврозоната, защото тя не заслужава да бъде там. Да прави каквото си иска, да се оправя по неин начин. Гърция за пореден път за сметка на България си издейства някакви привилегии. Аз съм категорично възмутен от това нещо и започвам една инициатива с предложение към всички политици, към всички депутати и към държавното ръководство, да подемем една такава кампания и да сложим на масата този въпрос. Той не засяга само нас, в такава ситуация са и Румъния, и Естония. Сега се чудят как да спасяват Гърция, а отношението към държави като България и Румъния ще бъде много, много, много по-резервирано. Влизането в еврозоната, което беше очертано като нещо много близко и осъществимо, сега се отдалечава, и то заради Гърция. Ние трябва да бъдем много резки към такива примери, защото наистина двойният стандарт е ужасен.
Не можеш да наградиш държава, която нарушава всички норми, правила и краде общата каса на Евросъюза! И сега очаква нов финансов дъжд, за да не им паднат заплатите. Защото, забележете, "страхотните мерки", които тръгнаха в Гърция, са падането на 14-ата им заплата! Направо ни трогнаха! Голямото плюскане от 10 години за Гърция свърши. Сега е време те не само да стегнат коланите, но и да опознаят страданията. Затова ние трябва да бъдем много резки към тези намерения на Евросъюза да спасява Гърция.
- Но виждате, че Германия и в лично качество много сериозно се заема.
- В Германия настроенията срещу това финансиране на Гърция са огромни. Не знам дали няма да доведат до политически разклащания. Германия вкарва най-много пари в касата на Евросъюза. И сега германците виждат, че парите отиват за едни разхайтени измамници, които са ги мамили през тези 10 години. Дали ще налеят 135 млрд., за да не им фалира държавата!? Ами налейте в България 5 милиарда, за да можем да оправим дефицит и да можем някакви по-сносни пенсии да осигурим и да направим реформите. Защо трябва да наливаме в тези, които лъжат и мамят?!
- Звучи твърде остро, но не без аргументи.
- Трябва да бъде поставено, а езика нека дипломатите го оправят. Защото ние в момента се ядем вътрешно: дали да се вдига ДДС и с колко процента, пак започват едни борби, разединяващи нацията. Да, никой не е казал, че е хубаво, но явно е необходимост. Аз не мога да кажа, защото нямам погледа отвътре какво е положението с бюджета и с хазната. Виждам обаче, че на кабинета не му е приятно да го прави.
Възможно е да се мине без това увеличаване на ДДС. Както разбирам, в момента това точно се умува, обмисля и анализира. Би било добре, ако мине без него. Макар че тук трябва да споменем едни факти, които не се коментират в България - вдигнаха ДДС в Полша на 22%,в Унгария на 25% в Унгария, и то точно свързано с кризата, като временна мярка. Тоест нашето решение няма да бъде световен рекорд, но не е добра мярка. Всички са съгласни с това, самите министри го знаят. Лошо е да се вдига ДДС. Добре, какво предлагате да се направи!? Ясно е, че трябва да се повишат приходите и да се намалят разходите.
- Е, най-различни неща се предлагат, като намаляване на разходите в администрацията.
- Намаляването на разходите винаги е свързано с болезнени реакции. Най-голямото перо на държавата са пенсиите и социалните плащания, те са над 42-43 процента от целия харч. Кой е тоя министър-председател, който ще тръгне да намалява пенсиите!? Нали е ясно,  че това е политическо самоубийство.
- Работодателите призовават към рязко съкращаване на цели звена в администрацията и сигурно са прави.
