Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.09.2022 16:01 - © Не само обществото, и планетата е разделена на две
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 4918 Коментари: 16 Гласове:
13

Последна промяна: 23.09.2022 16:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
23.09.2022г.

image
     "Мистериозна "подводна стена", която обхваща цялата планета, открита в Google Earth", съобщава "Ancient Code" 
image

Мистериозно видео, публикувано в YouTube, твърди, че има свръхмасивна стена, разположена под океаните на Земята, обхващаща цялата планета, разказва статията.
Тази мистериозна стена, открита от канал в YouTube, наречен "Flat Earth Arabic", твърди, че масивната стена се простира на десетки хиляди мили по дъното на световния океан.
Самият размер на тази стена и придържането ѝ към линейност показват, че за мнозина тя не е естествено образувание. Земята е на милиони години и ние се стремим да разкрием доказателства, които предполагат, че много древни цивилизации са обитавали Земята в дългата история на нашата планета.
Мнозина не са съгласни и не вярват, че гледаме истинска стена. Всъщност дори може да има напълно разумно обяснение за енигматичната находка.
След като надълго и на широко се разказва как се сглобяват и съшиват картинки, статията завършва със следните думи : "Какво мислиш? Какво гледаме там? Свръхмасивна стена, както се твърди в горното видео? Или просто още един бъг в техниките за обработка на изображения в Google Maps?".
image

"Стената

Темата разглежда във видео и National Geographic.
Стената пресича Тихия океан от Северния полюс към Южния полюс по океанското дъно.
Теоретиците на конспирацията нарекоха тази стена "препъникамъкът" и "крайъгълният камък на Земята", върху който се крепи всичко на този свят.
"Защо обектът на дъното на океана, наречен "голямата бяла стена", е изтрит от картите на Google maps?", пита Life.ru и разказва живописно :
От Антарктида до Северния полюс, точно съвпадащ със 180–ия меридиан, по океанското дъно минава стена с ширина почти два километра. Пресича целия Тихи океан, без да се отклонява от зададения курс, буквално се гмурва под земята в руския Далечен изток и отново се появява от земята в Северния ледовит океан, за да свърши внезапно на полюса – там, където започва така наречения нулев меридиан 
image

По цялата си дължина симетрични контрафорси се простират на хиляди километри, на места стената носи следи от чудовищно разрушение, сякаш от експлозии, а на места можете да различите огромни порти, които приличат на шлюзове. На места височината ѝ намалява, а на някои участъци от дъното се вижда, че е затлачена от седиментни скали, вероятно глини или тиня. В други не по–малко огромни отпечатъци пресичат гигантската стена, сякаш всъдеход с колосални размери се е движил по океанското дъно – тук структурата носи следи от разрушение, но въпреки това руините не са напълно разрушени, сякаш има по–твърда структура отвътре, която ги държи.
Някои "пътища" минават именно през вероятните "врати", сякаш някой в ​​древността е утъпкал пътеки от едното полукълбо към другото. Не по–малко впечатляващо е дъното на океана в близост до стената : тук от време на време се срещат заострени пирамиди, 600–метрови могили, странни групи от плочи, стоящи вертикално, и следи от дейността на някои древни механизми.
Никой няма и най–малка представа какъв вид стена е, а полетът на фантазията на ентусиастите е ограничен само от въображението.
image

"Другата гледна точка към стената

Има дори абсолютно фантастично предположение, че стената регулира нивото на водата в Световния океан, падайки и покачвайки се, или служи като баланс между полюсите, така че нашата планета да не реши изведнъж да направи салто в космоса, променяйки местата на севера и юга. Теоретиците на конспирацията смятат, че подводната стена е свързана с тайните проекти на световното правителство или е строеж на други цивилизации.
image

"Шев", който прилича на регулатор. Фрагмент от стената 

Новината за "голямата бяла стена" по дъното на Световния океан ми спомни за Бермудския триъгълник (известен и като Дяволския триъгълник и Алеята на ураганите), с чиито мистерии на времето ни забавляваше списание "Космос" 
image

Сайтът "Факти" съобщава, че "повече от 80% от нашите океани все още не са изследвани и никой не знае какви мистерии могат да изплуват от там".
Името "Бермудски триъгълник"
image
е дадено от писателя Винсент Гадис през 1964 година. Той измислил фразата докато пишел статия за мъжкото жълто списание "Аргоси". Но той не е човекът, направил това място известно и дало му международна популярност. Чарлз Берлиц направил това – човек, чието семейство стояло зад много известни курсове за учене на езици, съобщава World Atlas.

Той бил вманиачен по паранормалното и вярвал, че Атлантида е истинска и дори е свързана с Бермудския триъгълник. Той изложил теорията си в книгата "Бермудският триъгълник", която станала бестселър. След като тя получила огромна популярност, много други издания започнали да говорят за това и загадката станала световноизвестна.
Много хора са се опитвали да обяснят мистерията през годините.
Според "Нешънъл Джеографик", вътре в триъгълника действителният и магнитният северен полюс се изравняват и правят показанията на компасите ненадеждни.
Според "History Channel" аномалиите в триъгълника били забелязани още от времето на Христофор Колумб, когато при преминаването от там компасите отчели неверни данни.
Някои учени смятат, че пиесата на Шекспир "Бурята" е базирана на истинска история за корабокрушение в района на триъгълника преди векове.
Прието е, че първата жертва на триъгълника е Джошуа Скам, който изчезнал през 1909 година на път за Южна Америка.
image