- И аз съм за това. Нашето виждане е било от доста време за това, че администрацията е раздута и тя има нужда от съкращаване. Пак обаче, ако започнеш да режеш наред, веднага тези хора започват да излизат и да протестират. Остават без заплати, изхвърлени на улицата. Ако няма буфер, който плавно да ги пренесе към други реализации, създаваш веднага социален проблем. Така, че тези, които просто ей така критикуват заради това да се чуят по медиите, трябва да бъдат коректни към собствената си държава, а не към Бойко Борисов и ли към Симеон Дянков. Защото Дянков е един финансов министър - днес е той, утре ще бъде друг. Тук става дума за стратегически неща за държавата ни. Ние трябва да започнем в България да говорим, да преосмисляме този глобален, неолиберален модел, който отдавна вече се преосмисля на Запад. Само че тук не се говори. У нас чувам едни и същи дежурни коментатори от различни центрове за демокрация отворени и други полуотворени общества. Те са двама-трима, които обикалят всички медии и пеят едно и също - по-малко държава, повече пазар. Абе, това отдавна се преосмисля, това се критикува от най-големите икономисти нобелови лауреати. Ще изброя само 2-3 имена - Пол Кругман, който написа едно писмо на Обама, когато той стана президент и му каза да приложи метода на Рузвелт - ню дийл, новия договор, с който Рузвелт всъщност преодоля кризата през 1929 г. Пол Самюелсън - всеки студент по икономика знае неговите учебници, вече ги превеждат след 1990 година. Джоузеф Стиглиц - бивш вицепрезидент на Световната банка - нобелист. Да сложим и Джефри Сакс, който се води за баща на валутния борд,  Това са все авторитети, преосмислят неолибералния модел и казват: трябва да има повече държавна регулация. Самият Алън Грийспан, бивш шеф на Федералния резерв, призна пред конгресна комисия, че е сгрешил с политиката си на финансов разгул и че би трябвало да има повече държавна регулация. Даже забележете, той говори за национализиране на банки, на практика те го направиха в Англия и в САЩ. Тоест има едно преосмисляне от големите държавници в света и от Саркози, и от Обама, Меркел, Берлускони. Събираха се в Г-20 също на два пъти, направиха едно много ясно послание, че е нужно преосмисляне на икономическата философия. Че трябва да се отиде към регулиране на пазара, защото пазарът доказа, че не може да се саморегулира, той предизвиква циклично кризи. И това е ясна теза. В България още са на ниво неолиберален глобалистичен капитализъм от 1981-1982 г.
- Говорите за опозицията и за анализаторите или говорите и за част от кабинета?
- Нагласите, които влияят, те влияят и на кабинета. Защото, ако към кабинета има съветници и хора, които дават акъл, и те са на тая позиция - по-малко държава, повече пазар и да живее Адам Смит, това е вредно. Защото просто светът, цивилизованият, развития свят, от който ние сме част, променя тактиката. България пак закъснява и трябва да се оформи една стратегия от типа нов договор (ню дийл), което се нарича в теорията  неокейнсиянство. Това означава една по-сериозна регулация. Това не значи да се върне държавна собственост. Това значи държавата да регулира и да направлява икономическия процес, за да не се получават колизии, да не остават големи пластове от хора извън борда.
- Не се ли страхувате, г-н Сидеров, че ако държавата започне да се намесва така категорично в процесите, ще обвинят Бойко Борисов в полицейщина и в икономиката?
- Те го обвиняват вече и в полицейщина и в какво ли не.
- И в икономиката, добавям.
- Това не трябва да го смущава. Полицейщина в икономиката е безсмислица. Регулирането се изразява в това, държавата да менажира своите собствености и да дава тласък на националната икономика. Тук става дума да запушим течовете. Ще дам един пример: аз от години говоря за ЕРП-тата, но сега това стана много голяма тема. И се видя, че всъщност освен, че са продадени под пазарната цена, там печалбата се извлича навън и всъщност от тази сделка България губи и потребителите губят. Ами добре, застава въпросът: защо трябваше да се продава или поне по този начин?. Защото държавата сега не може от своите 33% да си взема дивидента?. Ами не може, защото такъв договор някой го е подписал. И този някой трябва да отговаря пред съд, ако трябва да се направи и специален закон.
- БСП реагира и каза, че за политика не можеш да бъдеш подвеждан под наказателна отговорност.
- Това не е политика, това е разхищение на общонационална собственост. Има и сега в НК подобни текстове, трябва да се позасилят. Държавата имаше възможност да менажира или да насочва чрез големи поръчки, чрез инфраструктурни проекти - хем да обира безработицата, хем да възлага на български фирми тук. Подчертавам това, защото лошият пример с тази турска фирма "Мапа Джингиз" ни е пред очите. Дават се на подобни чужди фирми поръчки големи, те строят лошо, не спазват правила, на българските работници плащат много ниско.И след това не можеш да развалиш договора, защото той е направен така от някой вътрешен наш предател, че е в полза на чуждия т. нар. инвеститор, а всъщност той е колонизатор.
- Имате ли диалог с министър-председателя и с парламентарната му група за ревизия на определени сделки, за промени, които биха прекратили тези възможности, макар че засега са ни останали много малки миноритарни дялове държавни?
- Да, имаме такъв диалог. И те вървят между другото такива ревизии на сделки, нещо което до 2009 г. не се случваше. Една от основните ни програмни точки е ревизия на бивши сделки. Аз тук слагам и ревизия на сделки по времето на днешния съподкрепящ властта Иван Костов, защото по времето на неговото управление беше направено криминалното ограбване на България под формата на тъй наречената приватизация. Към тези сделки също трябва да се върнем, защото сега виждам г-н Костов като един ментор отново дава акъл. Чакай, преди да даваш акъл, трябва да кажеш защо при твоето управление беше разграбена България, да понесеш някаква отговорност. Без такъв катарзис не може да се върви към подобряване на политическата атмосфера. Ако едни и същи хора се въртят и излизат като новородени и пак претендират за доверието на хората, това не може да даде добър резултат. Трябва да се оттеглят тези хора и да им се търси отговорност. А не да го играят не само ментори, а и рекетьори, защото примерно в момента Костов рекетира премиера Борисов и ГЕРБ за това, че не му дават постове. Той, човекът, иска постове, иска министерски кресла, иска свои хора в кабинета на Кристалина Георгиева, а има 4 депутати. Макар че той единствен всъщност от подкрепящите получи позиции - има зам.-министри, има човек в борда на "Информационно обслужване" - Атанас Атанасов, който е доста противоречива фигура.
- Във вашата битност като председател на Комисията за контрол на ДАНС искам да говорим за Атанасов. Именно по времето на Костов по предложение на генерал Атанасов, за който говорихме преди малко, е бил назначен прословутият Алексей Петров.Той е бил някакъв специален там, който всички са го приемали, променяли са се правителства, променяли са се възгледи политически, той е най-незаменимият. Същевременно той декларира милиони. Откъде ги има?.
- Атанасов всъщност предлага Алексей Петров с писмено предложение да бъде назначен като експерт в едно направление, а  го назначава Емануил Йорданов. Назначен е с чин капитан като служител на прикритие. През 2003 г. влиза в сила една наредба, според която служителите на прикритие получават заплата, водят се по Кодекса на труда с всички права, осигуровките трябва службата да им плаща и т.н. Тоест не може да се каже, че той е някакъв фантом. Сега те твърдят, че той не бил получавал заплата и не бил получавал и никакви задачи. Защо го държиш тогава, не е ясно. Защо го назначаваш въобще - не е ясно. Тези шефове, които чухме - Атанасов и Чобанов, твърдят, че той нито е получавал заплата, нито е получавал задачи. Въпреки това те го назначават, след това го преназначават, което е абсурд.
- Той на два трудови договора ли е тогава?
- Явно има такава опция, службата да си спести заплатата, а пък той да си е там, където си работи. Но тук по-важното е, че не стана ясно нито какви задачи са му давани, нито да е изпълнявал нещо, просто няма такова нещо.
- С какви лостове разполага той като такъв агент под прикритие?
- Както е много таен, изведнъж Георги Петканов, министър на вътрешните работи, през 2002 г. го награждава, мисля, че по случай някаква дата, когато награждават много хора. Той като го награждава, всичкото това нещо се описва - с трите имена, еди- кой си награден за това. Което означава, че цялото му прикритие отива на кино всъщност.
- Не значи ли това, че тези структури се самоуправляват и се самозадоволяват по отношение на своите интереси - икономически и политически, и за влияние и всякакви? Те не служат  на обществото.
- Впечатленията ми от изслушването, че тия хора - бивши вътрешни министри, шефове на служби, са недоразумения. Непонятно е защо Атанас Атанасов е сложен за шеф на служба. Той да ти шикалкави и да ти обяснява после как бил станал жертва на ДС и такива глупости. Ами ти, като си шеф на цялата служба, къде го оставяш това ДС да те работи и какво правиш въобще!? Смешни обяснения, жалки обяснения, което ми показва, че и тия служби и Министерството на вътрешните работи през годините са били в ръцете на несъстоятелни хора, в ръцете на хора, които са играели някакви игри също.
- Защо тези хора продължават да са там, все едни и същи?
- Атанасов казва - аз не знам, не мога да кажа защо съм го назначил. Тогава логически да предположим, ами той пък може да си е платил, за да го назначиш. Да, чувал съм и такива версии.
- Точно затова ви попитах, с какви правомощия и с какви лостове на влияние и въздействие е разполагал Алексей Петров? Разбирате ли, това са едни хора, които могат да злоупотребяват.
- Всъщност назначеният Петров е използвал това, за да си върши дейностите, за които сега го съдят.
- Може и да е плащал комисиони на тези, които са го държали там на щат ли...
- Това е възможно и то би дало логическо обяснение, защото иначе всеки шеф на службата вдига рамене и вика, ами не знам защо го държах. Аз не исках, ама го държах, с отвращение така да се каже.
- Е как така, някой може ли да ви принуди да държите свой служител, ако той не си върши работата?