Въртоп 

https://www.ancient-code.com/mysterious-underwater-wall-that-encompasses-the-entire-planet-found-on-google-earth/
https://www.nationalgeographic.co.uk/video/tv/watch-the-discovery-of-these-colossal-underwater-ruins
https://life.ru/p/1468905
https://u-f.ru/news/science/u10/2018/04/09/252093
https://www.jacadatravel.com/the-explorer/environmental-art-atlantic-oceans-first-underwater-museum/
https://fakti.bg/life/535535-kakva-e-istinata-za-bermudskia-triagalnik
https://mitove-i-legendi.net/tajni-i-zagadki/strashniat-bermydski-triygylnik/






Гласувай:
13


Вълнообразно


1. radostinaprassa - Ей за тоя постинг вече заслужаваш 10 ...
23.09.2022 17:30
Ей за тоя постинг вече заслужаваш 10 плюса. За такива неща пиши, за световните загадки, за наука, за знания, стига с путинската пропаганда, на която никой без 5-6 путинолизача не вярва.
цитирай
2. bojinkata - За тази стена става въпрос! Краси, ...
23.09.2022 18:26
За тази стена става въпрос! Краси, благодаря за развитата тема!
цитирай
3. sorossadistfucking - Вчера видях новооткрито вътрешно море в един от океаните ни
23.09.2022 19:44
Също там бе и "стената", като двете нива са с разлика от около 40-50 см
цитирай
4. kvg55 - До 1. radostinaprassa
23.09.2022 19:54
Къде видя наука в постинга, мари?
цитирай
5. kvg55 - До 2. bojinkata
23.09.2022 19:56
Благодаря ти. От твоя постинг ми хрумна идеята.
цитирай
6. kvg55 - До 3. sorossadistfucking
23.09.2022 20:00
Всичко това е измама и манипулация. Истинска е само "Стената" на Pink Floyd.
цитирай
7. mt46 - ...
23.09.2022 20:10
Струва ми се, че клипът не струва, манипулативен е...
цитирай
8. missana - Интересно, как досега тази стена не е заснета
23.09.2022 20:42
поне на един участък. Мисля, че това е поредният фейк след Плоската Земя.
цитирай
9. kvg55 - До 8. missana
23.09.2022 21:18
Разбира се, че е фейк. Не си ли личи от изложението?
цитирай
10. kvg55 - До 7. mt46
23.09.2022 21:20
Правилно ти се струва.
цитирай
11. missana - Краси, ако си чел "Пътешествие до центъра на Земята" от Жул Верн, ще разбереш, защо
23.09.2022 23:40
kvg55 написа:
Разбира се, че е фейк. Не си ли личи от изложението?


сериозно вярвам в подземните тайни. Вероятно си чел за Кухата Земя - хипотеза приета твърде сериозно от водачите на Третия Райх. Основното й твърдение, че космосът - това е вътрешността на Земята, е опровергана, но, че има огромна куха зона във вътрешността на Земята - това още не е опровергано. Една от вратите към тази куха Земя е в Антарктида /чети Омега файловете/. Друга врата е Шамбала, а трета - Агарта. Чети също и "Утрото на магьосниците" на Луи Повел и Жак Бержие.
цитирай
12. born - Според именити блогови патриотични теоритици
24.09.2022 00:36
в строителството на Стената са участвали приоритетно основно български и прабългарски строителни фирми. Проектът, назоваван "Кухата Земя" всъщност произхожда от аналогичен идеен проект с работното название "Кухата Глава".
© St. Born Taratancijskij i Ta6akmakanskij - Honorary General major Comodor of First women's body division of Taratancian armed forces.- first HISTORICAL expert of TTAF.
цитирай
13. kvg55 - До 11. missana
24.09.2022 07:34
Чел съм. За другото не съм чел.
цитирай
14. kvg55 - До 12. born
24.09.2022 07:39
Така е. С най–голям дял е холдингът "ГлавБолгарСтрой" като най–български.
Кухините са присъщи на кратуните.
цитирай
15. nedovolen - Ние не знаем какво има в океаните и ...
24.09.2022 07:52
Ние не знаем какво има в океаните и Земята, тръгнали сме да гоним Михаля из небесата.
Не ми идва нищо на ум, освен една мисъл на Рудолф Щайнер /по-памет/ - умните хора като чуят нещо непознато, започват да мислят как и защо е възможно това. А не толкова умните отсичат, не, това не е възможно.
:)))
цитирай
16. kvg55 - До 15. nedovolen
24.09.2022 09:30
"Е те такова животно нема!", възкликнал шопът, когато видял за пръв път жираф в зоопарка.
Познанието има граници. Няма лошо, че се бутаме из Космоса.
Можи би на този етап не можем да проникнем повече в океаните и земята.
цитирай
17. bojinkata - поне на един участък. Мисля, че това ...
25.09.2022 23:40
missana написа:
поне на един участък. Мисля, че това е поредният фейк след Плоската Земя.

Как да не е заснета? Аквалангисти са я снимали край остров Раби, Фиджи. Има и клипове как плуват край нея. Иначе си я има в гугл-мап, пак снимана, но от космоса, въпреки опитите за "изчегъртване".
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5753454
Постинги: 2808
Коментари: 25797
Гласове: 34176
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031