- Няма как да ме принуди, така че това са смешни обяснения и наистина навеждат към мисълта за лична изхода. А ние знаем, че това лице Алексей Петров е работило с подобни методи и сега става ясно и ще става все по-ясно. Всъщност това изясняване, което направих аз, Иван Костов не го направи цели 8 месеца.
- Това ще добави ли към сега образуваните дела нови факти и данни?
- Това са известни неща от кадровото му досие. Прокуратурата е запозната 100 на сто. Тук беше неясно за назначаването, защото  Атанасов манипулираше в медиите преди това. Накрая стана ясно, че точно той го е наел. И други хора също така отклоняваха истината, но сега стана ясно. Между другото в наредбата, която аз им цитирах, се казва, че всяка една поставена задача лично се одобрява от министъра, който е в момента. Те пак се правят на незнаещи, разсеяни. Иван Костов, който е в същата комисия и им е бил министър-председател тогава, сега мълчи удобно или ги подпомага с някакви изказвания в дезинформирането. Въобще, аз виждам едно преплитане на интереси, което смятам, че трябва да се разплете и ще направя нужното.
- Какво планирате вие в този си мандат на председател на комисията за контрол на ДАНС, този случай не е частен?
- Не е частен и аз не се занимавам като частен.
- Вие вдигате завесата на едни служби, които са в устоите на сигурността на държавността.
- Ами мисля си, че трябва да се разбере също по времето и на Атанасов и на Чобанов, тези предишни шефове, НСС какво е работила. Фактът, че подобен случай е бил допуснат и е възможен, значи е логично да има и други такива. Службите по принцип си крият нещата, не обичат да разказват за себе си, така че с голяма мъка, между другото трябва да знаете, че се изтръгват такива данни.
- Давам си сметка, но вие пък не сте човек, който да не е стигнал и сам до извода, че щом се крие едно нещо, то най-малкото причината е сигурността, тук в случая не виждам такава.
- Няма да е лесна една такава работа, в която да се изведе, тя е в полза на обществото.
- Страх ме е точно, че и вие лично ще претърпите едно разочарование и неудовлетворение и обществото пак ще остане пред една загадка и тези загадки се множат, за съжаление.
- Ами всички загадки няма как да ги разкрием. Това, което е възможно, ще правя.
- За всички влияния, извинете ме, на държавна сигурност, за целия преход...
- Това са хора, които се поддържат помежду си, общности, които не искат да обясняват. Те са като секта, те обичат да си играят на конспирация, на посветеност някаква.
- Пак ли така говорят в комисията с едни такива завоалирани приказки, с недомлъвки?
- Говорят максимално с шикалкавене, но всъщност, като ги видиш, опознаеш и като се сблъскаш с това какво са правили, виждаш, че някои от тях са всъщност много посредствени хора, били са в разни зависимости, участвали са в схеми на корупция. И всичко това ги прави още по-предпазливи и с остра реакция към опитите да се разкаже какво са представлявали тези служби, какво правеха през тези години, какво правеше НСС, какво правеше външното разузнаване. С тези служби си играеха като инструмент и в тях просто поникна една такава мрежа от обвързаности и не знам още колко време ще трябва, за да се изчисти това.
- Нали е ясно, че борбата с корупцията по високите етажи и с престъпността корелира  с подобни образования и метастази в такива случаи?
- Тя, направо казано, е имала чадър. Не може да съществуват мрежи за отвличания, за наркотрафик, без да имат покровителство, това е ясно и на малките деца.
- Ако това е вярно, че Алексей Петров е бил съдържател на лична или скрита форма, дори на публични домове, какъв е този агент под прикритие, с какво се занимава той?
- Ами явно това му е било прикритието. Така поне разбрах, и то даже е било ясно на Атанасов.
- Тогава тези пари от тези публични домове е трябвало да отидат в бюджета, ако това му е било легендата. Може да е много дръзко това, което казвам.
- Би трябвало, в някои държави е така, но тук разбрах, че нямало добър законов регламент.
- Значи Алексей печели за себе си?
- Печели за себе си и най-вероятно от време на време подхвърля някакви рушветчета на такива шефове на служби, подшефчета и такива някакви, за да го държат, защото се оказва, че той в продължение на три правителства и трима шефа, той си остава. Той е вечният служител, от който всички сега се отричат.
- Има ли някаква законова възможност да се провери всъщност тази икономическа дейност, която той е развивал на гърба на легендата си прикритие?.
- Е, предполагам, че това сега го прави прокуратурата. Сега се разследва всичко, фирмите, в които е бил замесен чрез подставени лица, чрез някакви там израелски и други лица, някои от тях бяха уличени в измами тук. Между другото лицензът на "Лев инс" го дава точно Емануил Йорданов. Богомил Бонев преди това се съпротивлява, дава отрицателно мнение, с данните, че там има нечисти пари. Сменят го Бонев и дни след това новият министър дава лиценза.
- Мъча се да намеря мястото на медиите, за да помогнем в това.
- Намерете го. Сега не ги виждам медиите да помагат -когато изляза от комисията, виждам огромна тълпа от журналисти и камери, след това не виждам в емисиите на големите
телевизии  нищо.



Тагове:   акция,   стандарт,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
1. анонимен - В България нищо няма да се промени
03.05.2010 09:39
1. За да влезем в Европейския съюз, от началото на деветдесетте години на 20 век започнахме да разрушаваме всички Български икономически структури. За двадесет години, всичко е разрушено. За да се оправи разрушеното, трябва нови двадесет години къртовски труд. От това разрушение, Европейският съюз спечели липсата на макар и малка конкуренция, заграби много от нашите пазари. Загубихме огромен пазар - държавите от бившия Съветски съюз. 2. Около два милиона млади хора напуснаха България. Продължава напускането на млади Българи. С това действие, напусналите се вляха в развитието на икономиката на развитите Европейски държави. На Европа и бе нужно бели Европейци да подкрепят демографията и, тъй като бе наводнена от емигранти от Африка и Азия. Липсата на млад работен корпус в България се отразява на нейния икономически просперитет. Българската демография е пред колапс. Обезлюдени села, намаляло населението на някои градове. Много от напусналите България са оформени специалисти, което безпарично се вля в Западноевропейските икономически структури. 3. Вие искате да въведете планирания пазар. Европа няма да ви разреши никога. О тези накратко изложени факти, става ясно, че ЕВРОПА Е МАЩЕХА ЗА НАС. Тя не ни е нужна. Исторически, някога Венецианските дожи и Папщината открито подкрепяха Турската инфазия на Балканите. Тази Европа ни продаде, пак ни продава и ще ни продава, подпомогната от наши политици. Може много да се говори по този въпрос, но считам за излишно, защото Вие самият г-н Сидеров, не оправдахте очакванията на нас, Ващите избиратели.
цитирай
2. анонимен - aruHBDYK
24.05.2011 11:44
I thank you humbly for sharing your wsdiom JJWY
цитирай
3. анонимен - eGaBwrfFzaRVGd
24.05.2011 14:41
OttmUb <a href="http://atqauiobqufh.com/">atqauiobqufh</a>
цитирай
4. анонимен - idukNjUzLykAoYRPIfR
25.05.2011 16:55
ThatВ’s more than sesnlibe! ThatВ’s a great post!
цитирай
5. анонимен - tXvdjLlgVqVyIaH
25.05.2011 17:51
XfMKxL , [url=http://xjvqmzsgnmcp.com/]xjvqmzsgnmcp[/url], [link=http://ywwmwevgyxhg.com/]ywwmwevgyxhg[/link], http://hemflrfglebi.com/
цитирай
6. анонимен - EZCuVSonXGNQTtiMu
26.05.2011 13:57
BpHTvZ <a href="http://lqsbxsbkyvhu.com/">lqsbxsbkyvhu</a>
цитирай
7. анонимен - juRSmgsMiNYaJN
26.05.2011 20:16
ey3Z0s , [url=http://ymmwfbqiampo.com/]ymmwfbqiampo[/url], [link=http://iopakwvfsncw.com/]iopakwvfsncw[/link], http://almafaokxwav.com/
цитирай
8. анонимен - bkzVaygJCsSikILv
28.05.2011 14:28
zvTN2J <a href="http://mrxlhtmotnlc.com/">mrxlhtmotnlc</a>
цитирай
9. анонимен - zThPUrazexoULZbdXor
28.05.2011 18:16
JAnL11 <a href="http://wihiappwyjim.com/">wihiappwyjim</a>
цитирай
10. анонимен - lznQgELQWGFzoReD
31.05.2011 17:35
KogJY8 , [url=http://ftuyycihemzk.com/]ftuyycihemzk[/url], [link=http://kjptvortjdzi.com/]kjptvortjdzi[/link], http://vqlxsbocfugr.com/
цитирай
11. анонимен - OPkmTyTzMuWGwQAy
01.06.2011 12:52
Wefd1X , [url=http://cfzcqjflwffm.com/]cfzcqjflwffm[/url], [link=http://zktzcnlazjvw.com/]zktzcnlazjvw[/link], http://wptelmpzlnxn.com/
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: zabylgarite
Категория: Други
Прочетен: 4450149
Постинги: 1909
Коментари: 3928
Гласове: 8203
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031